Padekit super mamos! Kaip isimti keliu dienu senumo kraujo demes is minksto baldu kampo(sofos).Dukrai atsitiko nelaime,o ta iskart nepasake.kaip supratau ji su vandeniu bande demes isimti,bet liko tokios geltonos demes verysad.gif ka daryti? verysad.gif verysad.gif ar imanoma su kuo nors isvalyti jas?nes komplekta tik neseniai nupirkom:(
QUOTE(Helly1 @ 2007 11 06, 19:58)
Sveiki, nusipirkom šviesios eko-odos baldus. Turėjom svečių, ir naujas fotelis nusidažė melsvai nuo megztinio. Gal kas susidūrėt su tokia problema? Kuo išvalyti? Bandėm valyklius odai, muilą, niekas nesigavo. 

Aš su langų valikliu išvaliau

QUOTE(Bakardi @ 2007 11 07, 22:56)
Aš su langų valikliu išvaliau
Juokingai skamba, bet namie daugiau jokių panašių priemonių neturėjau. Tai ir pabandžiau... liuks išsivalė 

Ačiū už patarimą, pabandžiau, bet dėja neišsivalė.

Sveikutes, turiu beda per visus sventus issitepiau sakais savo juoda palta, gal kas galit patart kuo isvalyti sakus, is anksto dekoju
O gal kas pasakys ar jau visiskai sugadinau silkine palaidine ar dar verta nesti i chemini valyma: netycia prilieciau lakuotu nagu, o paskui nepagalvojus nuvaliau deme su beacetoniu lako valikliu , bet nuo jo liko balta deme
Nejaugi turesiu su ja atsisveikinti nei karto neuzsidejus ?

Sveikos 
Turiu toki dzinsini sidabrini rankinuka su daug sagciu geleziniu,jis issipurvino,tad bandziau ji skalbti,kai isdziuvo aplink tas sagtis puikavosi rudziu demes
Gal kas zino kaip jas pasalinti? nes labai jau gaila rankinuko
lauksiu patarymu

Turiu toki dzinsini sidabrini rankinuka su daug sagciu geleziniu,jis issipurvino,tad bandziau ji skalbti,kai isdziuvo aplink tas sagtis puikavosi rudziu demes

lauksiu patarymu

aš išskalbtą tamsiai mėlyną megztuką padžioviau ant gyvatuko ir dabar ties tom vietom puikuojasi pašviesėjusios dėmės,gavos margas tox
ar yra dar būdų susigrąžint rūbą?

o mano mama apsipyle verstos odos paltuka cepelinu padazu (spirguciai, riebalai, grietine ir pan.)
valyklos priima nebent be garantijos, o paltukas tai naujas
mamai liudna
gal kas galit patarti?

QUOTE(Cherry_ @ 2007 11 29, 01:23)
Sveikos 
lauksiu patarymu

lauksiu patarymu

Nematomoj vietoj pabandyk su Cilit. Aš su juo išsivaliau nuo rūdžių savo sijoną, tiesa ne džinsinį. Tik atsargiai bandyk, nes džinso dažas labai plaunasi, kad neliktų paskui baltos dėmės.
O man gal kas nors gali patarti kaip nuo metalinio gartraukio nuvalyti riebalų dėmes

QUOTE(Saulės pūga @ 2007 10 16, 17:24)
Šlapimo dėmės iš baltų ir spalvotų audinių valomos druskos (1 šaukštas druskos 1 stiklinei vandens) tirpalu, po to rūbas gerai išskalaujamas. Iš spalvotų vilnonių audinių dėmes kartais galima išvalyti acto esencijos arba citrinos rūgšties tirpalu (1 šaukštelis rūgšties 1 stiklinei vandens).
O šiaip, juk galima tiesti vienkartines paklodes, po tikrąja paklode. Būna didelių, jų kampus užkiškite už čiužinuko, tikrai nenuspardys.
O šiaip, juk galima tiesti vienkartines paklodes, po tikrąja paklode. Būna didelių, jų kampus užkiškite už čiužinuko, tikrai nenuspardys.
ačiū už patarimus