Įkraunama...
Įkraunama...

Lazanija

QUOTE(rivera @ 2009 10 03, 17:38)
Dariau ne pagal si recepta, bet jie visi labai panasus, tik kai kurios sudedamosios dalys keiciasi. Dejau kiauliena ir suri 50% riebumo, o gal riebesni g.gif . Tai man ta lazanja ir taukuose vire ir skystoka paskui buvo, nuvaziuodavo lakstai doh.gif . Antra kart dariau su kalakutienos farsu( maliau pati, kumpi) ir suri dejau liesesni (pasirinkimas buvo nedidelis tai 45%). Ir ka  smile.gif , visai kitas reikalas thumbup.gif , nebuvo taip riebu, lakstai neslydinejo. mmmm skanumelis, tiek silta tiek salta tiko tongue.gif .
p.s. lakstu si karta neapvirinejau, dejau zalius. Tad ir darbas buvo greitesnis thumbup.gif

as farsa taip pat pati dariausi, tiksliau, kapotas kiaulinos kumpis buvo, nes ten riebaliuko ne kvapo, bet matyt tie visi pakepimai ant sviestuko, siaip svieatukas visur, suris ir t.t. Kad daug kaloriju, tai dzin - megstu skaniai pavalgyti, bet cia jau tikrai man per riebu gavosi.
Reiks kita karta, kaip pati sakai, pabandyti su kita mesyte, kitu suriu ir dar gal kokiu liesesniu pakeitimu padaryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(-Maria- @ 2009 09 15, 14:29)
Šiuo atveju baltas padažas bus skystis smile.gif Aš sūrį dedu visuose sluoksniuose, kitos tik ant viršaus, nors man tai nesąmonė tik ant viršaus dėti, juk tikra lazanija visuose sluoksniuose sūrio turi.




Paneigsiu... Tikrai surio neturi buti visuose sluoksniuose! doh.gif
Atsakyti
as irgi pasakysiu lazanijos recepta biggrin.gif

jums reikes 2 lazanijom
lazanjos lakstiniai makaronai 10 :(kiekis cia jau nuo jusu keliu sluoksniu noresit as visad darau po 5 lakstus vienai lazanijai) kadangi visad darau 2 nes tik tiek telpa i skarda biggrin.gif
maltos kiaulienos 0.5kg
surio
svoguno
pievagrybiu
majonezo
tomato
prieskoniu
taigi pirma isviverdu lakstus pasudytame vandenyje ,ant pakuotes parasyta virti 20min tiek nereikia reikia tik kol suminkstes as verdu 5-7min
tada pakepinu farsa su prieskoniais ivairiai mes su vyru megstam astriai tai pridedu daug santa marija astriai mesai prieskoniu,cesnako,pipiru, viska ka randu biggrin.gif gerai apkepinu ,tada reikia pasidaryti padaza majonezas su tomatu sumaisyti, na ir imam skarda istepam padazu dedam laksta vel padaza tada kepinta farsa tada svogunus,tada vel laksta vel padaza ir vel farsa bet td jau suri ant kito vel pievagrybiai ir .t.t galima det kas tik jum skanu na ir susluoksniavus dar uztepu padaza ir suriu pabarstau ir i orkaite 200 15 20min kol graziai apskrus. skanaus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. X @ 2009 10 05, 15:40)
Paneigsiu... Tikrai surio neturi buti visuose sluoksniuose! doh.gif

Manau cia kiekvienam pagal norus, skonius, galimybes ir t.t.. Pvz. as dedu i visus sluoksnius, bet ne tiek kad butu uzdengta visa mesyte, o tik pabarstau plonyti permatoma sluoksniuka mirksiukas.gif ir viskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rivera @ 2009 10 05, 17:28)
Manau cia kiekvienam pagal norus, skonius, galimybes ir t.t.. Pvz. as dedu i visus sluoksnius, bet ne tiek kad butu uzdengta visa mesyte, o tik pabarstau plonyti permatoma sluoksniuka mirksiukas.gif ir viskas thumbup.gif

Aš ir.. Gal tik pirmą kartą darant persistengiau su kiekiais.. Bet tikrai į kiekvieną dėsiu sekančius kartus wink.gif
Atsakyti
O jus nededat tu tokiu tomatu - pomidorus savo sultyse?
Atsakyti
QUOTE(olialiaa @ 2009 10 06, 12:12)
O jus nededat  tu tokiu tomatu - pomidorus savo sultyse?

Dedam smile.gif . As dar kai mesa su darzovem pakepu, ja su blenderiu pereinu, toks padaziukas geras gaunas (kaip cili sriuba) ax.gif
Atsakyti
as sendien dariau lazanija su vistiena.isviriau vistiena paskiu ja su kombainu susmulkinau ir apkepinau su morkom svogunais ir pomidorais ir tomato padazu tai labai skaniai gavosi thumbup.gif
Atsakyti
[COLOR=Chocolate] O as lazanija darau taip: makaronu neapverdu,farsa pakepinu su prieskoniais, padaza darau majoneza sumaisau su pomidoru padazu ir laseliu soju padazo, pakepinu atskirai daug morku su svogunais. I skarda dedu makaronus, petepu padazu,tada sluoksnis farso, ant virsau svogunu su morkom,tada vel makarnai, padazas, farsas, dabar jau suri dedu ir taip toliaus. Labai skanu smile.gif
Atsakyti
as tai lazanijos makaronu neapverdu, darau mesos padaza ir balta padaza viska sluoksniuoju i vidu dedu plesomu surio lazdelu petrazoliu ir vel sluoksniuoju ant virsaus balto padazo ir surio (paprasto tarkuoto ir tai kas liko is plesomo surio) gaunasi super thumbup.gif drinks_cheers.gif kazkada iki virtuveje rodo... thumbup.gif plesomas suris labai gerai lydosi mirksiukas.gif
Atsakyti
niekada lazanijos lakstu neapverdu.
susluoksniuoju ir kiekviena sluoksni perpilu padazu
, tas padazas turi semti visa lazanija, tada i orkaite ir viskas kuo puikiausia. Tie lazanijos lakstai isbrinksta tame padaze ir pacio padazo nebelieka, tik sultinga lazanija thumbup.gif
Atsakyti
o kodel niekas nepasake kaaip tuos lakstus virti ir kad kol verdi - jie sulimpa. o atskirt taip parastai neiseina. tik karstam vandeny. kur rankas neimanoma ikist.
snd pasidariau. kai kurias klaidas supratau, kai kuriu -- kur aprasiau virsuj nelabai...
Atsakyti