Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos darželiai

QUOTE(Masima @ 2007 12 05, 21:01)
Labas.

na darželio vedėja tėvus kurie išreiškė savo neigiamą nuomonę tokiam nepagrįstam mokesčio kėlimui  pavadino - "neparuoštais".  doh.gif
tai kaip suprantu kiti tėvai sėdeję susirinkime ir paklusniai galveles linkčioję ir  čia postringauja yra Paruošti. blink.gif

Labas.
Aha, aš, pvz, jaučiuosi paruošta biggrin.gif - jei nuėjus į parduotuvę matau, kad sviesto pakelis lyginant su prieš porą mėn, pabrango beveik 1,5 lt, o apsipirkinėjant kaip įprasta, tenka pakloti keliolika ar net keliasdešimt litų daugiau, nei buvo įprasta, suprantu, kad ir darželiai maistą perka dabartinėm kainom, o ne tokiom, kaip buvo pernai ar užpernai doh.gif .
O jei nori mitinguot, reikia prie seimo važiuot, o ne prieš darželio vedėją putotis - ji, deja, bejėgė šiuo atveju mirksiukas.gif
Atsakyti
as suprantu kad darzelio direktore bejege... bet... kaip gali 8 mamos (tevu turbut bus apie 300) nuspresti kiek didinti mokesti - 40,50 ar 60 proc. g.gif i taryba susidaro toks vaizdas eina mamos-kuriu finansai toli grazu nera riboti,bet juk taip ne pas visus...zinoma i visu nuomone niekada nebus atszvelgta,bet grupese tevams paaiskinti situacija,kainu kilimo tendencijas,priezastis ir pan. manau reiketu,ir bent jau ju nuomones,kaip jie mano,kiek reiketu didinti menesini mokesti rolleyes.gif cia zinoma mano nuomone,i kuria vakar gavau atsakyma is direktores-visu teveliu nuomones nereikia,uztenka tarybos(8 nariu) ir laiko jau nera visu to klausineti. blink.gif
Atsakyti
Na kiek man auklėtoja vakar paaiškino, kad tėvų parašai renkami tam, kad sužinoti tėvų nuomonę šituo klausimu. Po to švietimo skyriuj bus svarstomas tas klausimas, atsižvelgta į tėvų nuomonę (iš visų darželių) ir priimtas sprendimas. Taip, kad kaip švietimo skyrius (savivaldybė g.gif ) nuspręs, taip ir bus VISUOSE miesto darželiuose 4u.gif Aš už kokybiškesnį maistą... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lauricinaa @ 2007 12 06, 09:42)
as suprantu kad darzelio direktore bejege... bet... kaip gali 8 mamos (tevu turbut bus apie 300) nuspresti kiek didinti mokesti - 40,50 ar 60 proc. g.gif i taryba susidaro toks vaizdas eina mamos-kuriu finansai toli grazu nera riboti,bet juk taip ne pas visus...zinoma i visu nuomone niekada nebus atszvelgta,bet grupese tevams paaiskinti situacija,kainu kilimo tendencijas,priezastis ir pan. manau reiketu,ir bent jau ju nuomones,kaip jie mano,kiek reiketu didinti menesini mokesti rolleyes.gif cia zinoma mano nuomone,i kuria vakar gavau atsakyma is direktores-visu teveliu nuomones nereikia,uztenka tarybos(8 nariu) ir laiko jau nera visu to klausineti. blink.gif

Nesuprantu ką čia ir klausinėti, juk kainos be mūsų leidimo kyla. Aš pvz. norėčiau už darželį 50 lt mokėti, bet to niekas neklausia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ezra @ 2007 12 05, 22:29)
Prie ko čia paruošti ar neparuošti. Vaikai turi būti tinkamai maitinami, o kadangi kyla maisto kainos, tai tokia realybė. Gali tėvai prieštarauti, gali sutikti, bet tai nieko nepakeis. Man irgi džiaugsmo nekelia mokesčio už darželį kilimas, bet ne direktorės ar auklėtojų valioje tai keisti.

drinks_cheers.gif

na aš žinojau kad kainos kils jau Spalio pradžioj, kai bvo tėvų susirinkimas ir direktorė rodė mums Įsakymą mirksiukas.gif
Atsakyti
Pasakysiu ir aš,
apie kainų kėlimą darželiuose Vakarų ekpresas rašė jau rugsėjo mėnesį. Taigi, aš galvoju, kad irgi esu "paruošta" lotuliukas.gif
Žinoma, darželiai neperka maisto parduotuvinėmis kainomis, tiekėjai siūlo didmenines ir sudaro sutartis ilgesniam laikui, tačiau, juk viskas brangsta, todėl tiekėjai nebūdami labdaros organizacija taip pat kelia kainas ir darželiams. Suskaičiuokit burbekliai kokia maisto išeiga gaminant maistą iš turimų maisto produktų ( jei norit suskaičiuokit kiek bandelių su storu sluoksniu brangaus sviesto suvalgė auklėtojos ir virėjos, jei jau taip norit lotuliukas.gif ) - viskas kainuoja drinks_cheers.gif
Todėl kainos kyla ir mūsų vaikų darželiuose. Todėl ir mokėsime.
Ir visiškai nedirbu nei virėja darželyje, nei mėsos tiėkėja jei ką lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lauricinaa @ 2007 12 06, 08:42)
as suprantu kad darzelio direktore bejege... bet... kaip gali 8 mamos (tevu turbut bus apie 300) nuspresti kiek didinti mokesti - 40,50 ar 60 proc. g.gif i taryba susidaro toks vaizdas eina mamos-kuriu finansai toli grazu nera riboti,bet juk taip ne pas visus...

