Įkraunama...
Įkraunama...

opinis kolitas

QUOTE(rasų lanka @ 2009 03 28, 00:32)

Friskiau, - netaikyk visko sau. Tau taip nebus. Kiekvienas esam unikalus, todėl to, kas buvo vienam, kitas nė norėdamas gali nesulaukti.

Netaikau, bet zinai vistik budamas ligoninej, matydamas visa tai ir zinodamas jog ir tau gali buti taip, norom nenorom susimastai unsure.gif Aisku tokias mintis reikia vyti kuo greiciau ir toliau nuo savo galvos mirksiukas.gif
Na nieko, pagaliau atrodo atejo pavasaris, vakar jau gandra maciau rolleyes.gif . Pragrazes orai, leksim i gamta, prapus silas orelis smegenis, nebeliks ir tu blogu minciu mirksiukas.gif thumbup.gif

P.S. mano nicke R raides nera mirksiukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ynga @ 2009 03 27, 14:15)
as su sita liga 6m vargau kol gydytojas sugalvojo, kad ir man reiketu pabandyti infliuksimaba..pabandziau - jokio poveikio nebuvo, bet gulint ligonineje, pradejo smarkiai viskas blogeti, pradejo man ten visokiausius vaistus varyt, baigiant ciklosporinu, nuo kurio vos galu neatidaviau...zodziu, galiausiai, po pusantro menesio atsikankinimo ligoninej, nusprende kad reikia operuoti, nuvaryta buvau galutinai - imunitetas - nulis, o hmg 70, po 3ju kraujo perpilimu....na jau praejo metai - 4operacijos ir dar nepabaiga, nezinau kuo viskas baigsis.....cia merginos as nenoriu jusu gasdinti, bet per ta laika tokiu kaip as kokias 5 operavo ir supratau, kad anksciau ar veliau visom tas pats laukia verysad.gif

matai, as cia negasdinu...pasak gydytoju tai dar geresnis variantas, nes tu nebesi priklausoma nuo vaistu, jau pamirsau visus prenizolonus, imuranus, splofalkus ir raudona klozeta, o kai viskas baigsis liks tik vienintels nepatogumas tai randas per pilva ir daznesnis tustinimas, bet palyginus ka iskenciau per tuos sesis metus tai juokas....
as irgi guledama gastro skyriuje iki paskutines minutes sakiau, kas as tai tikrai nesioperuosiu...pasveiksiu pati....
Atsakyti
QUOTE(Fiskius @ 2009 03 27, 22:54)
Vo blyn  blink.gif  Kartais man atrodo kad geriau cia nelysti ir neskaityti  doh.gif
Bet is kitos puses daug ir suzinom vieni is kitu  rolleyes.gif

ynga o kokias tau operacijas dare? Pasalino visa storaja zarna ar dalimis karpo? Ka kalba apie ateiti? Teks su stoma gventi ar zada prikonstruoti ka nors?

As paziurau dabar i savo teti, su maisiuku ant pilvo ir man silpna darosi. Siaubas kaip nepatogu ir t.t. Gerai, kad jam tik pora menesiu pratempti, o tada vel operacija ir sujungs zarna, nebereiks tos stomos.
Bet as apie save pamastau...  doh.gif  verysad.gif

siaip priklauso 3 operacijos ;pirma - zarnos atjungimas, antra - zarnos pasalinimas ir is plonos zarnos suformuojamas rezervuaras, o 3cia- stomos uzdarymas...tai va, stoma ne visam gyvenimui, jei viskas gerai tai kokiem 8men...bet tas laikas labai greitai prabega.as ir i darba ejau ir i sokius, problemu kaip ir neturejau....net prie juros buvau(aisku "bobu" pliaze) biggrin.gif ,,,,aisku, visam gyvenimui tikrai nenoreciau...bet zinau, viskas bus gerai ir po pusmecio busiu normalus zmogus be tu hormonu ir kitu chemiju... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ynga @ 2009 03 28, 20:26)
siaip priklauso 3 operacijos ;pirma - zarnos atjungimas, antra - zarnos pasalinimas ir is plonos zarnos suformuojamas rezervuaras, o 3cia- stomos uzdarymas...tai va, stoma ne visam gyvenimui, jei viskas gerai tai kokiem 8men...bet tas laikas labai greitai prabega.as ir i darba ejau ir i sokius, problemu kaip ir neturejau....net prie juros buvau(aisku "bobu" pliaze) biggrin.gif ,,,,aisku, visam gyvenimui tikrai nenoreciau...bet zinau, viskas bus gerai ir po pusmecio busiu normalus zmogus be tu hormonu ir kitu chemiju... thumbup.gif

