Įkraunama...
Įkraunama...

Nekantri gimdyvė Meina

Galvojau, rašyt man savo gimdymo istoriją ar ne. Parašysiu, gal kada sūnus užaugęs paskaitys savo žmonai biggrin.gif

Pradėsiu iš toliau.
Ilgai laukėm savo gandrų, buvo minčių, kad nesulauksim... Ačiū Dievui, 2006 rugpjūtį man keista nuojauta, vyrui, mamai vis juokauju – aš nėščia. Kas patikės, kai kasdien tą patį kartoji. Pasirodo, nuojauta neapgavo. Testas parodo II biggrin.gif Pradžia nelengva, vis rodosi kraujo, viena gydytoja įsiūlo savo tel. nr. – išvalymą padarys. Taip aš jai ir nepaskambinau...

Jaučiuosi puikiai, nepykina. Pilvukas auga dienom, pirmi judesiukai labai anksti (esu įsitikinus, kad tai mūsų krapštukas buvo), bet gydytoja netiki ir užrašo daug vėlesnę judesių datą g.gif

Laikas labai greit eina. Artėja termino diena, o aš kaip vaikščiojau išsišiepus, taip vaikštau biggrin.gif O taip norėjosi kuo greičiau gimdyti (daugumai nėštukių pažįstamas jausmas, kai visi aplinkui klausinėja KADA). Skausmo visai nebijojau, gal nuojauta, o gal dėl to, kad nepatyrus, neįsivaizduoji, kas yra tas gimdymas.

Dieną po termino skambinu gydytojui, su kuriuo buvau susitarus. Kadangi niekuo nesiskundžiu, sulaukiu nurodymo neskubėti... bet man lyg kas kužda, kad būtinai reikia nuvažiuoti. Dar vyras klausia, tašes imam? Nugi, imam, a vdrug.

Po pietų mes jau gimdymo namuose, susitinkam su gydytoju. Užrašo tonusiukus, viskas gerai, ruošiasi jau pilvukas, bet dar ne... Apžiūra ant kėdės daug labiau nustebina – atsidarymas 2 cm, bet vos pajudinus – jau 5. Išgirstu gydytojo klausimą: nori šiandien gimdyt? Sakau, neblogai būtų – data graži… rolleyes.gif
Paleidžia mus su vyru pasivaikščiot, dėl visa ko pataria kokią valandžiukę namo nevažiuot, jei netyčia vandenys nubėgtų… Kalbam su vyru: kad nors iki vidurnakčio pagimdyt…

Kur einam pasivaikščiot? Gal pirma vandens nusipirkt, troškina iš jaudulio… Dar nutariam pasėdėti mašinoj, bet, tiesa, reikia vaikščiot, jei noriu gimdyt.. tik žingsnis iš mašinos ir jaučiu, kaip nubėgo vandenys. 16.00. Aš stoviu, juokas ima, vyras va tokiom akim…KĄ DAROM??? blink.gif blink.gif kol paskambinam gydytojui, kol nueinam iki priimamojo, man jau ir skaudena… maždaug 16.20 jau nejuokinga – kentėti galima, bet jei dabar taip skauda, kas bus vakare??? O dar registratorė ar kaip ten ji.. krapštosi... „tau ką tik prasidėjo sąrėmiai...“ atseit apsimetu... Pagaliau ateina gydytojas pasitikti, nu gal nors jis patikės.. man sąrėmiai kas 2..1..1,5..2 min.?? Šiaip ne taip apie 16.50 nusivelkam iki gimdyklos (kas du žingsniai stojam, aš kvėpuoju, gydytojas pajuokauja, vėl einam, sustojam ir t.t.).
Akušerė pasitinka, pažiūri nepatikliom akim... suprask – kokia čia aš nekantri, negaliu pakentėti.. sako: „Tau tik ką tik sąrėmiai prasidėjo, laikykis, dar daug iškentėt reiks“ (kažkur girdėti žodžiai, jos gal visos susitarę)... O man jau vienodai kas ką sako... užimanau į wc didelio reikalo.. vakaras dar ilgas, reikia nueit, kol leidžia.. su akušerės palaiminimu suku wc link... čia ateina mano gydytojas ir ramiu tonu: „Jokių tualetų, jinai gi gimdo“. Aga, geri juokai unsure.gif „Lipk greičiau...“ Net nepastebiu, kaip iš lovos padaro gimdymo stalą, vyrą stato man prie galvos ... Palaukit, o kada jis man nugarą masažuos?? blink.gif ... visi laksto aplink.. O aš tik girdžiu: „Dar šitą prakvėpuojam ir stumsim“.. Vyras glosto man galvą, tarp stūmių dar pasišypsau... bigsmile.gif Įkvepiu dujų... Ir jau net nežinau, kiek tų stūmių buvo... tik pajaučiau toooookį palengvėjimą. Laikas - 17.14 ir išgirstu vaikiuko verksmą 2.gif Pažiūriu į vyrą, ir be žodžių supratom, ką abu tuo metu jautėm wub.gif Sūnelį paguldo man ant krūtinės, toks mažytis, mažytis, drėgnas ir šiltas.. wub.gif kaip peliukas – bando prasimerkti, tyliai kvėpuoja... Sunku patikėti, kad jau viskas... Mes jau tryse... wub.gif

