Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos-paauglės

QUOTE(deimaaaaa @ 2008 06 10, 00:26)
zinot atrodo pries abortus pries viska bet dar kartais pamastau juk man 17 vaika jau turiu 4 menesiu ..., ar tikrai nesusigadinsiu gyvenimo , noriu vaiko bet sirdele dvejoja smile.gif  kaip imanoma nenoret to mano dziaugsmo ... atrodo buvau apssiprendus ir vel dvejones sad.gif

Juk augini jau vieną - žinai kas ir kaip. Antras tragedijos tikrai nepadarys. Daugiau pataupysite, vėliau gal net lengviau šiek tiek bus - galės kartu žaisti, užsiimti, vienas iš kito mokytis.
Ar jautiesi dabar susigadinusi gyvenimą?

QUOTE(ZaliaMeta @ 2008 06 10, 18:41)
viena mano pažįstama 28 metų, baigė mokslus, tačiau gyvena su tėvais (jie ją išlaiko) nedideliam miestelyje. po kelių mėnesių tampymosi su kažkokiu vedusiu vyru ji pastojo. ilgai nemąsčiusi pasidarė abortą, nes: "mano tėvai būtų mane užmušę...." be žodžių likau aš..... verysad.gif

doh.gif
Tai tik įrodo, kad amžius čia ne pirmoje vietoje blush2.gif

QUOTE(siaulietuke @ 2008 06 10, 19:05)
Sunku ka pasakyti tokia tema. Nesenai su draugem apie tai diskutavom ir visos vieningai nusprendem, kad jei saugaisi pastoti netycia labai sudetinga. Viena, kai zmones apsisprendzia susilaukti vaikelio, visai kas kita, kai nejaucia atsakomybes pries nieka ir mylisi tik tam, kad pasimylet, o po to verkia skundziasi, kad netyciukas uzkibo. Reikia galvoti su galva, o ne su antru galu. Is kur tas noras myletis, visos tokios savarankiskos jauciasi, vaikinas pakibino ir kojos issiskete, o vat kai paaiskeja, kad laukiasi staiga visas savarankiskumas baigiasi, bernai dazniausiai i kojas, o panos abortu darytis. Juokas pro asaras. Net pikta pasidare, kad aplink tiek daug nesubrendeliu. Negi sunku taip iskenten tuos kelis metus ir palaukt kol gyvenimas bus palankus vaikui, negi taip sunku atsiprasant nesid......? Jei yra tiek daug noro myletis, tai gal reiktu prisiimt visas pasekmes, o neverkslent kaip artimieji palaiko ar ne...

Pastoti gal ir sunku, bet įmanoma visgi.
O leiskite paklausti, ar pati seksu užsiimate tik tada, kai turite tikslą susilaukti vaikų? Ar laukiate palankaus laiko ir nesid......?
Draudimas dul...... nieko neišspręs, net jeigu uždėsite jaunuoliams nekaltybės diržus biggrin.gif Labiau turėtų susirūpinti už lytinį švietimą atsakingi žmonės ir labiau plėsti žinias apsisaugojimo srityje, o ne draudimuose, kurie paaugliams pro vieną ausį įeina, pro kitą išeina.
Atsakyti
nu kai vaikai vaikus gimdo, tai baisu... doh.gif truksta lytinio svietimo? bet i sulini nepjaunu, juk kiekvienoje seimoje taip gali atsitikti. tik va, man idomu, ar jaunai mergaiciukei pagimdzius, sveikatos sutrikimu kiba nebuna? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazhulka @ 2008 06 11, 00:44)
nu kai vaikai vaikus gimdo, tai baisu... doh.gif  truksta lytinio svietimo? bet i sulini nepjaunu, juk kiekvienoje seimoje taip gali atsitikti. tik va, man idomu, ar jaunai mergaiciukei pagimdzius, sveikatos sutrikimu kiba nebuna?  g.gif

Kokius turi omenyje sutrikimus? Nebent psichologiniai gali būt, bet jei normaliai išnešioja ir pagimdo kūdikį, tai fizinių sutrikimų neturėtų būti, kurie priklauso nuo amžiaus. O visi kiti - lygiai taip pat pasitaiko kaip ir subrendusioms moterims.
Bent jau aš taip manau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 06 10, 23:54)
O leiskite paklausti, ar pati seksu užsiimate tik tada, kai turite tikslą susilaukti vaikų? Ar laukiate palankaus laiko ir nesid......?
Draudimas dul...... nieko neišspręs, net jeigu uždėsite jaunuoliams nekaltybės diržus  biggrin.gif  Labiau turėtų susirūpinti už lytinį švietimą atsakingi žmonės ir labiau plėsti žinias apsisaugojimo srityje, o ne draudimuose, kurie paaugliams pro vieną ausį įeina, pro kitą išeina.

