Įkraunama...
Įkraunama...

Lazanija

QUOTE(lakudriux @ 2009 09 15, 13:31)
4u.gif sveikutes,
sos gal kas zinot ar reikia apvirt parduotuvej pirktus lakstus  nes pirma kart darau lazanija, o ten lietuviskai ant pakiuko nk neparasyta. vadinasi: LAZANIJA SU KIAUSINIU "GALLO" AL HUEVO  4u.gif aciu mergaites

Nereikia, tik skysčio turi būt pakankamai, bent jau trečdalis mirksiukas.gif Vandens, sultinio ar/ir grietinėlės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmelis @ 2009 09 15, 13:34)
Nereikia, tik skysčio turi būt pakankamai, bent jau trečdalis mirksiukas.gif Vandens, sultinio ar/ir grietinėlės 4u.gif


g.gif blush2.gif gal biski kvailai pasirodysiu bet kur to skyscio turi but to sultinio, grietineles ?
as galvuju daryt taip sluoksnis lakstu, sluoksnis tos jau paruostos pakepintos mesytes su darzovem , sluoksnis to balto padazo ? mirksiukas.gif

kokioj vietoj tas suris tarkuojasi ?ar tik ant virsaus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lakudriux: 15 rugsėjo 2009 - 13:01
QUOTE(lakudriux @ 2009 09 15, 14:00)
g.gif  blush2.gif gal biski kvailai pasirodysiu bet kur to skyscio turi but to sultinio, grietineles ?
as galvuju daryt taip sluoksnis lakstu, sluoksnis tos jau paruostos pakepintos mesytes su darzovem , sluoksnis to balto padazo ? mirksiukas.gif

kokioj vietoj tas suris tarkuojasi ?ar tik ant virsaus?


Šiuo atveju baltas padažas bus skystis smile.gif Aš sūrį dedu visuose sluoksniuose, kitos tik ant viršaus, nors man tai nesąmonė tik ant viršaus dėti, juk tikra lazanija visuose sluoksniuose sūrio turi.
Atsakyti
QUOTE(-Maria- @ 2009 09 15, 14:29)
Šiuo atveju baltas padažas bus skystis smile.gif Aš sūrį dedu visuose sluoksniuose, kitos tik ant viršaus, nors man tai nesąmonė tik ant viršaus dėti, juk tikra lazanija visuose sluoksniuose sūrio turi.


aciukas 4u.gif
gal dar gali kas nors man suvardinti kokia eiles tvarka dedami:
lakstai
mesyte
padazas
suris
pirma sluoksni zinau ,kad lakstai ,o kas toliau?
aciukas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lakudriux: 15 rugsėjo 2009 - 15:03
QUOTE(lakudriux @ 2009 09 15, 15:49)
aciukas 4u.gif
gal dar gali kas nors man suvardinti kokia eiles tvarka dedami:
lakstai
mesyte
padazas
suris
pirma sluoksni zinau ,kad lakstai ,o kas toliau?
aciukas  4u.gif

Nugi taip ir dėk, nėra jokio skirtumo šiaip jau. Aš dedu lakštus, mėsytę, padažą, sūrį, tada vėl lakštas. Gali ne į visus sluoksnius dėti tą pati, pvz vienas sluoksnis mėsos ir sūris, kitas mėsos ir padažo, ką labiau mėgsti to labiau dėk. Aš dar dėjau smulkiai pjaustytų pomidorų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Katute @ 2009 03 16, 14:28)
Na, mano lazanija visi vertina labai labai labai blush2.gif
Tai pasidalinsiu tuo dziaugsmu.

* pakutis lazanijos makaronu (500g)

Zinau, kad kai kas daro su nevirtais lakstiniais, taciau as viena karta pabandziau, man gavosi labai blogai, todel nuo siol as juos apverdu. laabai daug krapstalynes, nes kad nesuliptu verdu po 4-6 lakstinius. Zodziu procedura ilga ir uzknisanti (jei skubu labai), bet rezultatas puikus.

