Įkraunama...
Įkraunama...

Lazanija

QUOTE(ditax @ 2008 05 06, 22:44)
niekad neapverdu, o cia taip reikia?

tikrai nebūtina smile.gif Čia jau nuo šeimininkės priklauso smile.gif
Atsakyti
neskaiciau visu receptu, bet gal kuri daro su suriu, kumpiu ir grietineles padazu? Tiesiog Vokietijoj esu valgius, l skanu buvo...
Atsakyti
QUOTE(GRAŽINA25 @ 2008 03 08, 09:04)
As gaminau lazanija ji yra  pirmame  puslapyje skanu buvo, tik mano vaikas sake, kad lazanija galetu buti be idaro
ydomu ar galima lazanija gaminti su varske g.gif


sveikos 4u.gif

aš dažnai darydavau pagal šį Sonatinos receptuką: lazanija su varške

tikrai labai skanu...tik šeimynai jau pabodo tongue.gif dabar pertrauka doh.gif

lotuliukas.gif
Papildyta:
tiesa, šiandien bandysiu lazanija su mėsa... kadangi paskutinė buvo visiška katastrofa, tikiuos Jūsų patarimai pravers 4u.gif
Atsakyti
kepiau vakar lazanija ir gavosi thumbup.gif kartojo visi rolleyes.gif

ačiū visoms 4u.gif
Atsakyti
As gaminu pagal toki recepta 4u.gif
Lazanija

Bolognese (boloneze) padažui:

1 šaukštas sviesto,
1 didelė svogūno galvutė (smulkiai pjaustyta) ,
1 vidutinio dydžio morka (smulkiai pjaustyta) ,
1 saliero šakelė (smulkiai pjaustyta) ,
1 skiltelė česnako (perspauskite spaudikliu) ,
125 g pievagrybių (pjaustytų) ,
450 g jautienos faršo,
po 300 ml raudonojo vyno ir mėsos sultinio,
400 g konservuotų pomidorų (supjaustykite) ,
1 šaukštas pomidorų pastos,
1 arbatinis šaukštas džiovintos kalendros,
2 šaukštai smulkintų petražolių.

Bešamelio padažui:
600 ml pieno,
1 svogūno galvutė,
6 žirneliai juodųjų pipirų,
1 lauro lapelis,
25 g sviesto,
25 g miltų,
žiupsnelis malto muskato riešuto,
225 g paruoštų lazanijos lakštų (kurių nereikia apvirti) ,
50 g parmezano sūrio.

Mažos gudrybės:
Jeigu Bolognese (boloneze) padažui naudosite jautienos ir kiaulienos faršą, patiekalas taps dar skanesnis, aromatingesnis ir sotesnis.
Bolognese (boloneze) padažą geriau ruošti iš anksto ant lėtos ugnies, palaipsniui pilant sultinį.
Prisiminkite, kad bolognese (boloneze) turi būti gaminamas ant labai lėtos ugnies ir jokiu būdu neužverdamas, o turi tik lengvai, vos pastebimai suburbuliuoti.

Gaminimas:
1. Bolognese (boloneze) padažo gaminimui keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepinkite svogūną, morkas, salierus ir česnakus ir kepkite 7-8 minutes. Sudėkite pievagrybius ir kepkite dar apie minutę. Sudėkite faršą ir apkepkite, kol įgaus rusvą spalvą.
2. Nuolatos maišykite, įpilkite sultinį ir vyną, sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, kalendrą ir prieskonius. Pakaitinkite iki virimo, uždenkite dangtį, sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie valandą, kol faršas suminkštės, o padažas išvirs.
3. Bešamelio padažui mažame puode pakaitinkite pieną su svogūnu, pipirais ir lauro lapeliu. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite nusistovėti 10 min., po to nukoškite. Puode ištirpinkite sviestą, sumaišykite su miltais. Kaitinkite 2 min nuolat maišant (masė turi perkaisti). Nuimkite nuo ugnies, supilkite pieną. Pavirkite padažą iki sutirštėjimo, įberkite maltų muskato riešutų.
4. Trečdalį boloneze padažo išpilkite į sviestu išteptą formą, kurioje kepsite. Padėkite lakštą lazanijos ir užpilkite sluoksnį bešamelio padažo. Dėkite dar du sluoksnius boloneze, lazanijos ir vėl bešamelio. Pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu. Kepkite orkaitėje 45 min., kol lazanija įgaus rusvą spalvą, o padažas pradės burbuliuoti.
Atsakyti
QUOTE(lapute33 @ 2008 05 13, 15:53)
As gaminu pagal toki recepta  4u.gif
Lazanija

Bolognese (boloneze) padažui:

1 šaukštas sviesto,
1 didelė svogūno galvutė (smulkiai pjaustyta) ,
1 vidutinio dydžio morka (smulkiai pjaustyta) ,
1 saliero šakelė (smulkiai pjaustyta) ,
1 skiltelė česnako (perspauskite spaudikliu) ,
125 g pievagrybių (pjaustytų) ,
450 g jautienos faršo,
po 300 ml raudonojo vyno ir mėsos sultinio,
400 g konservuotų pomidorų (supjaustykite) ,
1 šaukštas pomidorų pastos,
1 arbatinis šaukštas džiovintos kalendros,
2 šaukštai smulkintų petražolių.

Bešamelio padažui:
600 ml pieno,
1 svogūno galvutė,
6 žirneliai juodųjų pipirų,
1 lauro lapelis,
25 g sviesto,
25 g miltų,
žiupsnelis malto muskato riešuto,
225 g paruoštų lazanijos lakštų (kurių nereikia apvirti) ,
50 g parmezano sūrio.

