as tai manau kad visos sitos jusu girdetos kalbos yra teisingos, bet truputi pasene

nedaug

mano nuomone, visos akuseres ir daktares taip snekedavo nes buvo maza praktika epiduro taikymo, gal noredavo atgrasinti ir pan. siuo metu lankau paskaiteles ir ten aiskiai buvo pasakyta, kad epiduras daromas esant pageidavimui, nebuvo nieko panasaus pasakyta apie tai, kad "jei anesteziologas laisvas, padarys" arba "reikia is anksto uzsisakyti"....gal siuo metu priklauso nuo daktaro ir jo poziurio i epidura, bet as buvau pas viena gydytoja ligoninej apziuroj ir klausinejau del gimdymo, nes bandau apsispresti kur, tai ji mane patikino, kad
yra daroma si procedura jei tik pageidauji, ir net
siuloma jei matoma, kad gimdymas nusimato ilgas ir varginantis
bet pasake, kad apsispresti galutinai del epiduro turesiu tik atvykusi gimdyti, kai jau mane apziures ir mazdaug numatys gimdymo eiga.....o ar padarys jei as pageidausiu?

kas gali uzgarantuoti? "ieskosim pazystamo anesteziologo, kad tuo metu jis butu neuzimtas"
nezinau kiek teisybes, ar ta daktare kalbejo tik noredama mane nuraminti, bet nepasake kategoriskai nei uz nei pries....zinoma, kaip ir daugelis daktaru, paminejo jog visgi tai yra vaistas su savo indikacijom ir kontraindikacijom. juk ant lasiukiu nuo slogos informaciniame lapelyje nurodyti salutiniai poveikiai (ir ju nemazai, ir kai kurie labai rimti) bet visi tuos lasiukus drasiai naudoja ir mazai paiso. daktaro pareiga isaiskinti kas tau gali buti blogai panaudojus viena ar kita medikamenta, bet ar tu ji naudosi, cia jau tavo pasirinkimas...
Papildyta:
QUOTE(austeja001 @ 2008 12 17, 17:18)
Na tikrai, nebent kažkas pasikeitė... Bet jei ruoščiausi čia gimdyti ir norėčiau epidūro drąsiai nueičiau ir išsiaiškinčiau - kas kaip ir kiek?

Ir manęs tikrai netenkintų toks atvejis, kad "jei anesteziologas tuo metu bus laisvas"
Ar nėra mūsų tarpe mamyčių, kurios būtų čia gimdę ir daręsi epidūrą...
butent, as dar paklausiau pas ta daktare ar daug moteru renkasi epidurine nejautra, tai ji atsake: kas lanko paskaiteles, nesirenka nei viena...

na zinoma, kai tiek prikisa i galva apie tai kad visas skausmas vaikuciui uzkraunamas, kuri mama nores ta daryti??? ir is kalbu supratau kad dar nebuvo tokios kuri butu gimdziusi su epiduru pas mus Alytuje

todel niekas ir neatsiliepia
tubut as busiu pirmoji, jei man ji kas padarys

nes pageidausiu tikrai...
Papildyta:
QUOTE(nefertite2007 @ 2008 12 17, 13:42)
Esant indikacijoms tai taip,nemokamas,bet esant pageidavimui....
na o pavydeti tikrai neturiu ko,nes nors ir gimdziau 12 val,bet apsiejau be sios proceduros

,po gimdymo pati parejau laiminga i palata,nors labai siule vaziuoti ratukais med.personalas,ir ne kiek nesigailiu.O skausmas....na,kai skauda dantis,tai yra daug arsiau
esant pageidavimui, po viso gimdymo susimoketi reikia uz epidura 200 Lt, siandien aiskinausi:) o esant butinybei, jei epidura pritaiko pats daktaras o ne paciento pageidavimu,
nemokamas yra
as Kaune kai gimdziau savo pirmagime, daktarai pasitare nusprende man epidura pritaikyt, kad kuo mazesnes mano kancios butu bent jau fizines, nors tuo metu man jau buvo visikai vienodai, sielos skausmas buvo daug didesnis uz bet koki fizini, kai zinai kad tavo gimes vaikelis nepravirks...
todel uz ta epidura is manes nepaeme nei cento....nes as jo nepageidavau....
[