Man asmeniškai labai patinka parduotuvių darbo laikas Lietuvoje. daugelyje europos šalyje, darbo dienomis dirba iki 18, o savatgaliais visai nedirba. Buvom Belgijoj, tai irgi iki 18, penktadieni valanda ilgiau iki 19, savaitgali visai nedirba. Ir ką? Manot patogu? Nesamonė kažkokia, visi stačia galva lekia po darbų į pardes, ten susidaro siaubingos grūstys, penktadieniais užsiperka visam savatgaliui, o nespejusiųjų iki uždarymo pilna, tiap ir lieka prikrauti vežimėliai, nes jų nebeaptarnauja, kasos automatiškai išjungiamos. Paskui savatgaliais visi laksto ieško kokių turkų ar lenkų mažū privačių parduotuvėlių ir sugaišta tam puse dienos. Visiška nesamonė. Manau reikėtų kalbėti ne apie parduotuvių darbo laiką Lietuvoje, o darbo sąlygas. Jei būtų normalus atlygis ir pakankamai poilsio, nekiltu jums tokių klausimų. Vienareikšmiškai vartotojiškai visuomenei patogiau, kad parduotuvės dirbtų kuo ilgiau. O dėl savatgalių šeimoms, tai dar kita tema, neįsisvajokim, jei jūsų šeima "padori", tai nereikia idealizuoti ir pritaikyti visai Lietuvai. Pažiūrėkit, kiek prasigėrusių, kiek smurtaujančių, kiek aplamai abejingų šeimai.... Tai manot jiems būtų nuo to lengviau, kad parduotuvės trumpiau dirbtų?
Dabar motina su vaikais bent į Akropolį gali pusdieniui pabėgti iš namų... Ir ką gi veikti savatgaliais? Kur mūsų parkai įrengti, kad būt patogu su šeima ateiti? Muziejus lankyti tuos pačius visą laiką? Ar manot, kad šeimos sėdės namie ir draugiška žais stalo žaidimus.....?
Lietuvos liaudžiai dar toli iki europos visuomenės lygio....
Mano visi klausimai retoriniai, nereikai į juos asmeniškai reaguoti.... Tai tik mano nuomonė. Savo šeima nesiskundžiu, nesame parduotuvių vergais, iš vis retai ten lankomes, tik pagal būtinumą ir daug turiningo laiko praleidžiam kartu, bet, pasikartosiu, savo šeimos modelio neprilipdau daugumai....
QUOTE(Jazira @ 2008 11 07, 09:27)
Aš tai už ilgą darbo laiką, ypač nedarbo dienomis. Man labai patinka kad Vilniuj visą parą veikia Mindaugo ir Pašilaičių Maximos.
ir labai dažnai naktį nueinate apsipirkti?

QUOTE(omny @ 2008 11 13, 00:45)
Lietuwa su parduotuwiu darbo grafikais man panasi i wergowine santwarka
Jokios pagarbos zmogui. Kiek teko keliauti wisur yra bent siokia tokia pagarba rodoma net ir eiliniam pardawejui
Manau apsurdas yra kai dirbama 356 dienas per metus. Iteisintu istatymais nors sekmadienis laiswa diena - ir zmones pailsetu ir laimingesni prie tu kasu butu. Daug kur europoj yra iprasta sekmadienis - seimos diena. Kada wisi laika leidzia kartu ir ne akropoliuose. Wisi iprate apsiperka sestadieni (ir tai sutrumpintas darbo laikas) ir tik mums atwaziawusiems kazko prireikia sekmadieni i parduotuwe, wietiniams net mintis nekyla kodel ta aprduotuwe nedirba
kazkokas apsurdas per swentes, kas sawaitgali - nieko swenta - zmogus masina - zombiu krastas. Del to leituwoj tiek daug ir smurto, neapykantos, zmones perwarge. O tokie pasisakymai kaip man patinka kad maxima dirba wisa para
idomu jeigu jums gywenime tektu padirbeti menesiuka kita tos pacios naktines maximos pardaweja - kaip labai dziaugtumetes iswydusi 3 nakties mandra poniute atejusia sampano nusipirkti - nes pritruko. Zmones kur jusu pagarba kitiems
Juk niekada negali zinoti kas bus rytoj 
Ir parduotuwiu pelns nenukentetu ne kiek jeigu sumazintu darbo dienu skaiciu ir patrumpintu grafikus. Paprasciausiai kuri laika butu nepatogu kol priprastum. Jau jei rukymo uzdraudimas kawinese irgi nelabai tiko ir patiko - o dabar wisi iprato ir pasidare normalu

