Įkraunama...
Įkraunama...

Aplankyti sostines - per vieną dieną!

Kaip gaila, kad tema apmirusi. Labai įdomu būtų išgirsti daugiau nuomonių apie įvairias sostines, kurios paliko įspūdį, į kurias nebesinorėtų grįžti.
Mes dar naujokai keliavimo srity, aplankę esame dar tik 3 sostines: Atėnus, Taliną ir Rygą. Talinas patiko labiausiai, įsimylėjau iš pirmo žvilgsnio. Kas keisčiausia, Atėnai visai man nepatiko ir grįžti nesinorėtų. Prieš vykdama įsivaizdavau vienaip, o išvydau toli nuo vizijos nutolusį vaizdą. Ech gaila, bet ... smile.gif Tuomet jam skyrėm 2,5 dienos ir to buvo labai net per daug. Manau sostinei užtenka 1 dienos. Žinoma tokios sostinės kaip Paryžius ar Madridas turbūt pareikalautų ir daugiau laiko g.gif
Artimiausiuose planuose Bratislava, Viena ir Praha. Apie pastarąją tiek daug gerų atsiliepimų, kad neina aplenkti. Bijau vėl prisifantazuoti, bet man atrodo, kad turėtų būti panaši į Taliną. Ar klystu? bigsmile.gif
Kažkaip nuojauta kužda, kad su Viena nesusidraugausiu ir tuo pačiu tikiuosi, kad ji maloniai mane nustebins ir būsiu klydus dėl nuojautos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akcent: 26 liepos 2011 - 14:53
Man Praha nesiasocijuotu su Talinu, gal del to, kad ji zymiai didesne ir senamiestis ispudingesnis smile.gif Kita vertus, Taline tikrai maziau buna zmoniu, o Prahoje - minios turistu.
Atsakyti
QUOTE(abiga @ 2011 07 26, 15:45)
Man Praha nesiasocijuotu su Talinu, gal del to, kad ji zymiai didesne ir senamiestis ispudingesnis smile.gif Kita vertus, Taline tikrai maziau buna zmoniu, o Prahoje - minios turistu.

Dėkoju labai už postą. Senamiestis dar įspūdingesnis? blink.gif Ech, labai laukiu, kada pamatysiu bigsmile.gif
Atsakyti
Įspūdį paliko ir grįžti norėčiau į Amsterdamą ir Stokholmą, visiškai nesusižavėjau Budapeštu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Linuskė @ 2011 07 26, 16:28)
Įspūdį paliko ir grįžti norėčiau į Amsterdamą ir Stokholmą, visiškai nesusižavėjau Budapeštu  smile.gif

