Įkraunama...
Įkraunama...

Alytaus gimdykla

QUOTE(mamytė28 @ 2008 12 16, 08:02)
ačiū už patarimus, manau, kad jau šią savaitę turėčiau sūpuot savo lelių, nes atsirado įvairūs požymiai, nors data nustatyta gruodžio 27. biggrin.gif

sėkmės gimdant 4u.gif lauksim atsiliepimų mirksiukas.gif
Atsakyti

O jus,branioji,kiek pamenu,gimdet pas savo gimines,ar tai pussesere,ar tai teta ten dirba,kur jums teko tas malonumas,taigi... g.gif lotuliukas.gif ,nes visose Lietuvos med.istaigose t.y.ligoniu kasu ivertinta paslauga 200 lt. rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(nefertite2007 @ 2008 12 16, 22:48)
O jus,branioji,kiek pamenu,gimdet pas savo gimines,ar tai pussesere,ar tai teta ten dirba,kur jums teko tas malonumas,taigi... g.gif  lotuliukas.gif ,nes visose Lietuvos med.istaigose t.y.ligoniu kasu ivertinta paslauga 200 lt. rolleyes.gif

Cia buvo komentaras austejai 001.
Atsakyti
QUOTE(nefertite2007 @ 2008 12 16, 21:50)
O jus,branioji,kiek pamenu,gimdet pas savo gimines,ar tai pussesere,ar tai teta ten dirba,kur jums teko tas malonumas,taigi... g.gif  lotuliukas.gif ,nes visose Lietuvos med.istaigose t.y.ligoniu kasu ivertinta paslauga 200 lt. rolleyes.gif

Papildyta:

Cia buvo komentaras austejai 001.

Dėkuj už komentarą... bet painiojatės, Tamsta, gimdyme dalyvavo pusseserė ir nieko bendro tai su ligonine neturi. EPIDŪRAS ESANT INDIKACIJOMS NEMOKAMAS, kad ir kaip jūs nenorėtumėte biggrin.gif o gal tikslaiu pavydėtumėte ax.gif
O beja, jums VISOSE med. įstaigose teko pabuvoti ir dėl epidūro domėtis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo austeja001: 16 gruodžio 2008 - 21:59

Esant indikacijoms tai taip,nemokamas,bet esant pageidavimui.... schmoll.gif
na o pavydeti tikrai neturiu ko,nes nors ir gimdziau 12 val,bet apsiejau be sios proceduros ax.gif ,po gimdymo pati parejau laiminga i palata,nors labai siule vaziuoti ratukais med.personalas,ir ne kiek nesigailiu.O skausmas....na,kai skauda dantis,tai yra daug arsiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(nefertite2007 @ 2008 12 17, 11:42)
na o pavydeti tikrai neturiu ko,nes nors ir gimdziau 12 val,bet apsiejau be sios proceduros ax.gif ,po gimdymo pati parejau laiminga i palata,nors labai siule vaziuoti ratukais med.personalas,ir ne kiek nesigailiu.O skausmas....na,kai skauda dantis,tai yra daug arsiau g.gif