Taigi Bolonijos padazas:

* 500g. misraus farso
* svogunas
* vidutinio dydzio morka
* 200g pievagrybiu
* pora skilteliu cesnako
* pomidoru padazo bent 3 saukstai
* puse puodelio balto vyno ir puse puodelio vandens.
* pomidoras. Jei mazesnis gali buti ir keli.

Taigi ant sviesto pakepinu smulkiai pjaustyta svoguna, sutraiskyta cesnaka ir tarkuota morka. Ant kepintu darzoviu sudedu farsa ir pievagrybius. Pakepinu maisydama. Kai jau mesyte igauna balksva splavele suberiu pjaustyta pomidora ir pridedu prieskoniu: maltos saldziosios paprikos, druskos, pipiru, baziliko, mairuno, raudonelio. Na, tai ka megstu. Uzkreciu pomidoru padaza ir supilu vyna su vandeniu. Jei truksta skonio dar idedu kelis saukstus Salsa astresnio padazo arba kubeli bulijono (skanu su grybais). Viska gerai sumakaluoju ir palieku troskintis. Per ta laika pasidarau balta padaza is:

* keli geri saukstai sviesti
* pora saukstu miltu
*0.40-0.5l pieno
* tarkuoto muskato riesuto

Keptuveje istirpinu sviesta ir jame pakepu kelis saukstus miltu. Supilu piena ir paskaninu muskato riesutu. Maisau, kol mase pasidaro panasiai kaip kondensuoto pieno. Nukaiciu.

Prisitarkuoju kalna surio (as dedu paprasta Rokiskio suri,o kadangi labai labai megstu tai jo prisitarkuoju dauuuug)

Taigi i istepta sviestu skarda sluoksniuojam:

* dedami makaronai
* jie aptepami baltuoju padazu
* prikreciama bolonezijos padazo
* pabarstoma suriu

* vel dedami makaronai, aptepami baltuoju padazu, bolonijos padazu ir suris.

Virsutinis sluoksnis: makaronai aptepami baltuoju padazu, gausiai apibrastoma suriu ir pridedu sviesto gabaliuku, kad virsus nesukeptu labai.

Kisu i ikaitinta orkaite ir kepu apie 40min.

Labai skanu su salsa padazu 4u.gif

Mano orkaitėj šį wakarą karaliauja šitas receptukas.. Skaniai atrodo, tikiuos ir skonis bus toks pats.. Viskas susigėrė, tai nemanau , kad bus kieti lakštai.. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vivulyte: 16 rugsėjo 2009 - 18:00
QUOTE(vivulyte @ 2009 09 16, 18:58)
Mano orkaitėj šį wakarą karaliauja šitas receptukas.. Skaniai atrodo, tikiuos ir skonis bus toks pats.. Viskas susigėrė, tai nemanau , kad bus kieti lakštai.. drinks_cheers.gif

Liuks thumbup.gif Skanumėlis thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Katute @ 2009 03 16, 13:28)
Na, mano lazanija visi vertina labai labai labai blush2.gif
Tai pasidalinsiu tuo dziaugsmu.

* pakutis lazanijos makaronu (500g)

Zinau, kad kai kas daro su nevirtais lakstiniais, taciau as viena karta pabandziau, man gavosi labai blogai, todel nuo siol as juos apverdu. laabai daug krapstalynes, nes kad nesuliptu verdu po 4-6 lakstinius. Zodziu procedura ilga ir uzknisanti (jei skubu labai), bet rezultatas puikus.

Taigi Bolonijos padazas:

* 500g. misraus farso
* svogunas
* vidutinio dydzio morka
* 200g pievagrybiu
* pora skilteliu cesnako
* pomidoru padazo bent 3 saukstai
* puse puodelio balto vyno ir puse puodelio vandens.
* pomidoras. Jei mazesnis gali buti ir keli.

