Įkraunama...
Įkraunama...

Vaistingųjų augalų arbatos

QUOTE(Linushi @ 2006 07 24, 11:10)
Ežuolė (Echinacea) 50 g

Poveikis:
1. stiprina imuninę sistemą
2. gydo peršalimą, kosulio, bronchito

5. nuo vėžio
6. gydo odos ligas
7. nuo Herpeso (lūpų puslelinė)
8. nuo kiaušintakių uždegimo
9. gydo šlapimo takų uždegimą
10. nuo prostatito.

Pajutus peršalimo požymius galima gerti ežuolės arbatą.



Šiaip tai naujausių (ir senesnių) tyrimų duomenimis Echinacea nuo peršalimo nepadeda. Ir imuniteto nestiprina ax.gif

Nors... Jei labai tiki, tai turbūt ir paprastas vanduo padeda bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Insomnia: 24 liepos 2006 - 18:49
Gal žinote vaistažoles galinčias sunormalizuoti kraujotaką? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena karvė @ 2006 08 19, 20:02)
Gal žinote vaistažoles galinčias sunormalizuoti kraujotaką? 4u.gif


Gali pabandyti Jadvygos zoles...konkreciai man tikrai padeda jos... smile.gif
Atsakyti
Sveikutes, kaip manote kokias žolytes būtų geriau vartoti esant šlapimo puslės uždegimui?
Atsakyti
QUOTE(olilove @ 2006 09 13, 12:08)
Sveikutes, kaip manote kokias žolytes būtų geriau vartoti esant šlapimo puslės uždegimui?


Siaip medetkas galima vartoti nuo ivairiu uzdegimu, ypatingai moterims jos tinka. Dar esu kazka girdejusi apie brukniu lapus, irgi nuo kazkokiu uzdegimu.
Atsakyti
Ačiūkas 4u.gif Vakar palandžiojau internete ir radau daug informacijos, tai gi sužinojau, kad šlapimo pūslies negalavimams gydyti labai gerai mėškauogių arbatytė. Tai nusipirkau. Apie tai padeda ar ne būtinai informuosiu, gal kam kada prireiktų... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo olilove: 14 rugsėjo 2006 - 07:32
QUOTE(Rasma @ 2005 02 25, 12:09)
Žmonių patirtis man įtaigesnė smile.gif
Aš nežinau net ką tos žolės gero/blogo daro, bet geriu blush2.gif Tiesiog patinka smile.gif

kaip smagu kad šią temą susiradau ax.gif pati esu susidūrusi su žmonių patirtimi vartojant žolelių arbatas, pati išbandžiau ir buvau apstulbusi. Skųsdavausi žemu spaudimu, bloga kraujotaka, energijos trūkumu, galvos skausmais (gali būtu kaltas klimatas, nes ir gyvenu 2.5 km aukštyje). Nuolat turguje kalbindavo žolelių pardavėjas, kuris iš toli šaukdavo kad man reikia pagalbos, tik mane pamatęs sakydavo kad mano spaudimas žemas blink.gif vieną kartą neištvėrusi priėjau, primaišė man jis žolių, pradėjau virtis arbatas ir gerti kasdien po litrą... savęs neatpažįstu bigsmile.gif energijos pilna iki išnaktų (jei dirbu ilgai), nebeguliu be jėgų ant stalo darbe, kai energijos nerasta.. o kai tos arbatos negeriu ir apie 18 val akys limpa (taip būna karštuoju metų laiku, kai karštis visas jėgas atima), pasidarius ir išgėrus tos arbatos jau po pusvalandžio akys praranda norą merktis miegui tongue.gif todėl jos nakčiai nepatartina gerti - neužmigsit, nors širdis nesidaužys kaip taip būna nuo kavos.
Žolininkas dingo, ėmiau ieškoti tų žolių kitose vietose - kol radau natūralistų parduotuvę. Nuo Grindų iki lubų prikrauta paketėlių su džiovintom žolelėm, žievėm, prieskoniais... Jau įsigijau malto imbiero - labai padeda kai šalta ir pirštai sustingę. Išgėrus su karštu vandeniu ir medum (medus nebūtinas, tik skonį pagerina), jaučiu kaip karštis iki pirštų galiukų nueina. Ir šiaip apie imbierą gero daug esu skaičiusi..
Pagal mano arbatos pavyzdį man parinko žolių, iš kurių ji sudaryta. Taigi dabar žinau pagaliau, ką geriu biggrin.gif Arklio uodega - diuretikas, varantis skysčius iš organizmo. Tokio balto medžio gabaliukai - veikia kaip aspirinas, ir nuima galvos skausmą. Indiškas kaštonas gerina cirkuliaciją (turbūt taisyklingiau būtų sakyti kraujo apytaką?) Sako, to kaštono tinktūrą vaistinėse pardavinėja būtent apytakai gerinti. Dar kažkokio medžio raudonos žievelės, taip pat apytaką gerinančios... va toks mišinys ir tokia patirtis rolleyes.gif
Atsakyti
yra kažkokios žolės teigiamai įtakojančios akis
tik nebeatsimenu