Justas gimė 2007-05-07 3870 g ir 53 cm. Ne tik gimti skubėjo, bet ir auga sparčiai. Ir dabar jau nemažas ir stiprus beveik 5 mėnesių vyrukas biggrin.gif o aš tik dabar supratau, kiek savyje turiu meilės, kurią galiu duoti savo šeimai...

P.S. Džiaugiuosi savo nuojauta cool.gif jei ne ji, būčiau gimdžiusi namie arba mašinoje pakeliui į gimdymo namus smile.gif
Atsakyti
as pirma pasidziaugsiu tavo super lengvu ir greitu maziuko atejimu wub.gif
tik paemus maza, grazia nauja gyvybe supranti, kiek is tikro zmoguje slypi siltu jausmu, meiles. o vaikui meile - pati didziausia wub.gif

o Justukas tikras vyras grazuolis, jau tokiu ryskiu, graziu, vyrisku bruozu clap_1.gif mamyte turesi vargelio, kai paaugs (nespesi mergu vaikyti) wub.gif
Atsakyti
Meina, sedziu pati viena prie kompo, ir... asaros ritasi skruostais... Taip graziai parasei... sujaudinai iki sirdies gelmiu, nes man irgi labai panasiai gimdosi wub.gif
Laimes, meiles, sveikatytes Tau ir visai seimynelei, ir kad kai tik panoresit - butu Justukui brolis ar sesute, o gal ir tas, ir tas... sekmes!!!!!! 4u.gif
Atsakyti
Labai graži istorija wub.gif
Atsakyti
wub.gif wub.gif wub.gif
Neturiu žodžių, tau tiktųknygas rašyt wub.gif
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif
Geiausa vieta kur vyro akys blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
gražu wub.gif sveikinam ir aukit sveiki wub.gif
Atsakyti
Ačiū visoms aciuks.gif 4u.gif
Atsakyti
labai vaizdziai ir graziai papoasakota 4u.gif sekmes jums augant 4u.gif
Atsakyti
labai grazuuuuu wub.gif
Atsakyti
laabai grazi istorija, o kartais ne pas gyd. V. Cerniu gimdei? labai jau pazystama situacija, "ar nori siandien pagimdyt" man pas ji panasiai buvo ir keliom pazystamom irgi, jis pats sukelia gimdyma per savo pamaina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(marie @ 2007 09 27, 16:17)
laabai grazi istorija, o kartais ne pas gyd. V. Cerniu gimdei? labai jau pazystama situacija, "ar nori siandien pagimdyt"  man pas ji panasiai buvo ir keliom pazystamom irgi, jis pats sukelia gimdyma per savo pamaina  4u.gif

Gimdžiau pas T.Biržietį, pats stebėjosi mano gimdymu 4u.gif
Atsakyti