Įkraunama...
Įkraunama...

Lazanija

Na va prisiskaičiau,eisiu bandyt kepti ax.gif
Paskui papasakosiu kas gavosi blush2.gif
Atsakyti
nusipirkau as lazanijos lakstu ir nu nors užmusk, tikrai neradau kad butu parasyta apvirti ar ne doh.gif sudejau neapvirtus ir nors nepagailejau padazu užpilt, vistiek kieti gavosi doh.gif
Noriu paklausti kiek laiko juos verdat, nu ant dezutes nera jokios informacijos schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Levereti @ 2008 03 04, 10:42)
nusipirkau as lazanijos lakstu ir nu nors užmusk, tikrai neradau kad butu parasyta apvirti ar ne doh.gif  sudejau neapvirtus ir nors nepagailejau padazu užpilt, vistiek kieti gavosi doh.gif
Noriu paklausti kiek laiko juos verdat, nu ant dezutes nera jokios informacijos schmoll.gif

Aš tai dabar neverdu, o tiesiog į platesnį dubenį įpilu karšto, ką tik užvirinto vandens, dedu kelis lakštus palaikau kokią minutę, tada sudedu į formą, dedu kitus, jei vanduo labai atšąla, pakeičiu jį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2008 03 04, 19:41)
Aš tai dabar neverdu, o tiesiog į platesnį dubenį įpilu karšto, ką tik užvirinto vandens, dedu kelis lakštus palaikau kokią minutę, tada sudedu į formą, dedu kitus, jei vanduo labai atšąla, pakeičiu jį  ax.gif

Aš irgi kaip Owly darau, nebeverdu.
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2008 03 04, 19:41)
Aš tai dabar neverdu, o tiesiog į platesnį dubenį įpilu karšto, ką tik užvirinto vandens, dedu kelis lakštus palaikau kokią minutę, tada sudedu į formą, dedu kitus, jei vanduo labai atšąla, pakeičiu jį  ax.gif

Na va iškepiau šiandien lazaniją,sūnui patiko,sakė dažniau gausiu kepti didis.gif Lakštų irgi neviriau,tik va taip pat plikinau ax.gif
Dėjau sluoksnį faršo padažo,sluoksnį pomidorų.Į faršą pyliau pieno,svogūnai,česnako skiltelė,majonezo truputi,maltos mėsos prieskonių ir sūris tarkuotas.Į pomidorų padažą-pomidorai savose sultyse be odelių,svogūnai,morkos,garstyčios,sūris.Faršą dėjau žalią.Kepiau 40 min. pridengtą,ir dar 10 min. atidengtą.Lakštai gavosi minkštučiai thumbup.gif
Atsakyti
Visai neblogai atrodo. Reiks ir man antra karta pabandyti apiplikyti, gal minkstesne gausis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saldainė: 05 kovo 2008 - 22:18
As gaminau lazanija ji yra pirmame puslapyje skanu buvo, tik mano vaikas sake, kad lazanija galetu buti be idaro
ydomu ar galima lazanija gaminti su varske g.gif
Atsakyti
QUOTE(Levereti @ 2008 03 04, 11:42)
Noriu paklausti kiek laiko juos verdat, nu ant dezutes nera jokios informacijos schmoll.gif

Niekad neverdu,neplikau...dedu kietus...bet sudėjęs sluoksnį,pertepu bešamelio padažu,tada įdaras,vėl sluoksnis,vėl pertepu...pabaigoj viską užpili padažu,kad apsemtų...pritrūkau padažo,dapyliau buljono iš kubelių...neįsivaizduoju,kaip kokius conelonius reikėtų prikimšt,jei būtų apvirti...
Atsakyti
QUOTE(GRAŽINA25 @ 2008 03 08, 11:04)
As gaminau lazanija ji yra  pirmame  puslapyje skanu buvo, tik mano vaikas sake, kad lazanija galetu buti be idaro
ydomu ar galima lazanija gaminti su varske g.gif


tikrai galima, as gaminau. man labai patiko.Net ir Cili yra lazanija su varske ir sonine. Tik patariu pertrinti varske per sieteli ax.gif
Atsakyti
Aš per Roberto receptus mačiau vieną gerą lazanijos receptą. siandien antrą kartą pagal jį darysiu. Labai skanu.

Reikia 500g. faršo (man skaniau kiaulienos su jautiena maišytas) arba 2 vištos krūtinėlių.
Jei darome lazaniją su faršu, tai į faršą sudedame prieskonius, kaip kad ruoštume kotletukus:)

Padažui reikės apie 0,3 l. pomidorų padažo.
Sudedame tarkuotas morkytes. Galima agurką, papriką, dedame tai ką turime smile.gif
tik prie viso to dar įdedame mocarelą ir parmezaną.

PIRMIAUSIA pilame padažo į kepimo skardą, o tik tada dedame lazanijos lakštus. LAZANIJOS LAKŠTAI TURI BŪTI NEVIRTI. Ant lakštų pilame padažo, pamarstome tarkuotu fermentiniu sūriu, kitas lakštas, padažas, mėsytė ir t.t.t.t.t.
ANT PASKUTINIO LAZAZANIJOS SLUOKSNIUO UŽPILAME PADAŽO IR VISĄ KEPIMO FORMĄ UŽDENGIAME DANGČIU ARBA ĮMAUNAME Į KEPIMO RANKOVĘ.

Kepame ne mažiau 45 min.
Tada nuimame kepimo rankovę, uždedame sūrio ir dar pakepame, kol sūris įsilydis.

skanaus:)
Man tai tikrai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Jei kam idomus sveikuoliu lazaijos receptas. Man bent jau labai patinka..


Lazanija su raudonaisiais lesiais, ricotta ir sppinatais


Reikes:

200g lesiu
2 saukstai alyvuogiu aliejaus
1 poras
1 chilli
2 skilteles cesnako
4 pomidorai - stambiai pjaustyti
1 saukstas tomatu pastos
lazanijos lakstai - as gaminu su svieziais
50 g spinatu
200 g ricotta surio
100 g feta surio
keletas lapuku baziliko

1. Ikaitinkit orkaite iki 200 C
2. Tuo tarpu isvirkite lesius, neuzdengtus, kol siek tiek suminkstes
3. Dideleje keptuveje pakepkite pora, cili ir cesnaka alyvu aliejuje, kol poras suminkstes, idekite supjaustytus pomidorus ir pasta ir maisydami kepkite kol pomidoru systis beveik isgaruos. Isvirta mase sumaisykite su lesiais. Gauta mase paskaninkite druska.
4. sumaisykite ricotta su svieziais spunatais, jei neturite svieziu galima naudoti ir saldytus.
5. I kepimo inda dekite keleta saukstu lesiu mases, uzdenkite lazanijos laktais - tada tepkite ricotta su spinatais ir vel denkite lazanija, ir vel lesiai, ricotta lesiai o ant virsaus uzbarstykite sutrupintos fetos.
6. Iskepus serviuokite s svieziais baziliko lapeliais ir keliais laseliais alyvu aliejaus.

Skanaus!!
Atsakyti
QUOTE(Apvalute @ 2008 03 08, 18:58)
tikrai galima, as gaminau. man labai patiko.Net ir Cili yra lazanija su varske ir sonine. Tik patariu pertrinti varske per sieteli ax.gif

o tu sonine maisei su varske ar kaip??ar atskirai dejai ant lakstu? g.gif
Atsakyti