Įkraunama...
Įkraunama...

Lazanija

QUOTE(InesaP @ 2010 01 16, 18:23)
dar galima ytarkuot sury ir nedet kaiausinio, bet surio negailet.Buvau radusi kazkokioj knygutej,bandziau ir gavosi normalus ne kieti lakstai ax.gif

pasitaisau. Radau recepta pagal kury dariau, biskiuka pamelavau del kiausiniu blush2.gif
Lazanijos lakstai:
2 stiklines miltu; 2kiausiniai; 2saukstai aliejaus; 2saukstai salto vandens; saukstelis druskos ir 250g fermentinio arba mocarelos surio.
niu ir pskirstom tesla gatava y kiek norim mazdaug lakstu ir kociojame,arba kaip patogiau. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(InesaP @ 2010 01 16, 22:27)
pasitaisau. Radau recepta pagal kury dariau, biskiuka pamelavau del kiausiniu blush2.gif
Lazanijos lakstai:
2 stiklines miltu; 2kiausiniai; 2saukstai aliejaus; 2saukstai salto vandens; saukstelis druskos ir 250g fermentinio arba mocarelos surio.
niu ir pskirstom tesla gatava y kiek norim mazdaug lakstu ir kociojame,arba kaip patogiau. ax.gif

O suri kaip suprantu reik sutarkuot? g.gif Reik per labai smulkia tarka ar per burokine uztenka?
Atsakyti
as tarkavau per burokine, ir kai issiminko net nepasakytum jog yra surio ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo InesaP: 17 sausio 2010 - 15:02
QUOTE(*leila* @ 2010 01 17, 12:18)
O suri kaip suprantu reik sutarkuot? g.gif Reik per labai smulkia tarka ar per burokine uztenka?


o skysciu tokiam kiekiui miltu tikrai gana g.gif
Atsakyti
QUOTE(okkey @ 2010 01 17, 19:00)
o skysciu tokiam kiekiui miltu tikrai gana  g.gif

nu recepte raso kad tiek, ir nepamenu ar pyliau daugiau, nu manau pagal tesla pati matysi 4u.gif nebuciau vakar dariusi lazanijos, galeciau vel daryt kad pasitikslint smile.gif tai ydesiu visa recepta, su aprasymu kaip ta mase padaryt teslos smile.gif
Atsakyti
Idarui: 500g maltos mesos, 100g svogunu, 4 cesnaku skilteles, 800g savo sultyse konservuotu pomidoru, 75g sauso raudonojo vyno, dziovintu raudoneliu, pipiru, druskos, sauksto aliejaus.
Padazui: 50g sviesto, 2 saukstai miltu, 1/2 l pieno, ziupsnelis malto muskato, druskos.
Lakstams: 2 stiklines miltu, 2 kiausiniai, 2 saukstai aliejaus, 2 saukstai labai salto vandens, saukstelis druskos, 250g fermentinio arba mocarelos surio.
Paruosimas: pirmiausiai reikia uzminkyti tesla, o kol ji brinks, paruosti idara ir padaza.
1. Miltus nusijoti i dubeneli, viduryje padaryti duobute. Kiausinius, alieju ir vandeni gerai suplakti su druska. sutarkuoti suri. i miltuose padaryta duobute supilti plakini ir toliau plakti maisikliu su teslai skirtais antgaliais, kol neliks sausu miltu. 2. tada rankomis greitai iminkyti tesla iki vientisos mases ir suformuoti rutuli. Tesla apdenkti maisto plevele ir palikti bent pusvalandziui, kad ji isbrinktu ir taptu tampresne.
Idarui skirta svoguna supjaustyti mazais kubeliais. Visus skardineje esancius pomidorus supjaustyti griezineliais. Svogunus pakepinti su aliejumi, kol graziai apskrus, sudeti malta mesa ir maisydami apkepinti. Tada ipjaustyti cesnakus, dar pakepinti. Veliau sudeti griezineliais supjaustytus pomidorus, ipilti kelis saukstus ju sulciu, supilti vyna suberyi prieskonius, pasudyti ir nuolat maisydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol isgaruos skystis. Padazui skirta sviesta istirpinti svarioje keptuveje, ikaitinti, suberti miltus ir maisant kepinti, kol neliks zaliu miltu skonio, o padazas igaus svelnu riesutu skoni. tada suberti prieskonius. visa laika maisant plona srovele supilti piena ir uzvirinti. tada kaitra sumazinti ir virti, kol padazas sutirstes.
3. isbrinkusia tesla padalinti i 5 lygias dalis, sukocioti i rutuliukus. Kiekviena ju iskocioti i plona laksta. 4. Kepimo inda patepti riebalais, ikloti viena teslos laksta, uzberti lygu idaro sluoksni. 5.pabarstyti fermentiniu suriu ir uzpilti padazu. taip sloksniuoti, kol sudesi bvisus produktus.
Kepti 30-40 min. 180 laipsniu orkaitej.
P.S. vynas suteikia labai skanu kvapa ir skony ydomu rolleyes.gif

