Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(Mia @ 2008 02 11, 16:15)
Oho, tikiuosi man ne per vėlu tirtis  doh.gif
Penktadienį prasidėjo persileidimas, ir vis dar tebevyksta.

Ne, aišku nepervėlu, mirksiukas.gif ...
Ne aš turėjau omenyje, kad pakartotinai po pusmečio, metų dar kartą tiriasi, o jeigu nuokrypis buvo nedidelis, tai gali ir iš vis neparodyti, kad yra šis sindromas, bet tai irgi tik mano prielaidos. doh.gif
Papildyta:
Tu ramiai dabar užsiregistruok tyrimui ir po kokio mėnesio pasidaryk blush2.gif
laikykis mergyt verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rola @ 2008 02 11, 15:24)
Tu ramiai dabar užsiregistruok tyrimui ir po kokio mėnesio pasidaryk  blush2.gif
laikykis mergyt  verysad.gif

Aš aišku viską dar aptarsiu su gydytoja, bet kodėl po mėnesio?
Taip norisi, kad greičiau rastų ką nors konkretaus, kad ir šitą AFS, nes bent žinosiu su kuo kovot unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mia @ 2008 02 11, 15:27)
Taip norisi, kad greičiau rastų ką nors konkretaus, kad ir šitą AFS, nes bent žinosiu su kuo kovot  unsure.gif

Gali ir dabar pasidaryti kraujo tyrimą, paskui po 6 savaičių (kažkodėl rekomenduoja ne mažiau kaip po 6) pakartosi, jei dabar bus teigiamas. Jei dabar bus neigiamas, tai daugiau kartoti tikrai nereiks. Dėl gydytojų, tai iš karto perspėsiu, nes pati buvau su ta problema susidūrusi - dauguma net nenori nieko girdėti apie antifosfolipidinį sindromą, nes nieko apie jį nenusimano. Šiaip Lietuvoje tik vienas gydytojas puikiai išmano šią ligą - tai gyd. Abraitis. Kadangi man buvo nepatogu Kaune lankyti, nes aš Vilnietė - atradau dar vieną gydytoją, kuris kažkiek nusimano apie šią ligą ir gali paskirti gydymą, visi kiti pas kuriuos lankiausi, o lankiausi tikrai pas žinomus ginekologus, tik pečiais gūžčiojo ir net laboratorijos atsakymų nesuprasdavo, kai atnešdavau su teigiamu atsakymu. Net ir matydami teigiamą aiškindavo, kad čia nieko bendro su nėįtumais nėra ir t.t... Žodžiu nepriimk visko už gryną pinigą ką gydytoja pasakys, nes ji gali nuraminti, kad čia reta liga ir tau nereikia jos tirtis. Man taip buvo, bet aš jokių gydytojų neklausiau, pasidariau visus tyrimus ir tada ieškojau nors kiek nusimanančio gydytojo, kuris ir paskyrė gydymą.
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2008 02 11, 15:38)
Gali ir dabar pasidaryti kraujo tyrimą, paskui po 6 savaičių (kažkodėl rekomenduoja ne mažiau kaip po 6) pakartosi, jei dabar bus teigiamas. Jei dabar bus neigiamas, tai daugiau kartoti tikrai nereiks. Dėl gydytojų, tai iš karto perspėsiu, nes pati buvau su ta problema susidūrusi - dauguma net nenori nieko girdėti apie antifosfolipidinį sindromą, nes nieko apie jį nenusimano. Šiaip Lietuvoje tik vienas gydytojas puikiai išmano šią ligą - tai gyd. Abraitis. Kadangi man buvo nepatogu Kaune lankyti, nes aš Vilnietė - atradau dar vieną gydytoją, kuris kažkiek nusimano apie šią ligą ir gali paskirti gydymą, visi kiti pas kuriuos lankiausi, o lankiausi tikrai pas žinomus ginekologus, tik pečiais gūžčiojo ir net laboratorijos atsakymų nesuprasdavo, kai atnešdavau su teigiamu atsakymu. Net ir matydami teigiamą aiškindavo, kad čia nieko bendro su nėįtumais nėra ir t.t... Žodžiu nepriimk visko už gryną pinigą ką gydytoja pasakys, nes ji gali nuraminti, kad čia reta liga ir tau nereikia jos tirtis. Man taip buvo, bet aš jokių gydytojų neklausiau, pasidariau visus tyrimus ir tada ieškojau nors kiek nusimanančio gydytojo, kuris ir paskyrė gydymą.

Lankausi VK, tai ten matyt jau įsisavintos AFS problemos smile.gif , nes gydytoja pati pasiūlė tirtis AFS. Eisiu ryt tikrintis ar viskas išsivalė, tada ir pakalbėsim apie tyrimų planą.
Kaip įdomu būtų sužinoti, koks gydytojas Vilniuje išmano AFS g.gif
O tu šaunuolė, atkakli smile.gif . Tokie paprastai ir laimi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mia @ 2008 02 11, 16:27)
Taip norisi, kad greičiau rastų ką nors konkretaus, kad ir šitą AFS, nes bent žinosiu su kuo kovot  unsure.gif

tai nebūtinai po mėnesio, tik turi nustoti kraujavus, nes prieš tyrimą A. klausia ar nesergi mmm, ne stom dienom turbūt gerau nedaryti... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mia @ 2008 02 11, 16:15)

