mes su dvieju metuku vaiku nejom profilaktiskai pasitikrinti i Zalgirio klinika, rado keliu dantuku "buteliuko kariesa", sake nuo naktinio zindymo ir liepe kuo greiciau nutraukti maitinti krutim, kad vakare po dantu valymo jis nieko daugiau, isskyrus vandenuka negautu. Tokiam mazam su vietine anestezija jie netaiso dantuku, patare uzsirasyti gydymui su sedacija (svaiginanti tabletyte). registraturoj suzinojau, kad eiles ten iki rudens, bet dar norejosi kitu daktaru nuomones isklausyti. todel dar nuejau i privatu kabineta netoli namu-verdiktas tas pats, gydymas tik su sedacija (bet jie neturi teises ja verstis, liepe kreiptis kitur) arba laukti bent jau triju metu. Galiausiai nuvezem vaika i kita didele klinika Nemencines pl. (pavadinimo gal nerasysiu, nedarysiu reklamos), ilgai truko konsultacija ir aug ka suzinojom. Ta sedacija nera tokia jau nekenksminga, valstybine poliklinika ja taiko ,nes tai pigus budas apsvaiginti vaika, visi vaikai skirtingai ja paveikiami: vieni nusiramina, kiti tampa agresyvus. Veikia 20-30 min., bet is organizmo pasisalina per 4.5 val. Kitas budas-bendra narkoze su vaistais leidziamais i viena per kateteri. Sitas budas taikomas jei pazeista labai daug dantu, ypac kruminiai, kurie ne taip greitai iskrenta ir gydyti juos reikia, o dar geriau saugoti. na ir dar vienas budas, kai vaikas uzmiega ikvepes per kauke tokiu duju. Kauke uzdedama tik pradzioj, kad vaikas uzmigtu, paskui daro vietine anestezija ir sutvarko dantukus. Dujos sake veikia tik pradzioje ir po 10-15 min. jokiu narkozes reiskiniu jau nebelieka.
Del musu vaiko dantuku pasake, kad karieso tik pradzia, pasikeite spalva (tokia geltona tapo, bet dar ne juoda), plombuoti nereikia, uzlakavo tos dantukus ir pasake, kad ju gedimas yra sustabdytas. Is pradziu pagalvojau, kas silanta uzdejo, bet ne-pasake, kad toki laka, aisku pavadinima jau pamirsau. Visa si laika vaikas ramiai gulejo, ziurejo Madagaskara, mat virsuje yra televizorius.
Taigi, musu problemos issisprende bent jau kuriam laikui, toliau bus matyti, gal gydymo ir neprireiks-sulauksim kol dantukai patys iskris.
QUOTE(Dukart*mama @ 2012 07 03, 23:17)
mes su dvieju metuku vaiku nejom profilaktiskai pasitikrinti i Zalgirio klinika, rado keliu dantuku "buteliuko kariesa", sake nuo naktinio zindymo ir liepe kuo greiciau nutraukti maitinti krutim, kad vakare po dantu valymo jis nieko daugiau, isskyrus vandenuka negautu.
džiaugiuosi už jus, kad radot kur ramiai ir maloniai sutvarkyti dantukus

labai keistai jus čia pakonsultavo - jei buteliukų kariesas, tai jis nuo buteliukų ir cukraus gėrimmusoe atsiranda, ne nuo MP... gal ja geriate ir saldžius gėrimas, tai greičiau jau nuo jų, negu nuo MP

kaip man aiskino "buteliuku kariesas" tai bendras pavadinimas karieso, kuris yra sukeltas naktinio maitinimo. pirmas vaikas uzaugo be jokiu plombu, nors ji tikrai buvo maitinama misinukais is buteliuko, gere pries miega arbata ir nieko...man irgi buvo keista girdeti tokia diagnoze, sakiau kad vaikas geria MP, jokiu saldumynu iki siol neduodam, jokiu limonadu, kakavos. aplankem net 4 odontologus ir visi sako ta pati, paskutinej klinikoj tiesa daktare dar pridure, kad galejo buti nepastebeta nedidele priekinio dantuko trauma, gal vaikas koki zaisla bande perkasti ar buvo nukrites. na krito jis aisku, karta net lupa buvo praskeles, tai gal viskas kartu ir susidejo...
QUOTE(Dukart*mama @ 2012 07 10, 00:05)
kaip man aiskino "buteliuku kariesas" tai bendras pavadinimas karieso, kuris yra sukeltas naktinio maitinimo. pirmas vaikas uzaugo be jokiu plombu, nors ji tikrai buvo maitinama misinukais is buteliuko, gere pries miega arbata ir nieko...man irgi buvo keista girdeti tokia diagnoze, sakiau kad vaikas geria MP, jokiu saldumynu iki siol neduodam, jokiu limonadu, kakavos. aplankem net 4 odontologus ir visi sako ta pati, paskutinej klinikoj tiesa daktare dar pridure, kad galejo buti nepastebeta nedidele priekinio dantuko trauma, gal vaikas koki zaisla bande perkasti ar buvo nukrites. na krito jis aisku, karta net lupa buvo praskeles, tai gal viskas kartu ir susidejo...
tada sutinku