Matot, skausmas 12 val. kai jis "produktyvus" - atidarinėja kaklelį... galima kęst ir laukt, bet kai praeina 12 val... o atsidarymas 1,5-2 cm ir į priekį nė pro kur... tada ir yra išsigelbėjimas epidūras. Priešingu atveju - cezaris. O po gimdymo su epidūru irgi laimingai parėjau pati - netgi į antrą aukštą laiptais lipau (nes palatos 2 a., gimdykla - 1 a. buvo) Tai va ir įdomu, kaip būtų Alytuje tokiu atveju... kai praktikuojama išankstinį tarimąsi, apmokėjimą dėl šios procedūros g.gif Ar reiktų mokėti?...
Atsakyti
QUOTE(Melinda @ 2008 12 15, 13:43)
jei yra israstas budas kaip pagimdyti nesiplesant viduriu ir nerekiant is nepakeliamo skausmo, kodel juo nepasinaudojus. esu daug skaiciusi straipsniu Kaune dirbanciu akuseriu-ginekologu su didele patirtim ir kvalifikacijom, ir nei vienas nepasake kad jau tas epiduras labai blogai....yra rizika mamai po gimdymo tureti skaudama nugara, ar galva bet tai tik nedideliam procentui...o paciam kudykiui geriau kai mama gimdo ji su teigiamom emocijom ir sypsena, o ne perkreiptu veidu is skausmo ir rekdama, kad daugiau gyvenime jokiu vaiku....atsikankini per tuos saremius o paskui nera jegu vaikuti isstumti...nu nezinau, cia mano nuomone blush2.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
pati du kartus gimdžiau (Kauno klinikose) ir abu su epidūru. Pirmą specialiai važiavau į Kauną gimdyt, kad turėčiau galimybę epidūrui, nes Alytuje nebuvo, o antrą vėlgi pas tą pačią gyd, nes pasitikėjau ir t.t. Mamos sako reik nusiteikt skausmui doh.gif ... aš nenorėjau jokiam skausmui nusiteikinėt blush2.gif ... esu labai nekantri skausmo atžvilgiu ir neturėjau jokio noro kankintis... ir gyd buvo tokios nuomonės, kad jei nusiskausminam dantis betaisydamos, kodėlgi turim per gimdymą kentėti, jei yra galimybė palengvinti skausmą cool.gif . Beje, nuskausmino (bent mano atvejais) tik sąrėmių metu, o per patį stūmimą gyd liepė daugiau vaistų nebeleisti, nes tada užsitęsia "stūmimo" laikas. Tai patikėkit tikrai žinau ką reiškia gimdymo skausmas. Bet tikrai "sutaupai" daugiau jėgų pačiam stūmimui ax.gif . Jei reiks kada gimdyt vis tiek rinkčiausi epidūrą blush2.gif
Ai dar po pirmo epidūro jaučiau nugarą pusmetį, o po antro viskas labai gerai jokio šalutinio poveikio thumbup.gif
Manau nėra prasmės ginčytis. Jei yra pasirinkimas, tai mamos ir pasirenka gimdymą su epidūru 4u.gif ir smerkti už tai nevertėtų schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(austeja001 @ 2008 12 17, 12:54)
Matot, skausmas 12 val. kai jis "produktyvus" - atidarinėja kaklelį... galima kęst ir laukt, bet kai praeina 12 val... o atsidarymas 1,5-2 cm ir į priekį nė pro kur... tada ir yra išsigelbėjimas epidūras. Priešingu atveju - cezaris. O po gimdymo su epidūru irgi laimingai parėjau pati - netgi į antrą aukštą laiptais lipau (nes palatos 2 a., gimdykla - 1 a. buvo) Tai va ir įdomu, kaip būtų Alytuje tokiu atveju... kai praktikuojama išankstinį tarimąsi, apmokėjimą dėl šios procedūros  g.gif Ar reiktų mokėti?...

Na nera gi to isankstinio tarimosi ir jokio isankstinio apmokejimo uz epidura tame Alytuhe doh.gif Jeigu gimdyve nori ir jai ta procedura atliekama,apsimoka priemimo skyriuje kasoje su KVITU ir parasais po gimdymo pabaigos!Is kur tokios klaidingos zinios? doh.gif Kaip gali zmogus is anksto numatyti,ko jam reiks? schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(nefertite2007 @ 2008 12 17, 14:51)
Na nera gi to isankstinio tarimosi ir jokio isankstinio apmokejimo uz epidura tame Alytuhe doh.gif Jeigu gimdyve nori ir jai ta procedura atliekama,apsimoka priemimo skyriuje kasoje su KVITU ir parasais po gimdymo pabaigos!Is kur tokios klaidingos zinios? doh.gif Kaip gali zmogus is anksto numatyti,ko jam reiks? schmoll.gif

