As ir pries, kad valstybe nustatytu privatininku ar seimos laika. Uz, kad parduotuves nedirbtu per valstybines sventes, bet ir tai gal geriau tegu savininkai turi laisve pasirinkti ar nori per jas dirbti ar ne. Nes gal as tu svenciu nesvenciu. Man tai tas pats, jei kazkas nustatytu miegojimo laika - po 20val. atesit seimos laiks tad gatvese nebeturi buti zmoniu. Visi, mars, i seima. O visai nepirkti zmoniu nepriversim, kas nores per laisvas dienas apsipirkines internetu.
Jei jus renkates kitoki gyvenimo buda ir vertinat butent sekmadienius, kodel ta pati turi daryti visi? Ir parduotuveje galima sauniai praleisti laika su seima, po to pavakarieniauti ir t.t., nematau cia tragedijos.
QUOTE(baltic*girl @ 2007 10 08, 09:04)
As ir pries, kad valstybe nustatytu privatininku ar seimos laika. Uz, kad parduotuves nedirbtu per valstybines sventes, bet ir tai gal geriau tegu savininkai turi laisve pasirinkti ar nori per jas dirbti ar ne. Nes gal as tu svenciu nesvenciu. Man tai tas pats, jei kazkas nustatytu miegojimo laika - po 20val. atesit seimos laiks tad gatvese nebeturi buti zmoniu. Visi, mars, i seima. O visai nepirkti zmoniu nepriversim, kas nores per laisvas dienas apsipirkines internetu.
Jei jus renkates kitoki gyvenimo buda ir vertinat butent sekmadienius, kodel ta pati turi daryti visi? Ir parduotuveje galima sauniai praleisti laika su seima, po to pavakarieniauti ir t.t., nematau cia tragedijos.
privatininkas privatininkui nelygu. koks nors smulkus verslas, degalinės ar vaistinės tegu dirba. bet tokie gigantai kaip maximos, norfos ir rimi galėtų pailsėt. aš už tai, kad valstybė šiek tiek auklėtų žmones. tiek kapitalistus, tiek vartotojus. kam taip jau mirtinai dega sekmadienį ką nors pirkt, tegu apsipirkinėja internetu, kas kliudo? bet kodėl dabar dėl jų turi prekybos centrų personalas neturėt laisvadienių?ir aš tikrai tikiuosi, kad Lietuvoj kada nors padarys taip, kaip pvz. Vokietijoj.
QUOTE(Atogrąža @ 2007 10 08, 00:25)
2. Dar kartą pasikartosiu: Lankytoju yra tik PC. Bet būtent lankytojų, o ne pirkėjų. Mažesnėse parduotuvėse tikrai nėra nei tų, nei kitų. Kodėl? todėl, kad didžiąjai daliai tų, kam reikia atidarytų parduotuvių sekmadieniais ir per šventes, pilnai užtenka pasivaikščiojimo po PC, nes pirkti jie nežada, tik pasivaikščioti,
nereikia pezeti nesamoniu.
Pries kelis men ieskojome vaikams lovu ir buvo didele problema, kad jas isrinkti, nes
a nors parduotuve ir turi interneto psl, bet tenai nera pilnos pasiulos, nera surasytu kainu, kiekiu, taip pat jeigu uzskaineti kokios yra uzsakymo salygos, galu gale lovos konstrukcijos ipatybes ( konkreciai ziurint dviaukstes lovas, kiek kg islaiko antras aukstas)
todel nori nenori teko vazinetis po parduotuves, o jos
B dirba tikrai nepatogu laiku - po darbo tam neina skirti laiko, nes dirbi iki 18 val, pasiimi vaikus jau po 19 val ... tai kiek tu po tas parduotuves gali pasivaikscioti, juolab kai jos yra ismetytos, sestadieniais dirba puse dienos, o sekmadieniais dauguma nedirba.
C pasiula yra klaiki - jeigu issirenki standartini modeli ( tai kas stovi ekspozicijoje), tai isgirsti, kad tokios nera ( o tai kam siulyti), reikia gaminti. O>K bandom gaminti, bet i uzsakymo sutarti atsisako itraukti konkretu pagaminimo termina.
Ir tuo labiau, kaip galim kitaip issirinkti, jeigu ne vaiksciojant po parduotuves ir apziurint, ka jos siulo
Silvute, su baldais Lietuvoj daug kur taip. bandžiau vasarą gaut rašomąjį stalą. tai didžiausiuose baldų centruose stovi po du-tris pavyzdžius, suprask, pasirinkimo nėra, ir kai paklausi ar parduodama, pasako kad reik individualiai užsakinėt gamintojui, o tas truks kažkur du mėnesius. žodžiu ką paklausi tą negausi, ir dar atbėgus vadybininkė sušnekės tokiu tonu, atseit, užsimanė karvė bananų
ir jeigu ta baldų parduotuvė dirbtų sekmadienį (nežinau, dirba ar ne), tai tikrai reikalo nepataisytų.