Taigi ant sviesto pakepinu smulkiai pjaustyta svoguna, sutraiskyta cesnaka ir tarkuota morka. Ant kepintu darzoviu sudedu farsa ir pievagrybius. Pakepinu maisydama. Kai jau mesyte igauna balksva splavele suberiu pjaustyta pomidora ir pridedu prieskoniu: maltos saldziosios paprikos, druskos, pipiru, baziliko, mairuno, raudonelio. Na, tai ka megstu. Uzkreciu pomidoru padaza ir supilu vyna su vandeniu. Jei truksta skonio dar idedu kelis saukstus Salsa astresnio padazo arba kubeli bulijono (skanu su grybais). Viska gerai sumakaluoju ir palieku troskintis. Per ta laika pasidarau balta padaza is:

* keli geri saukstai sviesti
* pora saukstu miltu
*0.40-0.5l pieno
* tarkuoto muskato riesuto

Keptuveje istirpinu sviesta ir jame pakepu kelis saukstus miltu. Supilu piena ir paskaninu muskato riesutu. Maisau, kol mase pasidaro panasiai kaip kondensuoto pieno. Nukaiciu.

Prisitarkuoju kalna surio (as dedu paprasta Rokiskio suri,o kadangi labai labai megstu tai jo prisitarkuoju dauuuug)

Taigi i istepta sviestu skarda sluoksniuojam:

* dedami makaronai
* jie aptepami baltuoju padazu
* prikreciama bolonezijos padazo
* pabarstoma suriu

* vel dedami makaronai, aptepami baltuoju padazu, bolonijos padazu ir suris.

Virsutinis sluoksnis: makaronai aptepami baltuoju padazu, gausiai apibrastoma suriu ir pridedu sviesto gabaliuku, kad virsus nesukeptu labai.

Kisu i ikaitinta orkaite ir kepu apie 40min.

Labai skanu su salsa padazu 4u.gif

is tiesu skani, bet siaubingai riebi. Man net kepant atrode, kad ta lazanija riebaluose plaukioja. Kazi kitiems taip pat?
Ir atrodo, kad pagal recepta viska dariau g.gif
Atsakyti
Mane sudomino lazanija kitaip,kuria gamino laidoje Susitikime virtuveje,butinai gaminsiu essen.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Aš šiandien pirmą kart dariau lazaniją, man pasirodė per daug darbo, be to labai kaloringa, daugiau tikriausiai nedarysiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(pruse @ 2009 10 02, 22:00)
Sveikos 4u.gif Aš šiandien pirmą kart dariau lazaniją, man pasirodė per daug darbo, be to labai kaloringa, daugiau tikriausiai nedarysiu g.gif

Pruse drinks_cheers.gif su tavimi,kolorijų begalė
Atsakyti
QUOTE(andal @ 2009 10 02, 15:37)
is tiesu skani, bet siaubingai riebi. Man net kepant atrode, kad ta lazanija riebaluose plaukioja. Kazi kitiems taip pat?
Ir atrodo, kad pagal recepta viska dariau  g.gif

Dariau ne pagal si recepta, bet jie visi labai panasus, tik kai kurios sudedamosios dalys keiciasi. Dejau kiauliena ir suri 50% riebumo, o gal riebesni g.gif . Tai man ta lazanja ir taukuose vire ir skystoka paskui buvo, nuvaziuodavo lakstai doh.gif . Antra kart dariau su kalakutienos farsu( maliau pati, kumpi) ir suri dejau liesesni (pasirinkimas buvo nedidelis tai 45%). Ir ka smile.gif , visai kitas reikalas thumbup.gif , nebuvo taip riebu, lakstai neslydinejo. mmmm skanumelis, tiek silta tiek salta tiko tongue.gif .
p.s. lakstu si karta neapvirinejau, dejau zalius. Tad ir darbas buvo greitesnis thumbup.gif
Atsakyti