berods iš Š raidės prasideda unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 11 27, 10:00)
yra kažkokios žolės teigiamai įtakojančios akis
tik nebeatsimenu

berods iš Š raidės prasideda unsure.gif


Vakar Eurovaistinėje mačiau žolinę arbatą akims stiprinti, įeina mėlynės ir dar kažkas.

O mama pasidžiaugė, kad nustojo jai nuolat spausti gerklę ir kimti balsas - verda ir geria veronikos arbatą, o iš perkoštų žolių kompresiukus deda. Vaistinėje šitos žolės nerado, pirko turgely pas babcę.
Atsakyti
QUOTE(chriss @ 2006 07 24, 17:43)
Labukas,
gal padėtai ir man ax.gif Pas mane kartais būna problemėlių dėl skrandžio.Retai,bet užeina tokie nemalonūs skausmai,atrodo kad mirsiu.Išgeriu Raniberl,bet nepadeda.Jaučiu kad ten gali būti kokia žaizdelė ar uždegimas.O gal čia dvylikapirštė kalta.
Jeigu nuo tokių simptomų yra kokių žolelių,tai labai norėčiau sužinoti.Nes pas daktarus nenoriu eiti,nes paskui prirašys tris rūšis vaistų.O jų gerti nelabai norėčiau.
Tad jei gali ką nors patarti,lauksiu.
Ačiukas iš anksto 4u.gif

MB taip buna, nes jam padidejes rugstingumas yra, tai jis geria arba silta piena, arba medetku arbata mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(olilove @ 2006 09 14, 07:30)
Ačiūkas 4u.gif  Vakar palandžiojau internete ir radau daug informacijos, tai gi sužinojau, kad šlapimo pūslies negalavimams gydyti labai gerai mėškauogių arbatytė. Tai nusipirkau. Apie tai padeda ar ne būtinai informuosiu, gal kam kada prireiktų... wub.gif

Tikrai padeda. Vaistai taip nepadeda ir skausmu nenuima kaip si arbatele thumbup.gif
Atsakyti
papasakosiu ir aš savo patirtį draugaujant su žolėm...
turėjau lėtinį inkstų geldelių uždegimą, tai gydė antibiotikais. aisku, padėdavo trumpam, o ir organizmą labai nualino.
pamenu, kažkokia moteris patarė beržo lapų, petražolių ir dar kažko arbatą darytis. beržo lapai man nelabai patiko, o štai petražolių tais metais tiesiog maišais gėriau. nuo to laiko vis dar retsykiais pageriu, bet uždegimų nebeužeina jau gal šeši metai drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
geriu arbata, balvociutes, neva tai svori mazinancia blush2.gif |(dar gersiu organizma valancia ir nuo inkstu akmenliges, bet neesme).i sudeti ieina : pusletasis guveinis, varnalesa, seivamedzio ziedai, kiaulpiene, garsva, dirvinis asiuklis, paprastoji jonazole, dirvine naslaite, barkunas, liucernos zole, ersketis, sermuksnio vaisiai. ersketis, sermuksnis, kiaulpiene, asiuklis stabdo kraujavima, be visokiu kitokiu dalyku, klausimas : ar nuo to man galejo sutrikti menesines, jos yra , bet tokios.. hmm, galima sakyt kad jokios ?
Atsakyti