Šiaip tai į tarybą patys tėvai gi atrenka atstovus ax.gif
Atsakyti
(8 nariu) ir laiko jau nera visu to klausineti. blink.gif

Bet kai reikia rinkti tą tarybą visi bėga lauk ir purtos doh.gif Esu ir aš toj taryboj, bet kiekviena grupė pasirašė atskirai visi tėvai išreiškė savo nuomonę mūsų grupė vienbalsiai nusprendė, kad didint 60proc 4u.gif Nepatinka ir man kad reiks mokėt daugiau, bet vaiko mityba svarbiausia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lauricinaa @ 2007 12 06, 07:42)

Ne aštuonios mamos nusprendžia kiek didinti. Nekalbėkit nesąmonių. Jos tik supažindinamos kas laukia ir po kiek bus padidintas mokestis, kaip pasikeitė kainos maisto produktų per metus pvz. Pačios direktorės dar nežino po kiek padidins savivaldybė. Vyko apklausa, duomenys perduoti, dabar nuspręs. Šitų pinigų niekur kitur negali panaudot ir nepanaudos, tik maistui, o jei lieka metų gale, tai vaikams kalėdinių saldainių nuperka, dar kažką skanaus. Bent jau pas mus taip. Aš esu toj taryboj. Ir mes ten nieko nespręndžiam. Nebent kur du procentus panaudoti, iš kur kalėdų seni gauti ir dar visokių einamųjų klasuimų. Kainos visur kyla, tai darželis neišimtis.... 4u.gif
Atsakyti

Vat labai norėčiau pažiūrėti, kas ten labai veržiasi į tuos komitetus? g.gif Kai reikia grupėje išsirinkti tėvų komitetą, jau kyla problemos, o čia darželio tėvų...
O apie situaciją valstyb'je ne darželio darbuotojai turi informuoti, o patys tėvai turi domėtis ir skaityti laikraščius, žiūrėti televiziją.

QUOTE(Slapux @ 2007 12 06, 11:21)
Šiaip tai į tarybą patys tėvai gi atrenka atstovus  ax.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(skirgita @ 2007 12 06, 12:35)
Ne aštuonios mamos nusprendžia kiek didinti. Nekalbėkit nesąmonių. Jos tik supažindinamos kas laukia ir po kiek bus padidintas mokestis, kaip pasikeitė kainos maisto produktų per metus pvz. Pačios direktorės dar nežino po kiek padidins savivaldybė. Vyko apklausa, duomenys perduoti, dabar nuspręs. Šitų pinigų niekur kitur negali panaudot ir nepanaudos, tik maistui, o jei lieka metų gale, tai vaikams kalėdinių saldainių nuperka, dar kažką skanaus. Bent jau pas mus taip. Aš esu toj taryboj. Ir mes ten nieko nespręndžiam. Nebent kur du procentus panaudoti, iš kur kalėdų seni gauti ir dar visokių einamųjų klasuimų. Kainos visur kyla, tai darželis neišimtis.... 4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti

va va. drinks_cheers.gif
tarybai ir tėvams vedėja aiškina kad tai tik nuomonės apklausa. Kokia nuomonė kai siūlomi trys var. 50-60-65 ir pristatys miesto tarybai kaip tėvelių norą. tai kaip tarybiniais laikais kažkas nusprendė, o jus visi turit sutikti ir net nesiklausoma kita nuomonė. manau kad toks parašų rinkimas tai pasityčiojimas iš žmonių.
Ir kiek gi maistas pabrango argi 50-65 proc? Kur logika tai jei pakilo na 20, jei kils daugiau - tai tada ir nuspręsim vėl, negi vedėjos ekstracensai ir nuspėja ateitį. Kiekvienas gudrus kito pinigais mėtytis.
O tai kodėl darželyje neveikia savivaldos principas kai taryba nieko nesprendžia, tai aiškiai parodo kiek vedėjos yra peržengusios savo įtakos ribas.
O prie ko čia tv ar laikraščiai. dažnai neobjektyvūs tie žurnalistai, jie žmonės tai irgi klysta arba klaidinami sutinka būti. Kiekvienas mes susidarom savo nuomonę, o ne aklai kopijuojam nuo kažko.
Atsakyti
QUOTE(Masima @ 2007 12 06, 15:11)
Ir kiek gi maistas pabrango argi 50-65 proc? Kur logika tai jei pakilo na 20, jei kils daugiau - tai  tada ir nuspręsim vėl, negi vedėjos ekstracensai ir nuspėja ateitį.

O kada paskutinį kartą buvo keltas mokestis už vaikų maitinimą? g.gif
Manau nuo to laiko maisto kainos ne jūsų siūlomais 20 proc. padidėjo, o gerokai daugiau.
Aš kai savo vaiką prieš gerus metus atidaviau į darželį ir pirmą kartą sužinojau už kokią sumą jie pamaitinami, puoliau domėtis valgiaraščiu. Netgi didmeninėm kainom gaunant produktus, ta suma atrodo neįtikėtinai maža.
Ir jeigu sąžiningai paskaičiuotumėt, negi tikrai už dabartinį darželio mokestį vaiką pramaitintumėt namuose?
Suprantu, kad kai kam būsimi 160-170 litų labai skaudžiai per kišenę muš.
Yra išeitis: Eiti į tą pačią savivaldybę ir reikalauti pašalpos, nes ne jūs nusprendėte tą mokestį didinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cute: 06 gruodžio 2007 - 15:37