Va cia tu mane pradziuginai thumbup.gif
Shkias blogiausiu atveju metus atkentejus galima gyventi toliau normaliai bigsmile.gif
Nes as jau irgi pradedu mastyti kada kas nors kitas sustreikuos nuo sitiek fignios kuria kasdien dabar geriu saujom doh.gif
Papildyta:
Beje, dar klausimukas kilo ax.gif
O kaip tuomet su imunitetu, kai pasalinamas storasis zarnynas? Juk imunitetas, kaip suprantu labiausiai nuo jo priklausomas rolleyes.gif
Ko gero atitinkama mityba ir maisto papildai po to butini ax.gif
Atsakyti
wow......jo, va cia tai bent patirtis, dar nebuvau cia sutikus zmogaus kuris taip viska gerai paaiskino. aciu, tikrai manau daug kam sita informacija pades.

aisku, noriu priminti visiems, kad si liga, kiekvienam yra ndividuali, ir nebutinai jums atsitiks kaip Yngai, o gal tik kada ateityje, o gal ir nereikes. sito niekas nezino, ir tai manau turetu buti paskatinimas visiems, kad reikia save myleti ir priziureti.
Inga, aciu kad prisijungiai prie musu ir papasakojai apie savo patirti, musm informacija praves smile.gif duos vilti kad ir po operacijos gyventi galima, kad tai nebus pabaiga. aciu.
ZInoma, nepulkit is kart visi daryt operaciju, manau reik visus variantus isbandyti o operacija tik pats krastutinis.
Ynga tikiuosi kad lankysies cia ir papasakosi kaip tau sekasi gyventi smile.gif ir toliau dalinsies patirtimi

Atsakyti
QUOTE(Fiskius @ 2009 03 29, 00:33)
Va cia tu mane pradziuginai  thumbup.gif
Shkias blogiausiu atveju metus atkentejus galima gyventi toliau normaliai  bigsmile.gif
Nes as jau irgi pradedu mastyti kada kas nors kitas sustreikuos nuo sitiek fignios kuria kasdien dabar geriu saujom  doh.gif
Papildyta:
Beje, dar klausimukas kilo  ax.gif
O kaip tuomet su imunitetu, kai pasalinamas storasis zarnynas? Juk imunitetas, kaip suprantu labiausiai nuo jo priklausomas  rolleyes.gif 
Ko gero atitinkama mityba ir maisto papildai po to butini  ax.gif

na man tik po operacijos labai svoris nukrenta, tai daug valgau baltyminio maisto ir geriu vitaminus, o del imuniteto tai nesiskundziu - gripu neatsimenu kada sirgau (cia reiketu tris k nusispjauti smile.gif ) dabar jau menesis kaip po operacijos ir jauciuosi kaip sveika thumbup.gif ir valgau viska katik noriu(ko negalejau sirgdama Opiniu kolitu)
o imunitetas ne vien nuo storojo zarnyno priklauso...kadangi ta musu liga autoimunine tai visi vaistai, kurie vartojami jai gydyti slopina imuniteta..
Atsakyti
Aisku su tuo imunitetu
rolleyes.gif
O klausyk, tu rasei kad jau dare 4 operacijas ir dar nebaigta. Kas jau padaryta ir ka dar zada daryti?
Beje, visa tai daryta lietuvoje? Santariskese ar kur kitur?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fiskius: 29 kovo 2009 - 19:05
QUOTE(Fiskius @ 2009 03 29, 20:04)
Aisku su tuo imunitetu
rolleyes.gif
O klausyk, tu rasei kad jau dare 4 operacijas ir dar nebaigta. Kas jau padaryta ir ka dar zada daryti?
Beje, visa tai daryta lietuvoje? Santariskese ar kur kitur?

as kauniete tai dare KMUK...o 4 operacijos todel, kad kai padare 3cia, uzdare stoma sekancia diena visas zarnu turinys pradejo begti i pilva, nes kazkoks senas pulinys atsivere..vel pjove ir vel isvede stoma....bet cia tik man taip nepasiseke...truputi viskas prasitese...dabar po pusmecio vel bandyd uzdaryti stoma...na dabar tai jau tikrai bus vis kas gerai 4u.gif juk negali taip visada nesisekti...... schmoll.gif
Atsakyti
Idomiai čia, iš pradžių vos infarkto negavau kad čia jau šakės, vien operacijos ir nieko gero, o paskui pasirodo kad tos operacijos tai išsigelbėjimas. Negalima taip žmonių gasdint ir į neviltį varyt.
Atsakyti
Ei chebryte, o mūsų forumėlio neuždarys ryšium su tuo, kad jau 50 puslapių pripliurpėm? smile.gif
Būtų gaila...
Baikit čia apie operacijas, bo gausit... Žinot kokie mes slabanervni ax.gif
Man tai skauda sąnarius. Nervuoja, imsiu siuntimą pas artrologus. Idomu, čia senatvė ar šiaip kas? mirksiukas.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti