Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos darželiai

QUOTE(Dilma @ 2007 11 28, 21:18)
Ar realu vaiką per dieną tris - keturis kartus pamaitint pilnaverčiu maistu už nepilnus 5 lt? O kur dar kitokios išlaidos? Ta savivaldybė ir vyriausybė tikrai ne guminėm kišenėm biggrin.gif . Mano nuomone, 5 lt su centais už vaiko dieną darželyje - tikrai juokinga suma, tuo labiau, kad absoliučiai didžioji jos dalis skiriama maistui. Ir anskčiau ar vėliau ji vis tiek turės didėt, kad ir kaip nemalonu mums tai būtų.

tai taip sutinku kad mažai, bet ne tokiais šuoliais tas mokestis turėtų didėt.
Atsakyti
QUOTE(Palu @ 2007 11 28, 19:45)
na reikia geresniam maistui daugiau pinigų skirti, bet kai viskas aplink tik brangsta kodėl netaupo savivaldybė ir vyriausybė, ar nežaboja tų kainų ir nepadeda šeimoms.  schmoll.gif  keista kodėl visi taip sutinka  verysad.gif

Šeimos pačios turi išsilaikyti ir savo vaikus pačios auginti. Savivaldybė neturi šeimų išlaikyti, nors ir dengia beveik visas darželio išlaidas, išskyrus vaikų maitinimą. Man šiek tiek keistas mąstymas, kai norima kad mūsų vaikus augintų valstybė. Va kad atlyginimus žmonės gauna neadekvačius kainoms- tai kitas reikalas, bet reikalauti išlaikymo.... Kainų niekas nepažabos, infliacija tik didės, su tuo reikia susitaikyti.
Atsakyti
QUOTE(Palu @ 2007 11 28, 20:36)
tai taip sutinku kad mažai, bet ne tokiais šuoliais tas mokestis turėtų didėt.

Jei jis būtų didinamas kasmet, vis tiek būtų tas pats nepasitenkinimas irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(buciux @ 2007 11 28, 22:48)
Kainų niekas nepažabos, infliacija tik didės, su tuo reikia susitaikyti.

kai dauguma sutinka kad "nieko čia nepakeisi'' - tai taip ir gyvensim.
Išlaikymo nieks neprašo iš kažkur, bet turi būti reguliavimas ar greičiau reagavimas ir atitinkamų priemonių taikymas iš tų instancijų, antraip kam mes jų tiek ir turime? O biurokratizmo visur tik daugėja ir tik vaidinam kad dirbam...
Atsakyti
Na, savivaldybė infliacijos tikrai nepažabos, nes manau tai ne jos sritis g.gif
Aš irgi manau, kad kaina už darželį realiai kyla, turim džiaugtis, kad nemokam už šildymą, vandenį ar elektrą. Anksčiau manoji grįžus iš darželio niekada neprašydavo valgyti, o dabar atrodo, kad alkaniausia iš visų (nors vakarienę būna vienintelė valgiusi). Anksčiau būdavo ir priedų, tai sausainiai, tai koks vaisius, o dabar nieko...
Atsakyti
Aš irgi niekaip nesuprantu kaip galima vaiką pamaitint dabar tik 3kartus už tuo 4 su kažkiek lito doh.gif Nu nesąmonė manoji nėra labai valgi nors valgo viską ale iš darželio parėjus atrodo ir dramblį prarytų doh.gif Nors auklėtoja sako, kad vakarienę suvalgė g.gif
Atsakyti
QUOTE(buciux @ 2007 11 28, 21:48)
Šeimos pačios turi išsilaikyti ir savo vaikus pačios auginti. Savivaldybė  neturi šeimų išlaikyti, nors ir dengia beveik visas darželio išlaidas, išskyrus vaikų maitinimą. Man šiek tiek keistas mąstymas, kai norima kad mūsų vaikus augintų valstybė. Va kad atlyginimus žmonės gauna  neadekvačius kainoms- tai kitas reikalas, bet reikalauti išlaikymo.... Kainų niekas nepažabos, infliacija tik didės, su tuo reikia susitaikyti.

Tai kad šeimos pačios ir išlaiko savo vaikus o savivaldybė dengia išlaidas iš mūsų mokesčių mokėtojų kišenių,infliacija deja vis didėja o mūsų algos deja ne. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(GODYTĖS-MAMA @ 2007 11 29, 09:44)
Aš irgi niekaip nesuprantu kaip galima vaiką pamaitint dabar tik 3kartus už tuo 4 su kažkiek lito doh.gif Nu nesąmonė manoji nėra labai valgi nors valgo viską ale iš darželio parėjus atrodo ir dramblį prarytų doh.gif Nors auklėtoja sako, kad vakarienę suvalgė g.gif

Visiskai pritariu drinks_cheers.gif pas mus tas pats doh.gif Is darzelio pareina... tokio alkano vaiko nebuvau maciusi anksciau biggrin.gif , suvalgo tiek, kad net neaisku kur tiek lenda biggrin.gif . Bet savaitgaliais tikrai nedaug valgo, o aukletojos sako, kad darzelyje gerai valgo.

Dabartine suma, skiriams maistui tikrai juokinga. Ir tikrai pritariu, kad NIEKAS NETURI ISLAIKYTI MANO VAIKO! Kodel as turiu prasyti pagalbos ar skaiciuoti ne savo pinigus, ar priesintis tam, kas tiesiog juokinga g.gif Suma 135 Lt uz darzeli per menesi yra tikrai juokinga. Aisku, tam, kas turi ne viena vaika ta suma ne 135 , o daugiau... mastau.gif Bet taip kiekvienas ir planuoja savo gyvenima ir islaidas. Poziuris - valstybe turi padeti auginti - yra egoistiskas. Aisku smagu klausytis kokia situacija, pvz., Kuveite (kai kiekvienam gimusiam vaikui atidarome saskaita 100 000 dol.), bet ir pas mus Lietuvoje yra labai daug teigiamu dalyku.
Darzelyje vaika priziuri, jis pamaitintas, bendraujantis ir t.t. Nors, aisku, ir nepatenkintu visada bus biggrin.gif

Musu motinu svajone - priziureti vaika iki 18 metu, ir kad 100 proc. atlyginima moketu biggrin.gif Aisku, gerai, kai uztenka vienam is tevu dirbti ir jis ar ji gali islaikyti seima, bet kol kas mums tai svajone... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natali: 29 lapkričio 2007 - 10:53
QUOTE(GODYTĖS-MAMA @ 2007 11 29, 09:44)
Aš irgi niekaip nesuprantu kaip galima vaiką pamaitint dabar tik 3kartus už tuo 4 su kažkiek lito doh.gif

Oi, pas mus tai net 4 kartus pamaitina hihihi.gif Ir tikra teisybė - vaikai amžinai alkani doh.gif Dabar galvoju, kokia nesusiprotėjus motina esu - taigi galėdavau kasdien kiekvienam po ryšulėlį maisto įdėt g.gif O tai gyveno vaikai pusbadžiu... Keista tik, kaip neserga dar g.gif

O šiaip, tai sutinku su buciux drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2007 11 29, 10:59)
  Dabar galvoju, kokia nesusiprotėjus motina esu - taigi galėdavau kasdien kiekvienam po ryšulėlį maisto įdėt g.gif O tai gyveno vaikai pusbadžiu... Keista tik, kaip neserga dar g.gif

lotuliukas.gif Jei neserga - reiskia, maisto uztenka thumbup.gif As tai galvoju, kad geriau pusbadziam buti, negu nuo vaikystes pratintis persivalgyti karsta.gif Kai mane tevai moke, kad turi viska suvalgyti, ka tau i lekste idejo ir kai prisimenu ta darzeline grikiu kose su pienu, kuri atgal lindo, o aukletojos sake, kas nesuvalgys, tas neapkils nuo stalo, tai... doh.gif As visada leidziu Katerinai valgyti tik tiek kiek nori ir tai, ka nori ir jokiu priverstiniu valgymu. Geriau maziau, nei per daug. biggrin.gif Na, aisku su tuo kainu pakelimu dar norisi, kad maisto ne daugiau butu, o jis kokybiskesnis butu - pvz., ne kotletas koks, a virta mesa ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natali: 29 lapkričio 2007 - 11:05
QUOTE(Natali @ 2007 11 29, 11:03)
Na, aisku su tuo kainu pakelimu dar norisi, kad maisto ne daugiau butu, o jis kokybiskesnis butu - pvz., ne kotletas koks, a virta mesa ir pan.

Jau trečius metus darželio meniu itin atidžiai studijuoju, tai pastebėjau, kad kilančios maisto produktų kainos pirmiausia atsiliepė maisto kokybei ir įvairovei. Todėl tikiuosi, kad padidėjus mokesčiui už maistą būtent kokybė pirmiausiai pagerės. Na, ir vakarienei bus daugiau nei sumuštinis su kakava, kaip dabar kartais nutinka... smile.gif
Atsakyti
Man dar labai įdomu kodėl darželiuose daugėja administracijos darbuotojų, kurie užsiima popieriniu darbu. tai gal čia galima būtų pataupyt kad ir algoms auklėtojoms? O tai dabar vos ne mokslinius darbus rašo, kažkas juos skaito...
na o jei kainų burbulas subliukš ir maisto kainos grįš į ankstesnes ribas, kas tada?

mano vaikas kai nevalgi, tai ir nepajutom ar ji pavalgius ar ne grįžta lotuliukas.gif llauknešėlius gal tikrai reikia įdėt iki kol sulauksim sausio 1d g.gif doh.gif
Atsakyti