Įkraunama...
Įkraunama...

alimentai

Jei turite teismo sprendimą ir vykdomajį raštą pateikite Juos antstoliui, jis turi išieškoti įsikolinimą. Jei teismo sprendimo neturite -kreipkitės į teismą ir jį gaukite.
Atsakiau kaip supratau iš klausimo,- sugyventinio buvimas jei nesusituoksite ir jis neįsivaikins vaiko įtakos neturi. Rupybos skyrius už vaiko tėvą alimentų ir neturi mokėti.
Atsakyti
Noriu paklausti-jei vaikui iš jo tėvo teismas pritesė alimentus,po kiek laiko galima vėl kreiptis dėl jų padidinimo?Kas tokiu atveju apmoka vaiko mamos advokato išlaidas ir taip pat visas kitas teismo išlaidas?
Dėkoju už atsakymą
Atsakyti
Patenkinus ieškinį paprastai teismo išlaidos priteisiamos iš atsakovo. Dėl lėšų vaikui išlaikyti peržiūrėjimo ieškinį galima paduoti kai tam yra pagrindas, t.y iš esmės pasikeitė tėvų turtinė padėtis ar vaikui reikalingos papildomos lėšos užtikrinti jo tinkamą vystymasi ar išlaikymą( susigro vaikas ir jam reikalingas specialus maitinimas ilgalaikis gydymas ir pan.)
Atsakyti
Sveiki,mano vaikui 1,9mėn. Šią savaitę pridaviau teismui dokumentus dėl alimetų priteisimo.Anksčiau buvo galima prisiteisti už praeitą laiką,t.y.už 3 metus.Ar dar galioja šis įstatymas ir gal galit pasakyti kur galima apie tai paskaityti?
Dėkui
Atsakyti
Ieškiniui dėl lėšų vaikui išlaikyti galiojabendras senaties terminas nustatytas Civilinio proceso kodekse. Galitei reikalauti sumos už visą laikotarpį.
Atsakyti