Tai va. Tikiuos kamnors patiks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2009 11 05, 11:18)
Vakar dariau pagal šitą receptą http://www.manovirtu...i/lazanija.html
Skanumėlis  rolleyes.gif


Na aš vakar dariau irgi pagal šį receptą lazaniją. Pirmą kart gaminau lazaniją, ir labai sunkiai sekėsi. Su mėsyte tai viskas tvarkoj, bet labai žiauriai nesisekė su tuo baltu padažu. Pakepinus miltus, kai pilu pieną, man visi miltai sušoka į gumulus. Žodžiu gaunasi ne baltas padažas, bet pienas su miltų gumulais. Tikrai maišau, pilu po truputi. Kaip jūs padarote tą baltą padažą? Prasikankinau aš vakar su juo, gaminau tris kartus, ir vis blogai ( gerai kad pieno daug turėjau ). Tai jau kai trečią kart tas pats gavosi, paėmiau blenderį, ir su juo suvariau tuos gumulus. Tada gavosi tas baltas padažas. Ir šiaip lazanija gavosi nuostabiai skani. Patarkit kaip daryt tą padažą, nes tikrai norėsiu dar kartelį gaminti, labai skanu.
Atsakyti
Na rytoj vėl darysiu lazaniją. Gal galite kas nors patarti dėl to baltojo padažo?? Nes vėl teks su blenderiu jį daryt g.gif .
Atsakyti
vakar dariau lazanija tai neisejo kaip turetu but doh.gif ,tokias sausa gavosi g.gif ,kampai visi uzsiriete sausi tokie pakekepe kietoki,o vidui minksti bigsmile.gif ,nezinau kodel taip gavosi lygtai viska dariau pagal recepta g.gif
Atsakyti
as irgi vakar dariau lazanija, tai viskas gavosi gerai. kepimo indo kampuciuose virsutiniai lakstai irgi kiek issiriete ir pakepe, bet tai manau del to, kad balto padazo ant kampuciu nepakankamai uztepiau. bet siaip ar taip buvo labai skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bjjanka @ 2010 02 07, 20:06)
Na aš vakar dariau irgi pagal šį receptą lazaniją. Pirmą kart gaminau lazaniją, ir labai sunkiai sekėsi. Su mėsyte tai viskas tvarkoj, bet labai žiauriai nesisekė su tuo baltu padažu. Pakepinus miltus, kai pilu pieną, man visi miltai sušoka į gumulus. Žodžiu gaunasi ne baltas padažas, bet pienas su miltų gumulais. Tikrai maišau, pilu po truputi. Kaip jūs padarote tą baltą padažą? Prasikankinau aš vakar su juo, gaminau tris kartus, ir vis blogai ( gerai kad pieno daug turėjau ). Tai jau kai trečią kart tas pats gavosi, paėmiau blenderį, ir su juo suvariau tuos gumulus. Tada gavosi tas baltas padažas. Ir šiaip lazanija gavosi nuostabiai skani. Patarkit kaip daryt tą padažą, nes tikrai norėsiu dar kartelį gaminti, labai skanu.


As visada miltus ipilu i truputi salto vandens, ismaisau, jie niekad tada nesusoksta i gabalus, ir pilu i padaza. Bet va cia kaip su tuo pakepinimu miltu svieste pirmiausia tai nezinau kaip reiktu daryt, maisyt labai ir labai ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bjjanka @ 2010 02 07, 20:06)
Na aš vakar dariau irgi pagal šį receptą lazaniją. Pirmą kart gaminau lazaniją, ir labai sunkiai sekėsi. Su mėsyte tai viskas tvarkoj, bet labai žiauriai nesisekė su tuo baltu padažu. Pakepinus miltus, kai pilu pieną, man visi miltai sušoka į gumulus. Žodžiu gaunasi ne baltas padažas, bet pienas su miltų gumulais. Tikrai maišau, pilu po truputi. Kaip jūs padarote tą baltą padažą? Prasikankinau aš vakar su juo, gaminau tris kartus, ir vis blogai ( gerai kad pieno daug turėjau ). Tai jau kai trečią kart tas pats gavosi, paėmiau blenderį, ir su juo suvariau tuos gumulus. Tada gavosi tas baltas padažas. Ir šiaip lazanija gavosi nuostabiai skani. Patarkit kaip daryt tą padažą, nes tikrai norėsiu dar kartelį gaminti, labai skanu.

Reikia pirmiausiai ištirpinti sviestą, tada į karštą sviestą beri miltus ir maišai kad neprikibtu, pili pieną ir intensyviai maišai iki virimo, niekada man nesigauna gumulų.
Atsakyti