Ir parduotuwiu pelns nenukentetu ne kiek jeigu sumazintu darbo dienu skaiciu ir patrumpintu grafikus. Paprasciausiai kuri laika butu nepatogu kol priprastum. Jau jei rukymo uzdraudimas kawinese irgi nelabai tiko ir patiko - o dabar wisi iprato ir pasidare normalu

Visiškai pritariu

O dėl prioritetų ar šeima ar dar kas nors tai diskutuoti manau neverta. sekmadienis- laisvadienis, ir visai nesvarbu turi tas žmogus šeimą ar ne, nemanau, kad kažkam labai patinka dirbti iki nakties arba visą parą. Apie soc. rizikos grupes, asocialius asmenis irgi kažin ar verta kalbėti, nes tikiu, kad visgi pas mus dauguma yra normalių šeimų

Nu man tai atrodo nenormalu kad tos parduotuves taip ilgai dirba.Juk ten dirba zmones,turintys seimas.Gaila man ten dirbanciu zmoniu.Daugelis sakytu o ko ten jie dirba jei taip blogai,bet nevisi galime dirbti darba koky norime,o juolab nusistatyti darbo valandas.Kada mes per sventes sedim prie stalo ir kisam guzius jie dirba.Juk tikrai jei nedirbtu parduotuves savaitgaly,ir darbo dienomis trumpiau nevaiksciotum alkani.Gal but kury laika sukeltu tai siokiu tokiu nepatogumu,bet veliau yprastume.Kol yra tokia situacija gerbkime zmones kurie ten dirba.Ir jei pardaveja kartais nemaloniai aptarnauja supraskime ja.Ypac maximos,iki ,rimi,norfos darbuotojus.
QUOTE(Gluosneta @ 2009 09 07, 14:10)
Nu man tai atrodo nenormalu kad tos parduotuves taip ilgai dirba.Juk ten dirba zmones,turintys seimas.Gaila man ten dirbanciu zmoniu.Daugelis sakytu o ko ten jie dirba jei taip blogai,bet nevisi galime dirbti darba koky norime,o juolab nusistatyti darbo valandas.Kada mes per sventes sedim prie stalo ir kisam guzius jie dirba.Juk tikrai jei nedirbtu parduotuves savaitgaly,ir darbo dienomis trumpiau nevaiksciotum alkani.Gal but kury laika sukeltu tai siokiu tokiu nepatogumu,bet veliau yprastume.Kol yra tokia situacija gerbkime zmones kurie ten dirba.Ir jei pardaveja kartais nemaloniai aptarnauja supraskime ja.Ypac maximos,iki ,rimi,norfos darbuotojus.
jeigu darbuotoju netenkina,gali keist darboviete.juk ne vergoves laikai.o nemaloniai aptarnaujanciu niekada nesuprasiu.nekenti darbo-eini i darbo birza.o jeigu jau dirbi-dirbi gerai
Papildyta:
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 10 28, 15:34)
o ka daryti..sargams,apsaugos darbuotojams,policininkams,gaisrininkams,gydytojams ar tarkim daininkams ir kitiems,kurie vaidina,kuria sventes.....ar jie neturi seimu,vaiku ar jie irgi nenori praleisti Kaledas ar Naujus metus su seima 

Papildyta:
QUOTE(Satide @ 2008 11 13, 11:31)
as taip
QUOTE(Gluosneta @ 2009 09 07, 14:10)
Juk ten dirba zmones,turintys seimas.<...>Kada mes per sventes sedim prie stalo ir kisam guzius jie dirba.<...>Ir jei pardaveja kartais nemaloniai aptarnauja supraskime ja.
Šeimas turintys žmonės dirba ligoninėse, policijoje, gaisrinėse, restoranuose, teatruose, taxi firmose, liftų ir kt. avarinėse tarnybose, furistai išvis mėnesiais namo negrįžta. Ir visi jie dirba, kai mes "kemšam gūžius" ar dar kažką tokio gyvenimiško veikiame- o jūs tik pardavėjų kažkodėl gailite.
O kodėl gi taip daug skundų, kad medikas "ne taip pažiūrėjo", policininkui išvis viskas vienodai, autobusų vairuotojai veža keleivius kaip malkas- kažkaip niekas net minčių neturi, kad gal jie pavargę, gal jie šeimas turi

