Įkraunama...
Įkraunama...

alimentai


Pirma: jei vyras norės prisiteisti išlaikymą, tai būtent jis turės įrodyti, kad teikė paramą ir nuolat skyrė lėšas vaikui.
Antra: faktas , kad nebuvo teismo sprendimo dėl "alimentų" ar nėra sutarties (tarp tėvų) dėl lėšų vaikui išlaikyti, yra pagrindas teigti, kad tokia parama nebuvo teikta.
Atsakyti
Įstatymuose nenumatyta minimali ir maksimali ribos kiek teismas turi priteisti lėšų vaikui išlaikyti. Nėra apibrėžta nei suma nei procentinė išraiška. Kiekvienu atveju teismas sprendžia individualiai. Tačiau nusistovėjusi praktika rodo, kad mažiausia suma paprastai (tai irgi nėra taisyklė) yra 125 Lt- minimalus gyvenimo lygis.
Atsakyti
Reiketu kreiptis i teisma del vykdomojo rasto isdavimo. Tik manau, kad reikes advokato, kuris gales normaliai surasyti pareiskima. Nes vykdomojo rasto praradimas yra tolygus paskolinio dokumento praradimui
Atsakyti
Sveiki,

Norėjau pasiteirauti ar gaučiau alimentus, jeigu nesu apsivedusi su vyru, bet vaikas turi jo pavardę. Tai yra jis pripažinęs tėvistę, tačiau oficialiai mes nesusieti jokiais saitai?

Dėkoju!
Atsakyti
Jei bus nustatyta, kad esu vaiko tėvas, kokio dydžio nuo atlyginimo (alga minimali) turėsiu mokėti alimentus. Kokios tėvo teisės į vaiką. Pavardę mama jam suteikė savo. Nėštumo siekė samoningai apgaulės būdu. ar galiu teismo keliu reikalauti auginti vaiką aš pats tėvas, jei nei ji ištekėjusi, nei aš vedęs. Sąlygas vaiką auginti utriu geras. Iš jos al;imentų nereikalaučiau. Dėkui už atsakymą. 4u.gif
Atsakyti
Tėvai privalo išlaikyti savo vaikus.
Tokia yra įstatyminė nuostata, jūsų santuokos buvimas nutraukimas ir kiti reikalai tai tik sekantis klausimas ir veiksmas.
Jūsų vaikui priklauso lėšos jį išlaikyti.
Atsakyti
Procentinės išraiškos nėra. Teismas kiekvienu atveju dydį nustato individualiai. Pagal nusistovėjusią praktiką mažiausia suma 1 MGL- 125 Lt.
Tėvo teisės į vaiką lygios motinos teisėms. Jums reikės kovoti ir jei įrodysit , kad vaikui bus geriau su Jumis vaiką turėtų skirti augintio Jums.
Atsakyti
ka daryti kad nemoka tevas alimentu jau metus?Kur reikia kreiptis? Socialinis Rupybos skyrius pasake,kad valstybe nemokes,nes turiu sugyventini su kurio nesu susituokusi.Prasau padekite. Aciu.
Atsakyti
Laba diena.
Išskilo toks klausimas. Mano vyras isšsiskyres ir moka alimentus. Problema yra tame , kad mes irgi turime vaiką(nesenai gimė). O vyras kuo daugiau uždirba, tuo daugiau atskaičiuoja alimentų, o mūsų šeimai visai jokio pagerejimo nesijaučia. Taip išeina , kad pagerina gyvenimą kitai šeimai, o tuo tarpu jo mokamus alimentus vaikui buvusi išleidžia savo reikmėms, ne vaikui . Ir nors yra mokami alimentai vistiek turime iš savo lėšų pirkti vaikui drabužius, batus ir kita inventorių, be to vaikas dažnai gyvena mūsų šeimoje.
Klausimas būtų toks. Ar įmanoma kaip nors apriboti alimentų kitimą, sakykim, kad atskaičiuotų pastovę alimentų sumą, nepriklausomai nuo darbo užmokesčio kitimo? Jeigu įmanoma tai padaryti, kur reikėtų kreiptis ir kokia veiksmų seka turetų būti? Ir kitas kalusimas. Ar pasikeis kaip nors alimentų dydis dabar, kaip mūsų šeimoje atsirado vaikas? Ačiū.
Atsakyti
Tėvas gali kreiptis į teismą dėl lėšų vaikui išlaikyti perskaičiavimo ar jų formos pakeitimo. Jis turės įrodyti kaip naudojamos jo lėšos ir kodėl reikia pakeisti formą. Aplinkybė, kad pas Jus gimė vaikas "automatiškai" jokios įtakos alimentams neturi. Tai bus viena iš sąlygų sprendžiant ieškinį teisme.
Atsakyti
Laba diena,

Su vaiko tėvu santuoka neįregistruota, tėvystė pripažinta. Norėčiau sužinoti dėl alimentų vaikui.

1. Ar galima notarų biure sudaryti alimentų mokėjimo sutartį, kurioje būtų nurodyta konkreti suma ir mokėjimo data?
2. Jei galima tokią sutartį sudaryti, ir ji būtų sudaryta, o tėvas nebemoka alimentų pagal sutartį ar galėčiau kreiptis į teismą, kad išskaičiuotų iš atlyginimo ( ar kitų pajamų) remiantis šios sutarties pagrindu?

Dėkoju už atsakymą
Atsakyti
Taip.
Atsakyti