Pirkau IKi tokia tesla, gaminau Spring rolls, labai patiko
Pirmadieni buvau RIMI, tai ten buvo akcija sitai teslai, kainavo 9 lt su centais
QUOTE(Jazira @ 2010 07 13, 16:58)
Receptais?

Žiūrėk prie receptų, yra atskira tema su graikiškais patiekalais

QUOTE(panterele35 @ 2010 07 14, 13:12)
Pirkau IKi tokia tesla, gaminau Spring rolls, labai patiko
Pirmadieni buvau RIMI, tai ten buvo akcija sitai teslai, kainavo 9 lt su centais
nemanau, kad apie tą pačią šnekam..
Neesu mačius Phylo nei vienoj IKI anei Rimi

Neesu mačius Phylo nei vienoj IKI anei Rimi 
[/quote]
stai tokia
Ji plona ir tampri

[/quote]
stai tokia
Ji plona ir tampri

QUOTE(panterele35 @ 2010 07 14, 16:20)
Oi ne, mes ne apie tokią kalbam. Phyllo tešla yra graikiška, o ne azijietiška, nors manau, kad jos panašios kažkuo. Tik šita, kurią tu pirkai, man rods iš ryžiū miltų daroma, nors neesu tikra.
Aš Prismoj perku tokią:

QUOTE(Šaltmėtė @ 2010 07 14, 17:59)
QUOTE(panterele35 @ 2010 07 14, 16:20)
Oi ne, mes ne apie tokią kalbam. Phyllo tešla yra graikiška, o ne azijietiška, nors manau, kad jos panašios kažkuo. Tik šita, kurią tu pirkai, man rods iš ryžiū miltų daroma, nors neesu tikra.
Aš Prismoj perku tokią:

Ne, ta tesla ne is ryziu miltu. Is ryziu yra tokie apvalus blynai, jie traskus, juos butina suvilgyti ir tik tada kazka daryti su jais, o sia istraukus is saldiklio reik palaikyt kokias 5 min. ir atsilipdyt kiek ten reikia tu laksteliu.
Radau ir aš šio stebuklo net Šiauliuose. Vakar kepiau suktinukus su feta ir krabų lazdelėm. Tik man iškilo klausimas. Tešlos dėjau 2 sluoksnius pertepdama sviestu, viršų irgi aptepiau sviestu. kai iškepė man tesla buvo tokia labai traški ir sausa. valgant net gomurį paskaudo. Ar aš čia ką nors ne taip padariau, ar su šita tešla taip uir gaunasi?
Ingredients for filo pastry:
flour 400 gm
salt 1 tsp
warm water 125 ml
olive oil 2 tbs
cornflour sq
Cia gamyklinė gamyba
http://www.youtube.c...h?v=JJKvAIgPAtk
Spring rolls pastry:
* 2 cups All Purpose Flour (Maida) (sifted)
* Cornstarch
* 1 Egg
* 1 tsp. Salt
* ½ cup Ice Water
Skiriasi šios tešlos, bet tų spring rolls keletas rūšių yra ir ji kilusi iš Azijos, dažniausiai to krašto žmonės šią tešlą naudoja įvairiems suktinukams kuriuos verda riebaluose. Gal todėl ir perkieta ir traški ji gaunasi kepant jums orkaitėje.
flour 400 gm
salt 1 tsp
warm water 125 ml
olive oil 2 tbs
cornflour sq
Cia gamyklinė gamyba
http://www.youtube.c...h?v=JJKvAIgPAtk
Spring rolls pastry:
* 2 cups All Purpose Flour (Maida) (sifted)
* Cornstarch
* 1 Egg
* 1 tsp. Salt
* ½ cup Ice Water
Skiriasi šios tešlos, bet tų spring rolls keletas rūšių yra ir ji kilusi iš Azijos, dažniausiai to krašto žmonės šią tešlą naudoja įvairiems suktinukams kuriuos verda riebaluose. Gal todėl ir perkieta ir traški ji gaunasi kepant jums orkaitėje.
QUOTE(Susena @ 2010 08 10, 14:29)
Radau ir aš šio stebuklo net Šiauliuose. Vakar kepiau suktinukus su feta ir krabų lazdelėm. Tik man iškilo klausimas. Tešlos dėjau 2 sluoksnius pertepdama sviestu, viršų irgi aptepiau sviestu. kai iškepė man tesla buvo tokia labai traški ir sausa. valgant net gomurį paskaudo. Ar aš čia ką nors ne taip padariau, ar su šita tešla taip uir gaunasi?
Na, paprastai dedami bent 4 sluoksniai, tada jie labiau susispaudžia ir neišdžiūsta. Tada viniojant ar dedant sluoksnius reikia gerai suspausti ir neduoti jiems vienam nuo kito atšokti.
ir iškepus reiktų padrėkinti vandeniu šiek tiek ir uždengti rankšluosčiu, kad atvėstų.

QUOTE(AkvileZ @ 2010 11 20, 17:53)

Na, tai pasakok kaip darei baklava, pagal kokį receptą ir ar gavosi skaniai?

QUOTE(AkvileZ @ 2010 11 21, 13:39)
Kadangi originalo nesu ragavusi tai nezinau ar gavosi tokia kokia turėjo gautis
Šiaip skani, tik nuo medaus toks kartumas šiek tiek jautėsi, šiandien jau nebe. Dariau pagal šį recepta kita karta gaminsiu tik darysiu sirupa be medaus arba kur dedasi tik pora šaukštų.

Šiaip skani, tik nuo medaus toks kartumas šiek tiek jautėsi, šiandien jau nebe. Dariau pagal šį recepta kita karta gaminsiu tik darysiu sirupa be medaus arba kur dedasi tik pora šaukštų.
A, geras Giedriaus receptas, tiksliau jo žmonos

O kartumas ne nuo medaus, o nuo graikinių riešutų