Iš personalo... per paskaitėles taip susakė. Ne viena mamytė dėl to suklaidinta ar nesuklaidinta. Maža dar ta epidūro praktika Alytuje... todėl gal ir kyla neaiškumų, nesusipratimų doh.gif
Papildyta:
QUOTE(artita @ 2008 12 15, 13:32)

dėl epidūro...nesidariau, nes buvau nusiteikusi skausmui...o su tokiu skausmu, tai ir visai nereikėjo thumbup.gif linkiu visoms tokių skausmų kaip mano thumbup.gif ....o dėl gydytojų net nežinau ar jie priešiškai nusiteikę ar ne...tik įdomi situacija, kad norit epidūro turi pranešti iš anksto g.gif o jei gimdymas savaite anksčiau ar vėliau termino...kaip tada? g.gif gal jau ir pasikeitė situacija per 10 mėn,bet kai laukiausi ir paskaitėles lankiau, sakė, kad reikia iš anksto pranešti ir susimokėti ligonių kasoms 200 lt

Va dar viena mamytė rašo...
Atsakyti
QUOTE(austeja001 @ 2008 12 17, 15:02)
Iš personalo... per paskaitėles taip susakė. Ne viena mamytė dėl to suklaidinta ar nesuklaidinta. Maža dar ta epidūro praktika Alytuje... todėl gal ir kyla neaiškumų, nesusipratimų  doh.gif

galiu šitą ir aš patvirtint ir pati akušerė asmeniškai sakė ir per paskaitas, kuriųbuvo ne viena, kas kart kam nors apie tai užklausu, atsakymas būdavo toks, kad reikai iš anksto numatyt, iš anksto susitart, susimokėt ir jei anesteziologas bus laisvas , padarys epidūrą, bet jei jis tuo metu savam skyriuj turės darbo, tai kaip tad abus į šį klausimą atsakyti nei viena akušerė nesugebėjo

Gal dabar jau kitaip....
Atsakyti
QUOTE(lili78 @ 2008 12 17, 15:09)
galiu šitą ir aš patvirtint ir pati akušerė asmeniškai sakė ir per paskaitas, kuriųbuvo ne viena, kas kart kam nors apie tai užklausu, atsakymas būdavo toks, kad reikai iš anksto numatyt, iš anksto susitart, susimokėt ir jei anesteziologas bus laisvas , padarys epidūrą, bet jei jis tuo metu savam skyriuj turės darbo, tai kaip tad abus į šį klausimą atsakyti nei viena akušerė nesugebėjo

Gal dabar jau kitaip....

Na tikrai, nebent kažkas pasikeitė... Bet jei ruoščiausi čia gimdyti ir norėčiau epidūro drąsiai nueičiau ir išsiaiškinčiau - kas kaip ir kiek? smile.gif Ir manęs tikrai netenkintų toks atvejis, kad "jei anesteziologas tuo metu bus laisvas" doh.gif
Ar nėra mūsų tarpe mamyčių, kurios būtų čia gimdę ir daręsi epidūrą...
Atsakyti
as tai manau kad visos sitos jusu girdetos kalbos yra teisingos, bet truputi pasene blush2.gif nedaug tongue.gif mano nuomone, visos akuseres ir daktares taip snekedavo nes buvo maza praktika epiduro taikymo, gal noredavo atgrasinti ir pan. siuo metu lankau paskaiteles ir ten aiskiai buvo pasakyta, kad epiduras daromas esant pageidavimui, nebuvo nieko panasaus pasakyta apie tai, kad "jei anesteziologas laisvas, padarys" arba "reikia is anksto uzsisakyti"....gal siuo metu priklauso nuo daktaro ir jo poziurio i epidura, bet as buvau pas viena gydytoja ligoninej apziuroj ir klausinejau del gimdymo, nes bandau apsispresti kur, tai ji mane patikino, kad yra daroma si procedura jei tik pageidauji, ir net siuloma jei matoma, kad gimdymas nusimato ilgas ir varginantis
bet pasake, kad apsispresti galutinai del epiduro turesiu tik atvykusi gimdyti, kai jau mane apziures ir mazdaug numatys gimdymo eiga.....o ar padarys jei as pageidausiu? g.gif kas gali uzgarantuoti? "ieskosim pazystamo anesteziologo, kad tuo metu jis butu neuzimtas" tongue.gif
nezinau kiek teisybes, ar ta daktare kalbejo tik noredama mane nuraminti, bet nepasake kategoriskai nei uz nei pries....zinoma, kaip ir daugelis daktaru, paminejo jog visgi tai yra vaistas su savo indikacijom ir kontraindikacijom. juk ant lasiukiu nuo slogos informaciniame lapelyje nurodyti salutiniai poveikiai (ir ju nemazai, ir kai kurie labai rimti) bet visi tuos lasiukus drasiai naudoja ir mazai paiso. daktaro pareiga isaiskinti kas tau gali buti blogai panaudojus viena ar kita medikamenta, bet ar tu ji naudosi, cia jau tavo pasirinkimas... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(austeja001 @ 2008 12 17, 17:18)
Na tikrai, nebent kažkas pasikeitė... Bet jei ruoščiausi čia gimdyti ir norėčiau epidūro drąsiai nueičiau ir išsiaiškinčiau - kas kaip ir kiek?  smile.gif Ir manęs tikrai netenkintų toks atvejis, kad "jei anesteziologas tuo metu bus laisvas"  doh.gif
Ar nėra mūsų tarpe mamyčių, kurios būtų čia gimdę ir daręsi epidūrą...

