
Norėčiau, kad šioje temoje pasisakytų tos, kurios netikėtai (arba planinės revizijos metu) aptiktus maisto likučius ne likviduoja, o reanimuoja

Gerai būtų, kad tai būtų ne abstraktūs pamąstymai, o konkretūs vakar-šiandien pavyzdžiai

Na, pradėsiu aš pati, nes vakar vykdžiau reviziją:
1. varškės sūrio likutį sutarkavau ir sunaudojau ant kiaušinienės vietoje lydyto sūrio. Mikrobangėje jis išsilydė ir buvo visai skanus patiekalas vakarykštiems pietums.
2. pastebėjau, kad kai kurie obuoliai maišelyje pradeda gesti, todėl išpjausčiau ir išviriau skanaus marmelado greitam vartojimui. Vietoj cukraus įdėjau kelias saujas džiovintų obuoliukų. tinka ir džiovintos slyvos ar datulės. Laikysiu šaldytuve, bus prie blynų arba į košes.
3. turėjau užsilikusių naminių vynuogių kekę, kurių jau niekas nebevalgė, nes jos labai rūgščios.Tai iš jų išviriau kompoto, pridėjusi tų pačių džiovintų obuolių ir cukraus.
4. paskutiniąsias dienas begyvenančią cukiniją sutarkavau ir pakepinau su morka ir svogūnais, pridėjau šiek tiek grietinės ir tomato - bus šiandien pietums su dešrelėmis.
5. rastą lydyto sūrelio šaukštą sudėjau į šiandienos pusryčių avižinę košę. Labai tiko, buvo skanu, kitaip negu su sviestu.
Tam kartui tiek