iš tikro net pasivarčiau internete straipsnius, tai vis dėl to kaip ir anksčiau esu girdėjusi, mamos piene esantis cukrus kitoks, todėl rečiau kariesas gręsia. jei įdomu daugiau, čia.
pasisakysiu ir as
pas maziuka 1m 3men rado ta pacia dantuku bedute. tiksliau jos pradzia. saldziu gerimu jis negere, maitinamas MP, nakti valgo daznai. dabar jau reciau.
dantukus valom. nulekem pas stomatologe. beda tikra, tik dar bandom stabdyti ja stipresne higiena. Bet esmes tai nekeicia, vadinasi tikrai nuo MP taip nutinka.
jau pastebeja, kad tos demeles dar padidejo. tai leksim tepti floru. Galbut tai viska sustabdys

dantukus valom. nulekem pas stomatologe. beda tikra, tik dar bandom stabdyti ja stipresne higiena. Bet esmes tai nekeicia, vadinasi tikrai nuo MP taip nutinka.

jau pastebeja, kad tos demeles dar padidejo. tai leksim tepti floru. Galbut tai viska sustabdys

men bandom valyti kas vakara, bet ne visalaik gaunasi

duodi sepetuka ,truputi pamokini ir po truputi prades vaikai patys 

Maniskei labai greit sudygo dantukai. 7menesiuku isdygo pirmasis ir paskui vienas po kito kai pradejo dygti... Uz menesiuko bus mano mergytei 2 metukai, o betruksta tik dvieju paskutiniu kruminiu dantu, todel dantuku valymo tema labai anksti jau palietem. Iki pusantru metu valiau kas vakara, o jau nuo pusantru ryte ir vakare. Aisku, buvo asaru nemazai, bet niekada nenusileisdavau. Kad ir su baisiausias rekimais, vistiek valydavau.
Daugelis mamu mano, kad pieninia dantukai vistiek iskris, nereikia priziureti... O deja, labai klystama, pieniniai sveiki dantukai yra didelis pagrindas antriem sveikiem dantims.
Po ilgu kovu dantu plovimas tapo mums neatsiejamas dalykas po pusryciu ir einant vakare i lovyte. Labai grazu, kai dukra sypsosi placia sypsena, o dantukai zybsi kaip perliukai. Buvo verta pakovoti
Daugelis mamu mano, kad pieninia dantukai vistiek iskris, nereikia priziureti... O deja, labai klystama, pieniniai sveiki dantukai yra didelis pagrindas antriem sveikiem dantims.
Po ilgu kovu dantu plovimas tapo mums neatsiejamas dalykas po pusryciu ir einant vakare i lovyte. Labai grazu, kai dukra sypsosi placia sypsena, o dantukai zybsi kaip perliukai. Buvo verta pakovoti

Dantukais rupinames,valome,taisome,bet vistiek susiduriame su baisiuoju dantuku skausmu. Aciu Dievui,turime nuostabia dantu gydytoja,kuri idejo savo pastangu tiek,kad mano vaikas niekada nebijo eiti pas ja taisyti dantuku. Dziaugiuosi,kad vaikas nebijo dantu gydytoju ir netures baimiu ateity.taigi,pirmas dantuku gydytojas turi svarbia reiksme dantu prieziuros procese.
dantukus valau nuo mažų dienų, ankščiau visai patiko, o dabar jau sunkiau,
spurda, muistosi, bet stengiuos kiek galiu ir nenusileidžiu, duodu pačiam į rankytę šepetuką, na kažkaip bendrom jėgom išvalom dantukus

Gal galite parekomenduoti Vilniuje gera vaiku stomatologa, kad moketu bendrauti su vaikais, kaina paslaugo nesvarbi