Ir gerai, kad žmonės pailsėjo per šventes
Man patiko žinias žiūrėti, kai kiti ėjo apsipirkti o durys neatsidarė, nesuprantu žmonių ką jie skelbimų neskaito ant durų
QUOTE(ingakyca @ 2007 12 27, 12:17)
Ir gerai, kad žmonės pailsėjo per šventes
Man patiko žinias žiūrėti, kai kiti ėjo apsipirkti o durys neatsidarė, nesuprantu žmonių ką jie skelbimų neskaito ant durų 
Na cia tai nestebina. Rode per Padekos diena reporataza per CNN, kaip benamiai amerikieciai kantriai stovejo eilej laukdami maisto. O tie kas ejo apsipirkt, nuolaidu diena grumesi kas pirmas prieis prie duru.
Bet zmoniu uzdarant parduotuve dienai nepakeisi
Nuejau vakar i Norfa nusipirkti duonos, tai tebuvo seni likuciai, nieko neiskepta. Atrodo jau sventes praejo, o zmones neisivaziuoja i ritma, iki po Nauju darbdaviai turbut nesitiki darbuotoju nasumo. Uzsidare Kaledom, bet kelios dienos po Kaledu irgi nesugeba apsirupinti prekemis?
Be to, man atrodo geriau ir svenciu diena kazkiek padirbti, nei kad atidirbineti kitom dienom. Man nepatinka kai pas mus jei ispuola svente ketvirtadieni, tai butinai ir penktadienis bus laisvas. O kita sestadieni dirbi ir netenki savaitgalio.
Nes pvz kas butu jei visom siom dienom parduotuves nedirbtu?
http://www.delfi.lt/...php?id=15430300
QUOTE(Leonidas Iljičius @ 2007 12 27, 03:08)
aš už, kad parduotuvės visos dirbtų ir švenčių dienomis ir savaitgaliais, tik padaryčiau išimtį ir sutrumpinčiau darbo laiką per Kūčias ir pirmą Kalėdų diena ir nematau aš čia nieko tragiško
galų galia, tai gal nesirkim per šventes, negulėkim ligoninėse, kad gydytojams nereikėtų naktį per Kūčias darbe sėdėt
išleiskim gaisrininkus, policininkus švest, juk jie tai, ne patogiai už prekystalio sėdi, jiem dažnai reik laaaaabai pabruzdėt, tai kaip jie nešventę liks
Nepainiokim kalio su kalciu, kai saka
QUOTE(baltic*girl @ 2007 12 27, 12:45)
nereiktu pora valandu dirbti per sventes
kodėl porą?
visą darbo dieną
aš manau, kad turi būti, nors viena dierbanti parduotuvė mieste
prieš šias šventes buvau nusiteikusi, kaip ir dauguma iš mūsų, jokių darbų per šventes
bet per pačias šventes susirgo vaikas vėjaraupiais ir teko ieškoti budinčios vaistinės, radau
atstovėjau eilėj pusę valandos (tikrai dėl to nesiskundžiu) BET per tą laiką užėjo 3 tėveliai, kurie ieškojo vaikam mišinuko ir 2 - pampersų. Supratau vieną - žmonės dar nemoka planuotis, todėl pratinti prie visiško parduotuvių uždarymo reikia palaipsniui. O ir vaistinė, matyt nepasiskaičiavo, nes mišinėlio jau nebeturėjo
Iš kitos pusės ne visada gali susiplanuot, ko tau reikės. Tarkim mama susirgo ir nebegali maitinti savo pienu KĄ DARYTI
???
Na turi būi nors viena mieste parduotuvė, kurioje būtų būtiniausių prekių
Juo labiau pripažinkim, kad kiekvienam kolektyve yra ne katalikų, kurie gali drąsiai dirbti per religines šventes
prieš šias šventes buvau nusiteikusi, kaip ir dauguma iš mūsų, jokių darbų per šventes
Na turi būi nors viena mieste parduotuvė, kurioje būtų būtiniausių prekių
Juo labiau pripažinkim, kad kiekvienam kolektyve yra ne katalikų, kurie gali drąsiai dirbti per religines šventes
QUOTE(alina @ 2007 12 27, 12:53)
Va butent, pvz.rusai Kaledas veliau svencia. As svenciu Kaledas, taciau dvi dienos pas mus man atrodo daug. Juolab Kuciu vakara viskas irgi uzsidaro anksciau, dabar po iseiginiu irgi dvi dienos ir vel iseiginiu maratonas. Kaip buvo mineta, parduotuves irgi neapsirupino, ne tik zmones. Ar matet kiek seno maisto uzsilikusiu po svenciu lentynose?
Rasiau, kad mano mama pardaveja. Del to, kad salia nedirbo maisto parduotuve, turejo ypac daug pirkeju. Tai jai kruvio buvo daugiau. Bet ji nesiskundzia ir gyvenimo dziaugsmo del to, kad dirbo per Kaledas, neprarado. Ne viska lemia kalendorius.
QUOTE(baltic*girl @ 2007 12 27, 13:04)
Rasiau, kad mano mama pardaveja. Del to, kad salia nedirbo maisto parduotuve, turejo ypac daug pirkeju. Tai jai kruvio buvo daugiau. Bet ji nesiskundzia ir gyvenimo dziaugsmo del to, kad dirbo per Kaledas, neprarado. Ne viska lemia kalendorius.
paplojam tau ir tavo mamai, darbdaviai džiaugiasi, kad lietuviai mielai sutinka būt išnaudojami
QUOTE(Žizel @ 2007 12 27, 14:44)
vot man įdomu, ar pačios norėtume dirbti per šventes? Kūčių vakarą? gruodžio 25 d.???
o ko ne? gi ne visi turi su kuo tokias šventes švęst, o be to už šventines dienas ir moka dvigubai
QUOTE(Karčiama @ 2007 12 27, 13:08)
o ko ne? gi ne visi turi su kuo tokias šventes švęst, o be to už šventines dienas ir moka dvigubai
tai prašom eit dirbt pardavėja ir prašyt dirbti per šventes ir savaitgalius