butent, as dar paklausiau pas ta daktare ar daug moteru renkasi epidurine nejautra, tai ji atsake: kas lanko paskaiteles, nesirenka nei viena... blink.gif na zinoma, kai tiek prikisa i galva apie tai kad visas skausmas vaikuciui uzkraunamas, kuri mama nores ta daryti??? ir is kalbu supratau kad dar nebuvo tokios kuri butu gimdziusi su epiduru pas mus Alytuje blink.gif todel niekas ir neatsiliepia tongue.gif
tubut as busiu pirmoji, jei man ji kas padarys tongue.gif nes pageidausiu tikrai...
Papildyta:
QUOTE(nefertite2007 @ 2008 12 17, 13:42)

esant pageidavimui, po viso gimdymo susimoketi reikia uz epidura 200 Lt, siandien aiskinausi:) o esant butinybei, jei epidura pritaiko pats daktaras o ne paciento pageidavimu, nemokamas yra

as Kaune kai gimdziau savo pirmagime, daktarai pasitare nusprende man epidura pritaikyt, kad kuo mazesnes mano kancios butu bent jau fizines, nors tuo metu man jau buvo visikai vienodai, sielos skausmas buvo daug didesnis uz bet koki fizini, kai zinai kad tavo gimes vaikelis nepravirks... verysad.gif
todel uz ta epidura is manes nepaeme nei cento....nes as jo nepageidavau....
Atsakyti
Sveikos, merginos,

Skaitau,kad diskutuojat apie epidura.Taigi, informacijos turiu ir as.Epiduras Alytuje darytas ir ne viena karta ( bent du zinau).As taip pat gimdziau su epiduru,taip pat Alytuje.Patvritinsiu - susitarti su gydytoja reikia, nes kaip kazkuri ir minejo, anesteziologe tuo metu gali buti operacineje ir jei gimdysite butent tada, tai teks buti be epiduro.Man pasiseke - gydytoja buvo laisva.
Beje, Alytuje yra puiki anesteziologe, ji epidurine nejautra daro ir Kauno Mazylio klinikoje.Moketi reikejo - i kasa, po gimdymo 200LT.

Negaliu pasakyti nuo ko priklauso,kuri gydymo istaiga ima pinigus, kuri ne, bet tikrai zinau,kad Vilniuje kai kur epiduras mokamas, kai kur - ne.Pvz.:Antakalnyje - nemokmas, Raudonajam Kryziuje - mokamas.

As salutiniu reiskiniu nejauciu, gimdymas buvo ilgas, nelengvas, todel kaip kazkuri minejot - epiduras padejo neisvargti, o gimdziau be jokiu nuskausminanciu - atsidarius kakleliui vaistai nustojami leisti.
Antra irgi gimdysiu su epiduru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pykstu: 18 gruodžio 2008 - 18:36