Kaip keista biggrin.gif Man Budapeštas patiko labai. Ta Budos kalva, tiltai. Gražu wub.gif
Atsakyti
Man Praha paliko didelį įspūdį thumbup.gif
Atsakyti
Mes buvom su vyru vienai dienai Paryziuje, na pabuvom kaip sapne thumbup.gif Skrydis anksti ryte, Paryziuije buvom nebepamenu apie 10 val. ryto.Kadangi skridom su ryanairu, tai is jo orouosto autobusas atveza tiesiai i centra.Laiko buvo labiau nei pakankamai.Pirmiausia nuvykom i Eifelio boksta, kadangi eiles dideles, tai uzlipom pestute(eiles praktiskai nera), pasigrozejom, atsigerem kavytes, nusileidom, nusipirkom laivuko bilietuka ir plaukem, islipom prie Luvro, pasivaiksciojom ten, apziurejom viska, i vidu nejom nes ir eiles nezmoniskos buvo.Tada pestute per visus Eliziejaus laukus prisivaiksciojom, kavinukeje karsto vyno atsigerem ( buvo Lapkricio pradzia) , einant is Eliziejaus lauku vis tiesiai papuoli i gatve pilna visokiausiu parduotuviu, apsiziurejom kas kaip, i keletas uzejom.Zodziu visalaika tiesiai iseini prie tos vietos kur ir atveza ryanaro autobusas, jau netoliese nuejom i restorana, pavakarieniavom, dar turejom laiko, tai prie stoteles yra gan didelis shopping centras, tai dar po ji isnarsem, nupirkom kelias lauktuves ir namucio.Buvo visiskai be itampos, labai paprasta susiorentuoti nes viskas vos ne vienoj vietoj, labai romantiska tokia kelione,lyg sapne smile.gif
Atsakyti
Kiek žmonių, tiek nuomonių. Man Prahos senamiestis pasirodė panašus į Talino ax.gif Labai patiko tiek Talinas, tiek Praha thumbup.gif
Atsakyti
Matyt neaiškiai išsireiškiau, nes ir man tiek Talinas, tiek Praha patiko, tiesiog jie nėra panašūs, juk Praha - milijoninis miestas. O Talinas toks labiau viduramžiškas, išlaikęs tą seną dvasią, jaukus. abi sostines pamatyt verta thumbup.gif
Atsakyti
sveiki,
kodėl nieks nekeliaujat į Romą? ax.gif
Dėl vienos dienos tai nežinau kaip, pati buvau 2 paras galima sakyt.
su wizzairu pigios kelionės,
tik dar nuo Fjumičino oro uosto iki miesto centro pavažiuot traukiniu tenka (~8eurai)
susigaudyt centre nesunku, bet vaizdai nerealūs.
Man ten net kažkokia aura mieste jaučias tarp tų visų griuvėsių ir išlikusių pastatų.
Rekomenduoju thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2011 07 26, 21:30)
Kaip keista  biggrin.gif Man Budapeštas patiko labai. Ta Budos kalva, tiltai. Gražu  wub.gif

drinks_cheers.gif Nors seniai buvau,bet ir man Budapeštas tas miestas,kurį įsimylėjau visiems laikams wub.gif Norėčiau dar pabuvot kada,tikiuosi svajonė išsipildys
Praha ir Talinas-panašūs tiek,kiek gali būti panašūs didesni miestai,turintys senamiestį.Praha pirmus kartus(dar studentiškais metais) buvo sužavėjus,o kai pakeliavau daugiau-nublanko žavesys..Talinas iš viso nepatiko-gal netinkamu metu užtaikiau(žiemą),gal per trumpai pabuvau.Užtat labai patinka Ryga-kiekvieną vasarą būtinai nuvažiuoju-pakanka ir dienos pasivaikščiojimui thumbup.gif
Vienoj buvau gal 3 kartus-gražu,bet nesužavėjo-ne mano miestas.Kas čia dar-prie meilės miestų kas be ko priskirčiau Paryžių ir Sankt Peterburgą wub.gif
Romoj dar neteko pabuvot,bet noras jau bręsta,tačiau norėtųs ilgiau nei kelias dienas paskirti jai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 28 liepos 2011 - 16:01
Iš planuose buvusių Bratislavos, Vienos ir Prahos, aplankėme tik Bratislavą, Vieną pravažiavome, nestojome, nes sostinė visiškai ne mūsų skonio. Bratislava labai kukli, man beveidė pasirodė, ir po ją ilgiau pasivaikščioti, pasibūti nesukėlė noro. Įdomios buvo tik statulos, kurių senamiestyje netrūko.
Į Vieną atvykome su tikslu apžiūrėti lankomas vietas, bet pravažiavome blush2.gif Man Viena priminė tortą, su kremu, ant kremo papuošimai, ant papuošimų pabarstukais ir dar žvakėmis ax.gif Gal neturime polinkio į prabangą, bet nepatiko doh.gif
Praha liko nepamatyta, nes Čekiją nukėlėme tolesnėms kelionėms.
Kol kas mano matytos sostinės pagal patikimą atrodytų taip:
Talinas
Vilnius
Ryga
Atėnai
Bratislava
Viena
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akcent: 28 rugpjūčio 2011 - 23:36