Mažos gudrybės:
Jeigu Bolognese (boloneze) padažui naudosite jautienos ir kiaulienos faršą, patiekalas taps dar skanesnis, aromatingesnis ir sotesnis.
Bolognese (boloneze) padažą geriau ruošti iš anksto ant lėtos ugnies, palaipsniui pilant sultinį.
Prisiminkite, kad bolognese (boloneze) turi būti gaminamas ant labai lėtos ugnies ir jokiu būdu neužverdamas, o turi tik lengvai, vos pastebimai suburbuliuoti.

Gaminimas:
1. Bolognese (boloneze) padažo gaminimui keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepinkite svogūną, morkas, salierus ir česnakus ir kepkite 7-8 minutes. Sudėkite pievagrybius ir kepkite dar apie minutę. Sudėkite faršą ir apkepkite, kol įgaus rusvą spalvą.
2. Nuolatos maišykite, įpilkite sultinį ir vyną, sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, kalendrą ir prieskonius. Pakaitinkite iki virimo, uždenkite dangtį, sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie valandą, kol faršas suminkštės, o padažas išvirs.
3. Bešamelio padažui mažame puode pakaitinkite pieną su svogūnu, pipirais ir lauro lapeliu. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite nusistovėti 10 min., po to nukoškite. Puode ištirpinkite sviestą, sumaišykite su miltais. Kaitinkite 2 min nuolat maišant (masė turi perkaisti). Nuimkite nuo ugnies, supilkite pieną. Pavirkite padažą iki sutirštėjimo, įberkite maltų muskato riešutų.
4. Trečdalį boloneze padažo išpilkite į sviestu išteptą formą, kurioje kepsite. Padėkite lakštą lazanijos ir užpilkite sluoksnį bešamelio padažo. Dėkite dar du sluoksnius boloneze, lazanijos ir vėl bešamelio. Pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu. Kepkite orkaitėje 45 min., kol lazanija įgaus rusvą spalvą, o padažas pradės burbuliuoti.

skaiciau sita recepta ir as delfyje ax.gif

dariau ir as lazanija, pakepinau svoguna,morkas, farsa,viska sumaisiau,paskui sluoksniavau lakstas, idaras, padazas (pakepinti ant sviesto miltai ir pienas), suris ir taip kiek nori sluoksniu, o ant paskuitnio lakstas, padazas, suris 4u.gif ir 30 min kepti po orkaite ax.gif

Gavosi labai skaniai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2008 05 06, 22:38)
Mums taip pat pašildyta lazanija labai skani  essen.gif

Pastovėjusi dar skanesnė. Manęs po to draugas klausė ar neturim didesnio kepimo indo biggrin.gif
Tiesa, aš dar užpyliau trinta daržovių sriubyte, nes labai bijojau, kad tie mano makaroniukai nepermikrs. biggrin.gif Sekantį karta vėl pilsiu, tik reikia tuo didesniu indu pasirūpint.
Atsakyti
Vakar kepiau pagal pirmam puslapy duotą receptą.
Labai skani lazanija thumbup.gif , o lakštų neviriau, tik virintam karštam vandeny palaikiau. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Meduvė @ 2008 03 09, 14:36)
Aš per Roberto receptus mačiau vieną gerą lazanijos receptą. siandien antrą kartą pagal jį darysiu. Labai skanu.

Reikia 500g. faršo (man skaniau kiaulienos su jautiena maišytas) arba 2 vištos krūtinėlių.
Jei darome lazaniją su faršu, tai į faršą sudedame prieskonius, kaip kad ruoštume kotletukus:)

Padažui reikės apie 0,3 l. pomidorų padažo.
Sudedame tarkuotas morkytes. Galima agurką, papriką, dedame tai ką turime smile.gif
tik prie viso to dar įdedame mocarelą ir parmezaną.

PIRMIAUSIA pilame padažo į kepimo skardą, o tik tada dedame lazanijos lakštus. LAZANIJOS LAKŠTAI TURI BŪTI NEVIRTI. Ant lakštų pilame padažo, pamarstome tarkuotu fermentiniu sūriu, kitas lakštas, padažas, mėsytė ir t.t.t.t.t.
ANT PASKUTINIO LAZAZANIJOS SLUOKSNIUO UŽPILAME PADAŽO IR VISĄ KEPIMO FORMĄ UŽDENGIAME DANGČIU ARBA ĮMAUNAME Į KEPIMO RANKOVĘ.

Kepame ne mažiau 45 min.
Tada nuimame kepimo rankovę, uždedame sūrio ir dar pakepame, kol sūris įsilydis.

skanaus:)
Man tai tikrai skanu thumbup.gif
gaminau pagal si recepta ir super skaniai gavosi thumbup.gif
Atsakyti
lazanijai lakštų niekada neapverdu schmoll.gif paprasčiausiai daugiau padažo užpilu,kad viską apsemtų,ir labai liux lazanija gaunasi thumbup.gif mmm kaip užsinorėjau dabar wub.gif
šiaip pas mus vieną kartą savaitėje visada būna lazanija,čia vyro pageidavimas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sony: 26 gegužės 2008 - 20:28
o kokiuose induose jūs juos kepat skardoj kokioj ar stikliniam? uždengtą ar atidengtą? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(katiliukas @ 2008 05 29, 15:46)
o kokiuose induose jūs juos kepat skardoj kokioj ar stikliniam? uždengtą ar atidengtą?  rolleyes.gif

skardą iškloju kepimo popierium, sluoksniuoju lazaniją, viršaus neuždengiu smile.gif
Atsakyti