QUOTE(Renatėlė @ 2008 03 14, 23:12)
skaniai atrodo, o kaip gaminai?
QUOTE(doviliuke21 @ 2008 03 15, 10:57)
skaniai atrodo, o kaip gaminai?
virtą mėsą sumaliau, sumaišiau su prieskoniais ir pakepintais svogūnais, makaronus išviriau. Tada sluoksniavau: pyliau padažą, dėjau makaronų sluoksnį, mėsą, padažą, kečiupo, tarkuoto sūrio, tada vėl makaronai ir t.t. ant viršutinio sluoksnio makaronų užpyliau padažo, sūrio ir kepiau pradžioj uždengus, vėliau atidengus, maždaug 30 min. reikia nepagailėti padažo ir prieskonių
Niekada neapverdu ir neplikau tų lakštų
Tiesiog kai viską sudedu užpilu su skystu buljonu taip, kad apsemtų ir 15-20 min į orkaitę. Tiesa visą kitą (mėsą ir daržoves) jau būnu iš anksto pakepinus. Taigi tos 15 min. reikalingos tik lakštams išvirt ir sūriui sulydyti. O kai ištraukiu, tai to buljono dar daug būna, bet palaikyt reikia kad atvėstų ir viskas susigeria. Tuomet pjaustau - šildau mikrobanginėj ir - skanumėlis.
Mėgstu užpilt grietinėlės - kad riebiau būtų ir vyrai nesiskųstų
O jei gaminu moteriškėms - tai su vištiena ir dedu daug daržovių: brokolių, baklažanų, kalafiorų... Taip pat pjaustau viską biški stambesniais gabaliukais - man taip skaniau
Tiesiog kai viską sudedu užpilu su skystu buljonu taip, kad apsemtų ir 15-20 min į orkaitę. Tiesa visą kitą (mėsą ir daržoves) jau būnu iš anksto pakepinus. Taigi tos 15 min. reikalingos tik lakštams išvirt ir sūriui sulydyti. O kai ištraukiu, tai to buljono dar daug būna, bet palaikyt reikia kad atvėstų ir viskas susigeria. Tuomet pjaustau - šildau mikrobanginėj ir - skanumėlis.
Mėgstu užpilt grietinėlės - kad riebiau būtų ir vyrai nesiskųstų
O jei gaminu moteriškėms - tai su vištiena ir dedu daug daržovių: brokolių, baklažanų, kalafiorų... Taip pat pjaustau viską biški stambesniais gabaliukais - man taip skaniau
QUOTE(Medeina @ 2004 01 08, 13:06)
Geras!Vakar vakare pagalvojau:atidarysiu naują temą,apie lazaniją.Nes per Naujus su draugais aiškinomės ar reikia lakštus apvirti,ar ne.
Aš darau taip:apverdu lakštus vandenyje,įpylus šaukštą aliejaus,kad nesuliptų.
Įdarui:pakepinu svogūniuką,faršą su prieskoniais, o kitam įdarui-galima imti žirnelius,pievagrybius,paprikas,kukurūzus + prieskoniai ir "sumakaluoti" su majonezu ir kečupu.
Dar pasidarau padažą:suplakti 2 kiaušus su 200ml grietinėlės.Tada sluoksniuoti:makaronai,faršas,pabarstau tarkuotu fermentiniu,truputis padažiuko,vėl lakštai,daržovių įdaras,sūris,truputis padažo ir t.t.Ant viršaus supilti likusį padažą ir apibarstyti sūriu.Kepti (apie 20-30min.) Labai skanu.
Nors girdėjau,kad kiti neapverda tų lakštų.Bet kaimynė bandė,ar tai padažo buvo mažai,bet nesigavo-lazanija buvo kieta ir nevalgoma.
Aš darau taip:apverdu lakštus vandenyje,įpylus šaukštą aliejaus,kad nesuliptų.
Įdarui:pakepinu svogūniuką,faršą su prieskoniais, o kitam įdarui-galima imti žirnelius,pievagrybius,paprikas,kukurūzus + prieskoniai ir "sumakaluoti" su majonezu ir kečupu.
Dar pasidarau padažą:suplakti 2 kiaušus su 200ml grietinėlės.Tada sluoksniuoti:makaronai,faršas,pabarstau tarkuotu fermentiniu,truputis padažiuko,vėl lakštai,daržovių įdaras,sūris,truputis padažo ir t.t.Ant viršaus supilti likusį padažą ir apibarstyti sūriu.Kepti (apie 20-30min.) Labai skanu.
Nors girdėjau,kad kiti neapverda tų lakštų.Bet kaimynė bandė,ar tai padažo buvo mažai,bet nesigavo-lazanija buvo kieta ir nevalgoma.
dariau lazaniją praktiškai pagal šį receptuką, tik kai kurie lakštai suiro... sakau, gal užsižioplinau ir per ilgai paviriau kiek laiko maždaug verdate tuos lakštukus?
apie 5 min. paverdu, poto dar kol išsitepu skardą sviestu ir t.t. palaikau juos vandeny
turiu klausima zinovems,,,
kaip suprantu lazanija skaniausia katik iskepta,,, bet kadangi musu yra tik du, o lazanijos kaip suprantu iseina daugiau nei dvi porcijos,,, ar skanu ja paskui sildyti??
Kazkas minejo apie uzsaldyma,,, gal galit placiau pasidalinti??? aciu
kaip suprantu lazanija skaniausia katik iskepta,,, bet kadangi musu yra tik du, o lazanijos kaip suprantu iseina daugiau nei dvi porcijos,,, ar skanu ja paskui sildyti??
Kazkas minejo apie uzsaldyma,,, gal galit placiau pasidalinti??? aciu
Man labai skanu ir pašildyta mikrobangėj Šaldyt nebandžiau, negaliu pasakyt nieko apie tai
QUOTE(damselfly @ 2008 05 06, 13:26)
kaip suprantu lazanija skaniausia katik iskepta,,, bet kadangi musu yra tik du, o lazanijos kaip suprantu iseina daugiau nei dvi porcijos,,, ar skanu ja paskui sildyti??
Mums taip pat pašildyta lazanija labai skani
QUOTE(vredna @ 2008 05 04, 21:26)
apie 5 min. paverdu, poto dar kol išsitepu skardą sviestu ir t.t. palaikau juos vandeny
niekad neapverdu, o cia taip reikia?