Na, mano lazanija visi vertina labai labai labai
Tai pasidalinsiu tuo dziaugsmu.
* pakutis lazanijos makaronu (500g)
Zinau, kad kai kas daro su nevirtais lakstiniais, taciau as viena karta pabandziau, man gavosi labai blogai, todel nuo siol as juos apverdu. laabai daug krapstalynes, nes kad nesuliptu verdu po 4-6 lakstinius. Zodziu procedura ilga ir uzknisanti (jei skubu labai), bet rezultatas puikus.
Taigi Bolonijos padazas:
* 500g. misraus farso
* svogunas
* vidutinio dydzio morka
* 200g pievagrybiu
* pora skilteliu cesnako
* pomidoru padazo bent 3 saukstai
* puse puodelio balto vyno ir puse puodelio vandens.
* pomidoras. Jei mazesnis gali buti ir keli.
Taigi ant sviesto pakepinu smulkiai pjaustyta svoguna, sutraiskyta cesnaka ir tarkuota morka. Ant kepintu darzoviu sudedu farsa ir pievagrybius. Pakepinu maisydama. Kai jau mesyte igauna balksva splavele suberiu pjaustyta pomidora ir pridedu prieskoniu: maltos saldziosios paprikos, druskos, pipiru, baziliko, mairuno, raudonelio. Na, tai ka megstu. Uzkreciu pomidoru padaza ir supilu vyna su vandeniu. Jei truksta skonio dar idedu kelis saukstus Salsa astresnio padazo arba kubeli bulijono (skanu su grybais). Viska gerai sumakaluoju ir palieku troskintis. Per ta laika pasidarau balta padaza is:
* keli geri saukstai sviesti
* pora saukstu miltu
*0.40-0.5l pieno
* tarkuoto muskato riesuto
Keptuveje istirpinu sviesta ir jame pakepu kelis saukstus miltu. Supilu piena ir paskaninu muskato riesutu. Maisau, kol mase pasidaro panasiai kaip kondensuoto pieno. Nukaiciu.
Prisitarkuoju kalna surio (as dedu paprasta Rokiskio suri,o kadangi labai labai megstu tai jo prisitarkuoju dauuuug)
Taigi i istepta sviestu skarda sluoksniuojam:
* dedami makaronai
* jie aptepami baltuoju padazu
* prikreciama bolonezijos padazo
* pabarstoma suriu
* vel dedami makaronai, aptepami baltuoju padazu, bolonijos padazu ir suris.
Virsutinis sluoksnis: makaronai aptepami baltuoju padazu, gausiai apibrastoma suriu ir pridedu sviesto gabaliuku, kad virsus nesukeptu labai.
Kisu i ikaitinta orkaite ir kepu apie 40min.
Labai skanu su salsa padazu
Mano orkaitėj šį wakarą karaliauja šitas receptukas.. Skaniai atrodo, tikiuos ir skonis bus toks pats.. Viskas susigėrė, tai nemanau , kad bus kieti lakštai..