ir jeigu ta baldų parduotuvė dirbtų sekmadienį (nežinau, dirba ar ne), tai tikrai reikalo nepataisytų.
QUOTE(Dios @ 2007 10 08, 10:42)
pataisytu, tuo kad yra skirtumas - ka tu gali apvaziuoti sestadieni per pusdieni, o ka per du pusdienius. Kad ir tam paciam uzsakymui, tu visu pirma turi issirinkti, ko nori. Ir dar labai nustebino baldu parduotuvese, kad neduoda jokiu bukletu, o fotografuoti neleidzia. O jau akys kokios buvo pas pardaveja, kai as metra issitraukiau ( nebuvo matmenys surasyti)
Ir jeigu jau pasirinkai tokioje sferoje ( aptarnavimo) dirbti, tai turi taikytis prie kitu poreikiu.
Man kaip tik atrodo logiskas turgaus darbo laikas - dirba ir sestadieni, ir sekmadieni, o nedirba pirmadieni
QUOTE(Silvute @ 2007 10 08, 09:32)
Galima ir mandagiau. Bet, jei neduota, tai tiek to, - nekreipk dėmesio (ir aš nekreipsiu. Tiesiog nesveikas kategoriškumas kartais prajuokina

O dėl baldų, tai taip, kaip Dios ir sako...Net, jei dirbtų sekmadieniais, situacija su eksponatais ar vadybininkų nekompetencija, nepakistų.
(Nors aš, kaip tik, sugebėjau šeštadienį ir apvažiuot ir išsirinkt.)
Bet, pasikartoju, jei jau parduotuvei (kad ir tų pačių baldų) šitaip dirbti priimtina, tai ar mes turim teisę reiklauti? Teisę tai gl ir turim, bet ką tai pakeis?
Mane pvz jau ne vienus metus glumina tokio dailės salono darbo laikas. Kuris yra : darbo dienomis 10-18, o savaitgaliais išvis nedirba. Bet kažkaip išsilaiko jis, nebankrutuoja, reiškia, jam taip tinka ir patinka. O kad manyje praranda, galbūt, potencialų pirkėją, jiems išvis neatrodo trageija. Man, beje, - irgi.

QUOTE(Dios @ 2007 10 08, 09:29)
privatininkas privatininkui nelygu. koks nors smulkus verslas, degalinės ar vaistinės tegu dirba. bet tokie gigantai kaip maximos, norfos ir rimi galėtų pailsėt. aš už tai, kad valstybė šiek tiek auklėtų žmones. tiek kapitalistus, tiek vartotojus. kam taip jau mirtinai dega sekmadienį ką nors pirkt, tegu apsipirkinėja internetu, kas kliudo? bet kodėl dabar dėl jų turi prekybos centrų personalas neturėt laisvadienių?ir aš tikrai tikiuosi, kad Lietuvoj kada nors padarys taip, kaip pvz. Vokietijoj.
O koks skirtumas, kuris darbuotojas netures laisvadieniu - dirbantis PC ar mazoj parduotuvej?
Man irgi nepatinka, kad parduotuves nedirba savaitgali, nes pvz. reikia dickei batu, jei pamokos iki 18val. (parduotuves dirba iki 19, o dar iki ju nuvaziuot), sestadieni ryte ji lanko bureli, tai jei greit susisuki nuo 13 iki 15 tada ka nors pamatai (o issirinkti batus vienos parduotuves mums neuztenka