Kad pardavėjų darbo sąlygos dažnai prastos- čia jau kita problema, bet dėl tos problemos neturi kentėti vartotojas. Pardavėjos nėra kažkokia išskirtinė kasta, kad jau jei gailėti ir suprasti- tai tik jas.
QUOTE(due drops @ 2009 09 07, 16:00)
jeigu darbuotoju netenkina,gali keist darboviete.juk ne vergoves laikai.o nemaloniai aptarnaujanciu niekada nesuprasiu.nekenti darbo-eini i darbo birza.o jeigu jau dirbi-dirbi gerai
Papildyta:

Papildyta:
as taip
Papildyta:

Papildyta:
as taip
Nu jo kai darbu toks pasirinkimas tai gali eit is vienos darbovietes y kita

dėl darbo visą parą ar sekmadieniais, tai man nei šilta, nei šalta. man svarbu kad degalinės ir bent kokia vaistinė dirbtų.

QUOTE(flamenko @ 2009 09 07, 16:38)
Šeimas turintys žmonės dirba ligoninėse, policijoje, gaisrinėse, restoranuose, teatruose, taxi firmose, liftų ir kt. avarinėse tarnybose, furistai išvis mėnesiais namo negrįžta. Ir visi jie dirba, kai mes "kemšam gūžius" ar dar kažką tokio gyvenimiško veikiame- o jūs tik pardavėjų kažkodėl gailite.
O kodėl gi taip daug skundų, kad medikas "ne taip pažiūrėjo", policininkui išvis viskas vienodai, autobusų vairuotojai veža keleivius kaip malkas- kažkaip niekas net minčių neturi, kad gal jie pavargę, gal jie šeimas turi
, jų "suprasti" nenorite, o pardavėją- būtinai. Prieš kiekvieną šventę iki vėlaus vakaro kirpyklos tiesiog išsipučia nuo klientų gausos- ten turbūt irgi niekas turintis šeimą nedirba. O jau kiekviena save gerbianti mamytė būtinai turi būti susitarusi su gydytoja, kad jau kai tik ateis laikas gimdyti- tai ta gydytoja kaip mat turi atlėkti, kažkaip tokiais atvejais apie šventes ir šeimas nekyla norų pagalvoti.
Kad pardavėjų darbo sąlygos dažnai prastos- čia jau kita problema, bet dėl tos problemos neturi kentėti vartotojas. Pardavėjos nėra kažkokia išskirtinė kasta, kad jau jei gailėti ir suprasti- tai tik jas.

Butent

QUOTE(Gluosneta @ 2009 09 07, 16:43)
Nu jo kai darbu toks pasirinkimas tai gali eit is vienos darbovietes y kita
Oi radot su kuo lygint kysininkai.Pati per sventes buvai papuolus y ligonine tai jei buciau nedavus pinigu tai but supjauste gal nes kazkuo nepatenkinti buvo.Policininkai ir baisus vargsai.
Atsiseskit y ju vieta nors savaitei kasoj dainuosit kitaip.

nepatinka-nedirbi,kas cia neaiskaus?man nepatinka toks darbas,todel ir nedirbu kasoj-taip,kad dainuot man neprireiks

QUOTE(due drops @ 2009 09 07, 23:34)
nepatinka-nedirbi,kas cia neaiskaus?man nepatinka toks darbas,todel ir nedirbu kasoj-taip,kad dainuot man neprireiks
o kodel per sventes dirbantys kasininkai gali but,anot tamstos,nepatenkinti,o medikai negali?jie gal irgi silkes uodega grauzt nori 

Kasininkam nemokama uz virsvalandzius,o gydytojai gauna labai gerai netgi jie kovoja kuris dirbs per sventes,ir vissi gauna.As tiesiog pasakau savo nuomone o diskutuot iki begalybes nenoriu.Kiekvienas turi nuomone ir gali ja isreiksti
QUOTE(Gluosneta @ 2009 09 09, 18:31)
Kasininkam nemokama uz virsvalandzius,o gydytojai gauna labai gerai netgi jie kovoja kuris dirbs per sventes,ir vissi gauna.As tiesiog pasakau savo nuomone o diskutuot iki begalybes nenoriu.Kiekvienas turi nuomone ir gali ja isreiksti
uz virsvalandzius privaloma moket VISIEMS.pasiskaitykit darbo kodeksa
istikruju tai gaila tikrai tu zmoniu, kurie arduotuvese dirba. bet jei dirba, juk pamainom.