Įkraunama...
Įkraunama...

Pasaulio virtuvės

radau kazkokioj kulinarinej knygoj-gavosi labai skaniai. Taip ir vadinasi vistos krutinele indiskai.
Reikes:

vistos krutineliu-2-3
4-6 obuoliu
2-3 salieru stiebu
svoguno-bent galvutes, gali buti ir daugiau
cesnako-2-3 skilteles
kokoso drozles-2-3 saukstai
konservuoti pomidorai-apie 800 ml , gali buti 500
karis
cukraus 2 saukstai
pipirai

krutineles pakepti aliejuje.Isimti is keptuves.
Toje pacioje keptuveje pakepti svoguna, cesnaka, pomidorus, saliera . I pabaiga sumesti supjaustytus obuolius.Visa ta makala mesti i gilu puoda, prideti vistiena. Ideti cukru, kari, pipirus ir sumesti kokoso drozles. troskinti apie 45 minutes. Skanaus drinks_cheers.gif


Atsakyti
Labai įdomus skyrelis, tikiuos, labiau išsiplėtos. Įdėsiu su laiku ir aš receptėlių, kuriuos pati esu išbandžiusi 4u.gif

Tik toks mano pastebėjimas, kad Indijoj jei ir valgoma mėsa, tai tikrai ne jautiena.. unsure.gif na, gal moderniuose miestuose jau ir valgo (tikrai negaliu ginčytis), bet tai jau nebėra ta tradicinė indiška virtuvė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmoshka @ 2007 10 05, 08:45)
Sveikos, šiandien aptikau tokią nuorodą

http://www.time.com/...1626519,00.html




vargšai lenkai, jie kitkat ir pedigree valgo..... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Mane draugė vaišino patiekalu{Čanfaina}
Pabandysiu jį atgaminti.Man labai patiko.
400-500Gg.kepenėlių,
taurelė baltojo vyno,
ropelė svogūno,
sklltelė česnako,
pora šakelių petražolių, juodųjų pipirų ,
kmynų,raudonųjų pipirų,
žiupsnelis cinamono,
pora šaukštų aliejaus,,
pora š.džiuvėsėlių,
Kepeneles išverdame pasūdytame vandenyje ,įpylus vyno,pipirų.
Paskuisupjaustome kūbeliais.
Keptuvėje įkaitinus aliejų pakepiname susmulkintus svogūnus,česnakus,įpilame vandens patroškiname.Kai svogūnai suminkštėja ir vanduo išgaruoja suberiame kmynus,cinamoną,raudon. pipirus,žalumynai ir dar patroškinama.
Į šį padažą sudedamos kepenėlės,supilamas sultinys,kuriame virė kepeneles,įberiama džiuvėsėliųir dar šiek tiek patroškiname.
Čanfainą į stalą galima paduoti šiltą,šaltą.
Atsakyti
Sveikos,gal kuriai teko ruosti Hommos tahini chtaura
busiu dekinga.
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2009 05 02, 18:56)
vargšai lenkai, jie kitkat ir pedigree valgo.....  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif as apie ta pati pagalvojau beziuredama lotuliukas.gif

Bet siaip tai kai ziurejau i vokiecius,ten daugiau geralo nei valgio doh.gif Labai mazai pazystu vokieciu,kurie vos ne 400 isleistu mastui tik savaitej doh.gif schmoll.gif
Mes isleidziam i savaite apie 70 euru,buna daugiau buna maziau.Nepirkineju pusfabrikaciu ir daug gaminu pati. ax.gif
Atsakyti
Noriu pasidalinti padazo,,Ugnele'' receptu,ukrainetiskas,laaabai astrus,bet mano vaikai valgo saukstais .Tinka prie mesos,zuvies,lasiniu..

Puslitriukui (paragavimui)

Pomidorai-5-7vnt.
cesnakas 5-6 vid,didzio sk.
Cili milteliu saukstelis arb. arba anktiniu cili(aitriosios paprikos)anksti(as dedu daugiau)
Druska
Viska sumalti mesmale,arba mikseriu arba kitu budu sutrinti.

Saldytuve issilaiko ilgai.

Profilaktine priemone nuo gripo 2-3-valgomieji saukstai.

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Nu kaip skanu čia pas jus, tiesiog seilės bėga. Gaila kad jau vėlų o tai bėgčiau ką nors pasigaminti .essen.gif Gal kas netyčia žinote kinietiškos vištienos gubao receptuką? Kažkada ieškojau internete, bet neradau. būčiau be galo dėkinga. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Siūlau tokį Kipro kiaulienos receptą.
4šaukštelius smulkiai sutrintų kalendros sėklų sumaišyti su1/2a.š. cukraus,druskos ir pipirų.
Šiuo mišiniu užberti ant maždaug 650-500g.gabalėliais supjaustytos kiaulienos{laikyti kokias 3val.
Tada keptuvėje įkaitinti 3šaukštus alyvuogių aliejaus ir jame apkepti mėsą.
Orkaitę įkaitinti iki 160C.
Mėsą sudėti į ugniai atsparų indą.
Likusiame aliejuje pakepinti svogūnus,įpilti 300ml. raudonojo vyno ,įbert
pipirų ir viską užvirti.
Svogūnų padažą supilti ant mėsos,kepti dar valandą.
Patiekiant papuošti kalendros lapais.
Šaltinis prieskoniniu augalų enciklopedija.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
O šiandien dar vieną nuorodą suradau...
http://www.time.com/...1408103,00.html

Atsakyti