Įkraunama...
Įkraunama...

Filo tešla ir receptai gaminami su ja

Pirkau IKi tokia tesla, gaminau Spring rolls, labai patiko
Pirmadieni buvau RIMI, tai ten buvo akcija sitai teslai, kainavo 9 lt su centais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panterele35: 14 liepos 2010 - 12:12
QUOTE(Jazira @ 2010 07 13, 16:58)
Šaltmėte, pasidalyk  ax.gif  negundžiusi  bigsmile.gif

Receptais? smile.gif
Žiūrėk prie receptų, yra atskira tema su graikiškais patiekalais mirksiukas.gif

QUOTE(panterele35 @ 2010 07 14, 13:12)
Pirkau IKi tokia tesla, gaminau Spring rolls, labai patiko
Pirmadieni buvau RIMI, tai ten buvo akcija sitai teslai, kainavo 9 lt su centais

nemanau, kad apie tą pačią šnekam..
Neesu mačius Phylo nei vienoj IKI anei Rimi unsure.gif
Atsakyti
Neesu mačius Phylo nei vienoj IKI anei Rimi unsure.gif
[/quote]

stai tokia

Ji plona ir tampri

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panterele35: 14 liepos 2010 - 15:20
QUOTE(panterele35 @ 2010 07 14, 16:20)

Oi ne, mes ne apie tokią kalbam. Phyllo tešla yra graikiška, o ne azijietiška, nors manau, kad jos panašios kažkuo. Tik šita, kurią tu pirkai, man rods iš ryžiū miltų daroma, nors neesu tikra.

Aš Prismoj perku tokią:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2010 07 14, 17:59)
QUOTE(panterele35 @ 2010 07 14, 16:20)

Oi ne, mes ne apie tokią kalbam. Phyllo tešla yra graikiška, o ne azijietiška, nors manau, kad jos panašios kažkuo. Tik šita, kurią tu pirkai, man rods iš ryžiū miltų daroma, nors neesu tikra.

Aš Prismoj perku tokią:
user posted image



Ne, ta tesla ne is ryziu miltu. Is ryziu yra tokie apvalus blynai, jie traskus, juos butina suvilgyti ir tik tada kazka daryti su jais, o sia istraukus is saldiklio reik palaikyt kokias 5 min. ir atsilipdyt kiek ten reikia tu laksteliu.
Atsakyti
Radau ir aš šio stebuklo net Šiauliuose. Vakar kepiau suktinukus su feta ir krabų lazdelėm. Tik man iškilo klausimas. Tešlos dėjau 2 sluoksnius pertepdama sviestu, viršų irgi aptepiau sviestu. kai iškepė man tesla buvo tokia labai traški ir sausa. valgant net gomurį paskaudo. Ar aš čia ką nors ne taip padariau, ar su šita tešla taip uir gaunasi?
Atsakyti
Ingredients for filo pastry:
flour 400 gm
salt 1 tsp
warm water 125 ml
olive oil 2 tbs
cornflour sq

Cia gamyklinė gamyba
http://www.youtube.c...h?v=JJKvAIgPAtk

Spring rolls pastry:
* 2 cups All Purpose Flour (Maida) (sifted)
* Cornstarch
* 1 Egg
* 1 tsp. Salt
* ½ cup Ice Water

Skiriasi šios tešlos, bet tų spring rolls keletas rūšių yra ir ji kilusi iš Azijos, dažniausiai to krašto žmonės šią tešlą naudoja įvairiems suktinukams kuriuos verda riebaluose. Gal todėl ir perkieta ir traški ji gaunasi kepant jums orkaitėje.
Atsakyti
QUOTE(Susena @ 2010 08 10, 14:29)
Radau ir aš šio stebuklo net Šiauliuose. Vakar kepiau suktinukus su feta ir krabų lazdelėm. Tik man iškilo klausimas. Tešlos dėjau 2 sluoksnius pertepdama sviestu, viršų irgi aptepiau sviestu. kai iškepė man tesla buvo tokia labai traški ir sausa. valgant net gomurį paskaudo. Ar aš čia ką nors ne taip padariau, ar su šita tešla taip uir gaunasi?

Na, paprastai dedami bent 4 sluoksniai, tada jie labiau susispaudžia ir neišdžiūsta. Tada viniojant ar dedant sluoksnius reikia gerai suspausti ir neduoti jiems vienam nuo kito atšokti.
ir iškepus reiktų padrėkinti vandeniu šiek tiek ir uždengti rankšluosčiu, kad atvėstų.
Atsakyti
clap.gif Alytuje radau pirkti filo/phyllo tešlos smile.gif Prekiauja parduotuvė poras. Kai pirkau tai dar buvo likę pora pokelių. Pirmo sluoksnio pusė aptrupėja tai atrodo ne kaip, bet kai išvyniojau tai viskas liuks smile.gif Įpakavimas poleteleninis, etiketė balta, gamintojas vici, pavadinta kaip pastry sheets, frozen. 500 g. Ka tik pašoviau į orkaitę baklava clap.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 11 20, 17:53)
clap.gif Alytuje radau pirkti filo/phyllo tešlos  smile.gif  Prekiauja parduotuvė poras. Kai pirkau tai dar buvo likę pora pokelių. Pirmo sluoksnio pusė aptrupėja tai atrodo ne kaip, bet kai išvyniojau tai viskas liuks smile.gif Įpakavimas poleteleninis, etiketė balta, gamintojas vici, pavadinta kaip pastry sheets, frozen. 500 g. Ka tik pašoviau į orkaitę baklava  clap.gif

Na, tai pasakok kaip darei baklava, pagal kokį receptą ir ar gavosi skaniai? bigsmile.gif
Atsakyti
Kadangi originalo nesu ragavusi tai nezinau ar gavosi tokia kokia turėjo gautis lotuliukas.gif
Šiaip skani, tik nuo medaus toks kartumas šiek tiek jautėsi, šiandien jau nebe. Dariau pagal šį recepta kita karta gaminsiu tik darysiu sirupa be medaus arba kur dedasi tik pora šaukštų.
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 11 21, 13:39)
Kadangi originalo nesu ragavusi tai nezinau ar gavosi tokia kokia turėjo gautis  lotuliukas.gif
Šiaip skani, tik nuo medaus toks kartumas šiek tiek jautėsi, šiandien jau nebe. Dariau pagal šį  recepta kita karta gaminsiu tik darysiu sirupa be medaus arba kur dedasi tik pora šaukštų.

A, geras Giedriaus receptas, tiksliau jo žmonos biggrin.gif
O kartumas ne nuo medaus, o nuo graikinių riešutų mirksiukas.gif o medus baklavai būtinas, kaip tik siūlau dėti kuo daugiau medaus ir kuo mažiau cukraus. 4u.gif
Atsakyti