Šiaip palyginus su Skandinavija tai mūsų parduotuvių darbo laikas yra dieviškas
Kai kurios net 24 val per parą dirba
Šiaip aš pilnai pritariu, kada daugiau apsipirkinėt jei ne savaitgalį. Aš dirbu visą dieną, po to einu pasportuot, kada baigiu jau ir taip viskas uždaryta. Jei ir neičiau psortuot, tai kamščiai, iki uždarymo kažin ar nuvažiuočiau. Man įdomu, kokią apyvartą pasidaro tos parduotuvės 8-17 val, gal pas mus tiek daug nedirbančių? (Nors pažiūrėjus į kamščius nuolatinius, tai panašu... tik iš kur tada pinigų žmonės turi?) Man, asmeniškai ir tenka arba per atostogas, arba akropoly/europoj shoppintis... jau kai batai visai suplyšta ar lęšiai iš akių krenta

Šiaip aš pilnai pritariu, kada daugiau apsipirkinėt jei ne savaitgalį. Aš dirbu visą dieną, po to einu pasportuot, kada baigiu jau ir taip viskas uždaryta. Jei ir neičiau psortuot, tai kamščiai, iki uždarymo kažin ar nuvažiuočiau. Man įdomu, kokią apyvartą pasidaro tos parduotuvės 8-17 val, gal pas mus tiek daug nedirbančių? (Nors pažiūrėjus į kamščius nuolatinius, tai panašu... tik iš kur tada pinigų žmonės turi?) Man, asmeniškai ir tenka arba per atostogas, arba akropoly/europoj shoppintis... jau kai batai visai suplyšta ar lęšiai iš akių krenta

QUOTE(Heilė @ 2007 10 08, 08:27)
Tik aš klydau - jokiam jumorui šitokioje filosofiškai rimtoje bei hamletiškai svarbioje temoje - ne vieta. Čia iškelta globali problema, nuo jos sprendimo būdų priklauso minimum Visatos likimas 

QUOTE(Silvute @ 2007 10 08, 10:32)
nereikia pezeti nesamoniu.
Pries kelis men ieskojome vaikams lovu ir buvo didele problema, kad jas isrinkti, nes nors parduotuve ir turi interneto psl, bet tenai nera pilnos pasiulos,
Pries kelis men ieskojome vaikams lovu ir buvo didele problema, kad jas isrinkti, nes nors parduotuve ir turi interneto psl, bet tenai nera pilnos pasiulos,

Kaip supratau, jei baldų parduotuvės dirbtų sekmadienį (beje, juk dauguma ir dirba), tai jau jų salėse visa internetu skelbiama pasiūla kaipbemat atsirastų

Ir šiaip, tokia prekė, kaip baldai, durys, langai dažniausiai perkama kiek kitaip, nei batai, t.y, ne atėjau, 20 pasimatavau, išsirinkau.
QUOTE(Atogrąža @ 2007 10 08, 13:18)
Ir šiaip, tokia prekė, kaip baldai, durys, langai dažniausiai perkama kiek kitaip, nei batai, t.y, ne atėjau, 20 pasimatavau, išsirinkau.
tai gal apsviesk, kaip tai yra renkamasi?
QUOTE(Silvute @ 2007 10 08, 13:49)
tai gal apsviesk, kaip tai yra renkamasi?
as, pvz, langus ir duris issirinkau internetu, nuejau paziurejau pries pasirasydama sutarti, uztrukau 10 minuciu.

tas pats su buitine technika