Užjaučiu verysad.gif
Dėl tyrimų laiko, tai man gyd.Abraitis dėl AFS kraują paėmė po 2 savaičių nuo abrazijos ir daugiau neliepė kartoti, o atsakymų sulaukiau tik po mėnesio, plius dar liepė ir genetinius kariotipo tyrimus pasidaryti, tai tie dar ilgiau užtruko, bet visa laimė rado AFS, o su genetika buvo viskas gerai.
Laikykis ir linkiu, kad rastų nelaimės priežastį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mia @ 2008 02 11, 15:48)
Lankausi VK, tai ten matyt jau įsisavintos AFS problemos smile.gif , nes gydytoja pati pasiūlė tirtis AFS. Eisiu ryt tikrintis ar viskas išsivalė, tada ir pakalbėsim apie tyrimų planą.
Kaip įdomu būtų sužinoti, koks gydytojas Vilniuje išmano AFS  g.gif
O tu šaunuolė, atkakli smile.gif . Tokie paprastai ir laimi  4u.gif

Lankausi pas Gyd. Rogalskį, nežinau kiek jis nusimano, bet tikriausiai iš Abraičio sužino apie visus gydymo metodus, nes kiek teko girdėti jie pažįstami ir buvę kursiokai, ar kažkas panašaus.
Atsakyti
Na va, su jūsų pagalba šiandien viską išsiaiškinau, ačiū 4u.gif
Belieka tirtis.
Atsakyti
Sveikos, noriu padeti savo draugei, kuri niekaip negali pastoti. Tyrimu atlikta begales, atlikti jau 3 dirbtiniai apvaisinimai, ir nieko... Pati turiu AFS ir su gydymu pavyko isnesioti is pirmo kato.
Kaip manote, o gal kas girdejo ar zino, ar gali su AFS is viso nepastoti? g.gif g.gif g.gif
Is anksto dekoju uz atsakymus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(KIKE @ 2008 02 12, 01:07)
Sveikos, noriu padeti savo draugei, kuri niekaip negali pastoti. Tyrimu atlikta begales, atlikti  jau 3 dirbtiniai apvaisinimai, ir nieko... Pati turiu AFS ir su gydymu pavyko isnesioti is pirmo kato.
Kaip manote, o gal kas girdejo ar zino, ar gali su AFS is viso nepastoti?  g.gif  g.gif  g.gif
Is anksto dekoju uz atsakymus  mirksiukas.gif

Kažkada esu kalbėjusi apie tai su gydytoju V.Klimu. Jis man sakė, kad pastojimui tai neturi įtakos. Jo teigimu netgi ypatingai ankstyvų persileidimų (kai kartais nespėji nėštumo nė užfiksuoti) AFS irgi negali lemti. Tiesą sakant aš šiek tiek tuo abejoju g.gif Įdomu kokia būtų kad ir gyd. Abraičio nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(KIKE @ 2008 02 12, 01:07)
Sveikos, noriu padeti savo draugei, kuri niekaip negali pastoti. Tyrimu atlikta begales, atlikti  jau 3 dirbtiniai apvaisinimai, ir nieko... Pati turiu AFS ir su gydymu pavyko isnesioti is pirmo kato.
Kaip manote, o gal kas girdejo ar zino, ar gali su AFS is viso nepastoti?  g.gif  g.gif  g.gif
Is anksto dekoju uz atsakymus  mirksiukas.gif

Šiaip neturėtų turėti įtakos pastojimui, nes AFS visam savo gražume pasireiškia tik pastojus - t.y. kraujas pradeda per greitai krešėti nėštumo metu. Bet tiesa ir ta, kad suskystinus kraują lengviau pastoti, visgi manyčiau, kad čia priežastys kitos g.gif
Papildyta:
QUOTE(Daiva @ 2008 02 12, 08:01)
Kažkada esu kalbėjusi apie tai su gydytoju V.Klimu. Jis man sakė, kad pastojimui tai neturi įtakos. Jo teigimu netgi ypatingai ankstyvų persileidimų (kai kartais nespėji nėštumo nė užfiksuoti) AFS irgi negali lemti. Tiesą sakant aš šiek tiek tuo abejoju g.gif Įdomu kokia būtų kad ir gyd. Abraičio nuomonė.

O vat Klimas, nors man jis ir labai patiko ir visoms neturinčioms šio sindromo jį rekomenduočiau, bet buvo iš tų gydytojų, kurie tikrai apie šį sindromą nenusimano, bent jau jo nuomonė visose vietose kirtosi su Abraičio. Beje, dauguma gydytojų daro tą pačią klaidą, kaip Klimas sakydami ,kad AFS nelemia ankstyvo persileidimo. Realiai yra atvirkščiai - AFS lemia persileidimus arba nesivystančius nėštumus iki 6 - 7 savaitės.
Atsakyti
QUOTE(Rola @ 2008 02 11, 14:09)
Laikausi  ok.gif , normaliai, nežinau ar čia skaitosi didelis tas nuokrypis. bet kai buvau jau su nėštumu, ir parodžiau jo išrašą sakė neabejotinai sindromas yra, tai turbut nemažas, o pasakė kažką apie 8  doh.gif
Aš nesuprantu kam jūs kartojatės tą tyrimą, jeigu :upus antiguliantis ir anti kažkokie, o ne Leideno faktorius, tai ir suaktyvėja nėštumo metu, o ne bilia kada, o jei ypač nuokrypis nedidukas. Tai kai būsi neščia, ytada daryk tą tyrimą.. O bent aspiriną vietoj tavęs gerčiau..  wub.gif

man liudna. gerai vartosiu aspirina, tu mane ikalbejai, 2 men po persileidimo jis buvo teigiamas, paskui aisku ne. o iskarto po persileidimo nedariau. galvojau, kad jis kaip antikunai arba yra atba ne. o jis dingineja, rupuziokas verysad.gif as Irina

QUOTE(Mia @ 2008 02 11, 15:15)

pasidaryk, jeigu tu ji turi, tuomet pagausi paciame zydejime verysad.gif

Atsakyti