Keliu nepelnytai užmestą temutę į viršų

Kadangi ne aš viena būsiu pasinaudojusi puikia Eurolines dovana už 10 Lt pamatyti Rygą, gal kam pravers mano pasakojimas
Išlipę iš autobuso (važiavom dviese su sūnumi) pasileidome, kur akys mato ir kur kojos veda, nes iš anksto nieko nesiaiškinau ir maršruto nesudarinėjau

Pasirodo, geros tos mano kojos

Nuvedė kaip tik ten, kur reikia

Atsidūrėme gražioje aikštėje, kurioje Saulės muziejus, Latvijos okupacijos muziejus, o svarbiausia-turistų informacijos centras

Užėjusi į turistų informacijos centrą, nusistvėriau patį pirmą po ranka pasitaikiusį lankstinuką ir bingo

Jame kuo puikiausias senamiesčio ir jo aplinkos žemėlapiukas su visais pažymėtais lankytinais objektais
Papildyta:Patraukėme tiesiai prie Laisvės paminklo, pakeliui besižvalgydami į puikią senamiesčio architektūrą

Laisvės paminklas, kuris stebuklingai liko nenugriautas ir per sovietų valdymą:

Šalia - nuostabus parkas
Papildyta:

Čia-Latvijos nacionalinė opera (tolumoje už fontano

):

Papildyta:Tame pačiame parkelyje tiltelis, apkabinėtas jaunavedžių spynelėmis

Prisivaikščioję po parką, žemėlapio vedami prieiname Ortodoksų katedrą. Man ji nerealiai graži (viduj nebuvom

)

Nuotraukos iš kelių pusių

:

Papildyta:Šalia Katedros - Esplanade parkas

Šiame parke išbandė vaikinas kelis batutus

Pakankamai ilgai užtrukę ir šiame parke, traukiame toliau

Tikslas - Gertrūdos bažnyčia:
Papildyta:Šalia Gertrūdos bažnyčios užsukame į jaukią kavinukę "Raušu Meistars", kurioje kepami sausainiai ir bandelės

O jau kvepia

Išgeriame latte ir kakavos, sušylame ir grįžtame atgal į senamiestį:

Visai atsitiktinai užsukame į gatvelę, kurioje atrandame žymiuosius Bremeno muzikantus

Užsukam į suvenyrų parduotuvę, į "Latvijas Balzams" ir "Laima" parduotuves namiškiams lauktuvių

Laiko iki autobuso lieka nebedaug, todėl lekiam vos ne bėgte

O pradžioj atrodė, kad neturėsim ką ten veikt 7 valandas

Autobusų stotyje kioskelyje išleidžiame paskutinis latus (kam juos namo vežtis

). Per aplytą autobuso langą dar nufotografuoju centrinį Rygos turgų:

O jau bevažiuojant iš stoties - ir plačiąją Dauguvą:
Papildyta:Rygoje buvom tik vieną dieną

Per mažai, nes turbūt ir pusės nepamatėme

Ten tiek daug yra ką aplankyt
Važiavom autobusu, kelionė truko apie 4 valandas, bet kažkaip neprailgo

Laiko pabūti Rygoje turėjom 7 valandas, vaikščiojom daug, bet jokio nuvargio

Tiesa, pirmieji mūsų aplankyti objektai buvo turgus ir Čili picerija

Turguje tik vaisių ir daržovių kainas apžiūrėome (braškės nuo 1,30 iki 2 Lvs, vynuogės - 1 Lvs, abrikosai - 2,99 Lvs (brangūs labai

), agurkai - 1 Lvs, kopūstai, berods 0,60 Lvs, daugiau neatsimenu

). Čili picoj papietavom už 6,9 Lvs. Buvom dar Mc'Donalde

Happy Meal (vaikiškas rinkinys, jei kas nežino

) - 1,7 Lvs.
Papildyta:Alus vienoj lauko kavinėj užmačiau 0,5 l - 1 Lvs. Latte gėriau po 1,5 Lvs, kakava - 1,1 Lvs. Batutai po 1 Lvs (vienas 10 min., kitas - 15). Mačiau ant mikruškių važiavimo kaina uždėta - 0,4 Lvs. Kas čia dar

Už 200 ml buteliuką "Rigas Balzam" mokėjau 2,85 Lvs, už 350 g saldainių "Karvutė" (rankų darbo, labai gražioje metalinėje dėžutėje

) - irgi 2,85 Lvs, už lazdynų riešutus cukruje (120 g) - 0,79 Lvs (baisiai skanūs

)

Magnetukas su Rygos atvaizdu - 1,15 Lvs, stiklinis rutuliukas, kurį papurčius sninga - 2,99 Lvs

Bet mano vaikinui jo labai prireikė

Kuro kainos - 95 markės benzinas - 0,667 Lvs, dyzelis - 0,607 Lvs, dujos - 0,336 Lvs. Teko būti prie Rygos oro uosto, tai ilgalaikis automobilio parkavimas (8 paroms ir ilgesniam laikui) - po 2,5 Lvs už parą

Kaip minėjau, mes vaikščiojom be išankstinio planelio, o šiaip galima už 10 Lvs (vaikams iki 12 metų nemokamai) užsisakyti ekskursiją autobusu po Rygą, kur apvežioja po svarbiausius objektus

Praleidom nuostabią dieną