QUOTE(Dvyniuke @ 2007 07 24, 15:04)
O aš vakar dariau tuos pikantiškus mėsos kukulius. Tiesa, dariau paprastai - be putpelių kiaušinių ir įdaro. Tik į faršą įdėjau vištos kiaušinuko, grietinės ir miltų, o paskui išvirtus dar ištroškinau. Su bulvėm buvo niam niam

Dukrius kirto apsilaižydamas, o vyras ir šiandienai pietums užsisakė
Tiesa, klausiau prieš tai kaip turi atrodyt makaroniukų ir varškės apkepas - sulipęs turi būt ar ne? Ir kokiu santykiu dėt varškės ir kiek atseikėt nevirtų makaronų? Būčiau dėkinga

Sveikutė! Apie makaroniukų apkepą. Vienam pakeliui varškės (~200gr) reikia puslitrinio-0,7litro stiklainiuko
virtų smulkių makaroniukų.Juos su varške,kiaušiniu,cukriuku,žiupsneliu druskytės reikia labai gerai išmaišyti.Galima net sublenderiuoti.Tada kepti įkaitintoje orkaitėje tol,kol gražiai pagels,tai maždaug 15min.,priklausomai nuo temperatūros.Geriausia yra vidutiniškai ~180laipsnių.
Tuomet išjungti ir palikti orkaitėje aušti,kol nebus karštas,tik šiltas valgyti.Noriu pastebėti,kad bet koks kepinys nėra iš karto išimamas iš orkaitės,o iškepus dar kiek paaušinamas,kad nesukristų ir pan.
Jei tau apkepas anksčiau išeidavo per birus,tai galėjo būti nepakankamai gerai išmaišyta varškė ir per trumpai kepta.Šiaip tik orkaitėje kiek paaušintas,ne iškarto išimtas apkepas geriau sukimba.Jei ką dar pasiruošusi padėti,nes man viskas gerai su juo gaunasi.