Įkraunama...
Įkraunama...

MMR vakcina (Kiaulytė, raudonukė, tymai)

QUOTE(Šmigija @ 2005 08 09, 08:05)
Jei antrą kartą neskiepysi ta galimybė kad ji susirgs ar nėščia arba dar paauglystėj bet jau sunkesnia forma. Jei jau vieną kartą paskiepijai, skiepyk ir antrą kartą, nes tada jau imunitetas kaip medikai teigia įgaunamas visam gyvenimui. Nerizikuok. As su MMR siepu nebent delsčiau iki 6 metų, ir jei vaikas nesuserga tada skiepyti sulaukus6 ir po to 12 metų.

Gal kartais Tu gydytoja? PAti irgi galvoju, tą skiepą atidėti. Jeigu nepersirgtų, tai tada skiepyti vėliau. Tik nežinau, ar tai labai protingas sprendimas. Bet man, ir taip baisu darosi nuo to skiepų kiekio, per pirmuosius dvejus mažiukų gyvenimo metus. O dabar dar spaudoje "reklaminė" akcija -SKIEPYKITE NUO VĖJARAUPIŲ...Nors niekas negali pasakyti, kokią ilgalaikę įtaką tie skiepai turi vaikučių imunitetui.
Atsakyti
Ne aš ne gydytoja, ir nieko bendra su medicina neturiu, na nebent kai susergu aš arba kas iš mano artimųjų smile.gif

Savo vaiką jau buvau susigundziusi paskiepyti prie gera mėnesį (2m10men) bet kaip tyčia jis apsirgo ir taip nepasiskiepijom. Šiuo metu svarstau kada geriausiai būtu skiepyti, kiek dar laukti. Žinau vieną, kad jei vaikas nesusirgs nei viena iš šių trijų ligų tai antrajį skiepą privalėsim gauti iki 10 metų, tai vadinasi pirmajį gaus jau prieš mokyklą tai tikrai. Ilgiausiai delsiu iki 5 metų bet neilgiau tikrai.
Beje, delsiu, ne todėl kad abejojų aplamai to skiepo nauda vaiukam, bet nauda būtent mano vaikui, nes jis alergiškas kiaušinio baltymui, o net patys vakcnos gamintojai nerekomenduoja tokų vaikų tokia vakcina skiepyti.
Atsakyti
Idealiausias atvejis kai tarp pirmo ir antro skiepo yra 3-4 metai. Antras skiepas yra butinas, jei skiepijot pirma kart. Jis vadinamas boosteriu (suformuoja imuniteta visam gyvenimui). Labai gerai, jei antra kart skiepijama dar nepradejus lankyt mokyklos.
Atsakyti
QUOTE(sparow @ 2005 10 14, 08:29)
Idealiausias atvejis kai tarp pirmo ir antro skiepo yra 3-4 metai. Antras skiepas yra butinas, jei skiepijot pirma kart. Jis vadinamas boosteriu (suformuoja imuniteta visam gyvenimui). Labai gerai, jei antra kart skiepijama dar nepradejus lankyt mokyklos.

O kodėl tai yra l. gerai?
Atsakyti
QUOTE(Bitele @ 2005 10 14, 14:41)
O kodėl tai yra l. gerai?

Daugiau vaikų, didesnė galimybė pasigauti virusą. O kai gauna antrą skiepą iki mokyklos, susiformuoja pilnas imunitetas.
Atsakyti
QUOTE(vikix @ 2005 04 20, 09:52)
O mums nei po vieno skiepo nebuvo jokios reakcijos, bet po šito vakare buvo pakilusi labai aukšta temperatūra, rankyte buvo patinusi gal kokia savaite, net perrengti vaiką buvo sunku. Manau jeigu nesiruoši vaiko leisti į kolektyvą, tai galima ta skiepa ir vėlesniam laikui atidėti. Beje skiepas buvo mokamas.


Jis tikrai nemokamas ax.gif Tikriausiai maišai su kitu skiepu mirksiukas.gif

Maniškei buvo nestipri reakcija nuo šio skiepo, po 2 sav. pabėrė kūnelį rausvom dėmelėm, temperatūros nebuvo, dėmelės išnyko ir jokio diskomforto nesukėlė ax.gif
Žinau keletą vaikiukų kuriems buvo stipresnės reakcijos, t.y. temperatūra, pasilpnėjus imunitetui (kas visada būna po skiepų) kimba ir slogytės, gerkytė rausta unsure.gif
Atsakyti
Po šio skiepo 8 dieną` pakilo aukšta temperatūra ir laikėsi 2 paras. o va dabar šiandien yra 21 diena po skiepo ir vaiką išbėrė. Labai išbėrė. Sako, kad gali taip būti. doh.gif
Atsakyti
Ar yra MMR vakcina mokama ? taip sakant, išvalyta, išgryninta? Jei kas žino parašykit kainą ir firmą kuri ją gamina.
Atsakyti
ar galima MMRskiepa skiepyti 1m
Atsakyti
Pas mus antrą parą po skiepo buvo pakilusi temperatura, bet greit numušeme ir kol kas viskas gerai rolleyes.gif
Atsakyti
praėjus savaitei po skiepo pakilo tempa iki 39, dvi dienas laikesi, siandien ryte nebuvo, tuoj leksiu ziuret ar dabar nera verysad.gif
i ankstesnius skiepus nebuvo jokios reakcijos mirksiukas.gif
beje, visi nemokami ax.gif
Atsakyti
siandien pasiskiepijome nuo MMR.tikiuosi,nebus jokios reakcijos,kaip ir iki siol nebuvo mastau.gif nors gydytoja ispejo,kad ir po dvieju savaiciu gali sukilti temperatura,padideti limfmazgiai...tikiuosi,to nebus smile.gif
Atsakyti