Įkraunama...
Įkraunama...

Lazanija

QUOTE(Klaipediete kita @ 2004 09 10, 22:51)
Mano lazanija labai paprasta.

Dezute lakstu (reikia ziuret ant dezutes - ar jie apvirti, ar ne)
apie 400 g. jautienos ar avienos farso (galima ir daugia)
apie 4 tarkuotos morkos
puse tarkuoto saliero
0,5l pamidoru padazo
prieskoniu (gali buti Santa Marijos spageciu prieskoniai)
400g surio, tarkuoto
1-2 svoguno galvutes, pjaustytos
indelis 15% grietineles
apie 150ml pieno
ziupsnelis muskato

Lakstu neverdu (perku IKI).
Farsa, morkas, svogunus, saliera apkepu keptuveje. Sudedu pomidoru padaza, spageciu prieskonius pagal skoni. Mase kiek pakaitinu, patroskinu.
Kitame inde sumaisau grietinele, piena ir muskato riesuto miltelius.
Sluoksniais skardoje dedu eiles tvarka lakstus, juos apipilu pieno-grietineles misiniu, mesos padaza, tarkuoto surio ziupsneli.
Tuomet vel lakstiniai, t.t. Man pavyksta sudeti 4-5 sluoksnius. Virsuje turi buti suris.
Kadangi pilasi nemazai pieno, lakstiniai buna gan minksti. Galima skarda kepant is pradziu pridengti folija, o praejus pusei kepimo laiko ja nuimti. Pati lazanija labai valgoma net vaiku, todel kad nera perkrauta prieskoniu.
Tiesa, kepti reikia orkaiteje, 200 C, 40 min ar daugiau.

Musu seima ja labai megsta, taciau jau labai norisi ka naujo isbandyti. Todel mainais uz savo recepta tikiuosi sulaukti jusikiu.  biggrin.gif


Man šis receptas thumbup.gif Kepu jau antrąkart pagal jį. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
SVeikos,
Siandien pirma karta bandysiu daryti lazanija. Visada to recepto prisibijojau, bet siandien pasiryzau blush2.gif

Noriu patarimo: jei apkepi mesyte su padazu pomidoru ir paskui apipili su besamelio padazu, ar tie padazai tarpusavyje nesipjauna paskui? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 02 12, 16:01)
Noriu patarimo: jei apkepi mesyte su padazu pomidoru ir paskui apipili su besamelio padazu, ar tie padazai tarpusavyje nesipjauna paskui?  g.gif

Na, kad ne. Lazanijoje ir yra visas vinis, kad sluoksniuoji lazanijos sluoksnis + Bolonese padažas + Bechamel padažas + lazanijos sluoksnis ir t.t. Man asmeniškai ir yra skaniausia lazanijos vieta, kad tie padažai tobulai persipina ir skonis pasakiškas essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RamuneM: 12 vasario 2008 - 16:16
QUOTE(RamuneM @ 2008 02 12, 16:59)
Na, kad ne. Lazanijoje ir yra visas vinis, kad sluoksniuoji lazanijos sluoksnis + Bolonese padažas + lazanijos sluoksnis + Bechamel padažas ir t.t. Man asmeniškai ir yra skaniausia lazanijos vieta, kad tie padažai tobulai persipina ir skonis pasakiškas essen.gif


ačiū už atsakymą 4u.gif
Pažiūrėsiu, ar man jie persipins biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
Nusipirkau lazanijos lakštų. Divella firmos, tokia geltona dėžutė. Gal kas žinot, ar reikia juos apvirti?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 02 12, 17:16)
Pažiūrėsiu, ar man jie persipins  biggrin.gif  blush2.gif

Tai kaip pavyko? Smalsu ax.gif

QUOTE(Rinesa @ 2008 02 14, 18:17)
Nusipirkau lazanijos lakštų. Divella firmos, tokia geltona dėžutė. Gal kas žinot, ar reikia juos apvirti?

Aš tai jokių lakštų niekada neapverdu ir viskas gaunasi man gerai. Pradžioje kai pradėjau daryti lazaniją, tai 2 min. pavirdavau. O dabar to nebedarau. Bet mano patarimas gali būti netikęs, nes aš taip mėgstu lazaniją, kad ji man bet kokia tinka tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2008 02 14, 18:25)
Tai kaip pavyko? Smalsu  ax.gif



Nepavyko schmoll.gif Kalta turbut buvo angliska malta mesa. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 02 14, 18:37)
Nepavyko  schmoll.gif Kalta turbut buvo angliska  malta mesa.  ax.gif

g.gif O kas nepavyko? Padažas? Ar skonis netinkamas gavosi?
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2008 02 14, 18:39)
g.gif  O kas nepavyko? Padažas? Ar skonis netinkamas gavosi?


Net nezinau.
Toks savotiskas tas farsas buvo. Bjaurus kvapas nuo jo doh.gif O skonis labai sintetinis.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 02 14, 18:44)
Net nezinau.
Toks savotiskas tas farsas buvo. Bjaurus kvapas nuo jo  doh.gif O skonis labai sintetinis.

Net nepagalvojau, kad faršas gali būti kaltas. Visokio esu dėjusi ir niekada neturėjau problemų. Šiaip aš neperku faršo, aš perku mėsą ir ją vietoj sumalti prašau. Nes teko girdėti, kad faršas, tai mėsa su priedais ir papildomais riebalais, o susmulkinta mėsa, tai tik susmulkinta mėsa. Lietuvoje žinojau ką pirkti, o čia Amerikoje dar neatsirenku, todėl paprašau, kad man šviežiai sumaltu ir kol kas neturėjau jokių problemų.

Dėkui, kad pasidalinai savo nesėkmėmis. Tikrai vertinga informacija, prieš renkantis mėsytę patiekalui. Ir aišku labai gaila, kad nepavyko.
Atsakyti
siandien kepiau lazanija, tai jau tikrai nebesisakysiu restorane ar kavinej thumbup.gif recepta emiau is pirmo puslapio ir likau tikrai labai labai patenkinta ir soti 4u.gif
Atsakyti
kai jau prisiskaiciau, tai prisiskaiciau apie lazanijas smile.gif Savaitgali pulsiu prie darbo. Esu lazaniju fane, bet iki siol tik baruose megaudavausi jomis blush2.gif
Atsakyti