Aš mažylei duodu medaus- tiesa nedauk- tik tada kai sloguoja- tada lašeliu medaus išteptas šaukštelis tiesiog padaro stebuklus- keista ane? Ir ne dažniau kaip kartą per savaitę... Neiko- nei bėrė nei ką. (paskutinį kartą daviau gruodžio pradžioje) ir ateityje duosiu- nemanau kad kenkia. Kaip pasižiūri aplinkui visko negalima duot. Aš visą vaikystę medumi mitau- vietoi cukraus mama arbatą saldindavo- o arbatą saldindavo jau nuo 3 mėnesiuko. Saviškei pirmą kartą paragaut daviau berods 7 mėnesių. Patiko- tik daugiau negavo- vos šaukštelio nesuvalgė.
Valgo žuvį, žuvienes (labai paprasta- dar malu maistą tai valgo tirštą pradžioje- o paskui atsigeria sriubyte- sunkyte iš puodo- labai patinka tik daugiau kaip 50ml neduodu- o tai paskui apsivemia ji pas mane. (per daug maisto) Bet būna kad sutrinu šakute maistą ir su sunkyte padarau sriubytę- tik deja tokį maistą ji valgo gerai tik iš pradžių- paskui pradeda gudrauti- sunką iščiulpia o likučius išspjauna. Jei sloguoja sunkytės duodu daugiau kartais net sultinuką tevalgo- bet po valandos "normaliai" užkerta.
O šiaip valgome beveik viska: tiesa padarėme pertrauką jogurtams ir varškytėms- mat pabandžius normalios varškės mažylę išbėrė (kartu pradėjom vartoti žuvų taukus) Taigis tik vakar vėl pradėjom valgyti varškę (tierk mama tiek dukra- nes dar mažylė bent 4 kartus per parą paprašo pienuko) na ir šiandieną jogurtuko. Varškytę dabar perkame tik Miau ir tik su bananais. Jogurtą- Eko 0 procentų riebumo- mėlyninį (nuo vaikiško apsivėmė, kaip ir nuo ekologiško

o štai 0-linį valgo net iki trečdalio to didžiojo indelio ir nieko)
Kiaušinis- duosiu nuo metukų.
Avokadas- šlykštus daiktas- pati net už pinigus nevalgyčiau- bet reiks pabandyt- gal patiks. Vien todėl kad man nepatinka neatimsiu iš vaiko tokio maistingo ir čia pasiskaičius atrodo vertingo vaisiaus. dar valgo iš vaisių: obuoliukus, kriaušes, bananus, melionus, persikus, persimonus (kai buvo jų metas) slyvas, nektarinus. Vat ryt ragausim kyvį (vis bijopjau- mat juose labai daug vitaminų ir vaikus dažnai beria nuo jų)
daržovės: valgo: bulves, morkas, žiedinius kopūstus, šparaginius kopūstus, (brokolius) šparagines pupeles, briuselio kopūstus, žaliasias cukinijas, moliūgą, porą, burokus.
Na iš kruopų nemėgsta beveik nieko bet vis laiks nuo laiko pagudrauju ir įkišu: ryžius, grikius, avižinius dribsnius, manų neduodu- nuo jų skrandukas pas maniškę sustoja
Prieskoniai: džiovintos petražolės, džiovinti krapai, raudonėlis, mairūnas.
Jau dedu druskytės.
Kitas maistas: valgo duoną, bandeles (atlaužiu net su įdarais: varškytės, cinamono, aguonų) duodu baronkyčių, džiūvėsėlių, sausainukų (ekologiškų- arba pačios keptų) bandė blynuką miltinį- bet vis tik į burną nedėjo. Mėgsta pagrauženti sūrio lazdelės (bet neleidžiu valgyti daugiau nei 1/8 dalies- o jai ir neišeina- paima puselę- pagraužia pačiulpia atsibosta ir numeta)
Na kiekvieną dieną duodu pirktinės vaisinės tyrelės. Bet nusprendžiau kad užtenka- atsisakysime jos- brangi o nieko labai ten superduper nėra. Tai geriau obuoliuko pabrazduodiu- šiandieną pirma diena be tyrelės- mažoji net nepasigedo.
Na ir aišku valgo: jautieną, kiauliena, daug veršienos, kalakutiena, penktadieniais žuvį. Na mažesnė valgydavo triušieną- bet neturiu kus įsigyti 9parduotuvėmis ir turgumi nepasitikiu) tai augam be šios mėsytės. Avienos neduodu nes labai riebi- žvėrienos- nes tokie mano įsitikinimai. Vištienos- nes ant antibiotikų auginta.
Va tokie mano mažylės valgomi produktai
Na tokius produktus mes valgome
Na ir jei darausi valgyti nedėdama daug aštrių prieskonių ir daug druskos duodu ir jai.
Jokių dešrelių nors ir skambiai vadinamų "vaikiškomis" mes neduodame. Prisivalgys dar darželyje, neduodame ir pirktinių lašinių- tik kaimiškų pačiulpt. Ir tai tik gal 4 kartus per savo gyvenimą ragavo. Taip pat jokių citrusinių vaisių, jokių pirktinių tyrelių...
aR TU KAS SAVAITE AR KASDIEN VIS KITOKAI DORZOVYTE IR TT