As mylejaus ir netekejus, bet lytini gyvenima pradejau 18 metu ir tai dariau todel, kad suradau atsakinga zmogu, kuriam tikrai as rupiu, kuris nera trali vali megejas ir kuris i seksa ziuri taip pat atsakingai kaip as. Taip... Seksas malonumas, bet jis kartais turi ziaurias pasekmes, apie kurias daugelis susimasto tik tada, kai jau buna velu. Siandien mes jau beveik metai kaip vede ir netyciuko nebuvo nei pries vestuves nei dabar nera, dar sio to musu gyvenime vaikeliui truktu.
Ir kalba eina ne apie nesimylejima, o apie atsakomybe seksu uzsiimant. Negi nemaloniau, kai jautiesi saugus (saugumas placiaja prasme, gali saugotis nesimyledamas, gali saugotis kontraceptinem ir kitom priemonem, galu gale partneri gali susirasti toki, kuris taip pat jaustu atsakomybe), ir galiu pasakyt, kad jaunimas yra svieciamas kur kas daugiau nei mes galim isivaizduoti, vis daugiau ir daugiau jaunimas suzino, nes visuomene darosi vis laisvesne, i seksa nebeziuri kaip i tabu. Todel nereikia kaltes versti svietimui, be to jei jau ryztiesi tokiam zingsniui, pradeti seksualini gyvenima, tai gal reiketu paciam pasidometi, pasiskaityti literaturos ir pan. Juk buna mokyklose paskaitos apie lytini gyvenima, jos vedamos visiems bendrai, kiekvienam asmeniskai tokiu nepravesi, nes tai butu ko ne vaikam psichologine trauma, jei kiekviena informuotu asmeniskai. Todel turedami kazkoki bazini ziniu kieki ta tema, prireikus galime patys placiau pasidometi. Galu gale ne visiskoj tundroj gyvenam, turit tuos pacius tevus (baisu i juos kreiptis? juk pasiryze myletis jauciates labai savarankiski ir atsakingi tik patys uz save, neva "as galiu ir niekas man cia nepaaiskins, nes cia mano gyvenimas", tai kur tas pasiryzimas ir drasa veliau dingsta, kai reikia spresti ar auginti vaikeli ar ne), mokytojus, gydytojus. Galu gale interneta, cia juk tokia informacijos pakalne. Tose paciose SM juk rasoma apie apsaugas ivairias ir pan.
Cia ne svietime esme, o zmoniu egoizme, daugelis galvoja, ai pasimylesiu, gal nieko nenutiks... O tas "gal" veliau sugadina gyvenimus ir patiems ir tam vaikeliui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siaulietuke: 11 birželio 2008 - 06:44
QUOTE(siaulietuke @ 2008 06 11, 07:38)
galiu pasakyt, kad jaunimas yra svieciamas kur kas daugiau nei mes galim isivaizduoti, vis daugiau ir daugiau jaunimas suzino, nes visuomene darosi vis laisvesne, i seksa nebeziuri kaip i tabu. Todel nereikia kaltes versti  svietimui, be to jei jau ryztiesi tokiam zingsniui, pradeti seksualini gyvenima, tai gal reiketu paciam pasidometi, pasiskaityti literaturos ir pan. Juk buna mokyklose paskaitos apie lytini gyvenima, jos vedamos visiems bendrai, kiekvienam asmeniskai tokiu nepravesi, nes tai butu ko ne vaikam psichologine trauma, jei kiekviena informuotu asmeniskai. Todel turedami kazkoki bazini ziniu kieki ta tema, prireikus galime patys placiau pasidometi. Galu gale ne visiskoj tundroj gyvenam, turit tuos pacius tevus (baisu i juos kreiptis? juk pasiryze myletis jauciates labai savarankiski ir atsakingi tik patys uz save, neva "as galiu ir niekas man cia nepaaiskins, nes cia mano gyvenimas", tai kur tas pasiryzimas ir drasa veliau dingsta, kai reikia spresti ar auginti vaikeli ar ne), mokytojus, gydytojus. Galu gale interneta, cia juk tokia informacijos pakalne. Tose paciose SM juk rasoma apie apsaugas ivairias ir pan.
Cia ne svietime esme, o zmoniu egoizme, daugelis galvoja, ai pasimylesiu, gal nieko nenutiks... O tas "gal" veliau sugadina gyvenimus ir patiems ir tam vaikeliui.

Šviečiamas, bet ar teisinga linkme? Televizija, internetas, žurnalai - tai vadini švietimu? Visi aplinkui tik ir skanduoja "seksas, seksas...", kaip pasiekti orgazmą, kaip suvilioti vyrą/moterį, bet jokio naudingo švietimo nėra.
Mokykla? Kelia juoką. Jei mokytoja vyšniniu veidu vos sugeba paaiškinti apvaisinimo procesą ir lytinio brendimo požymius, tai ką jau kalbėt apie išsamią informaciją apie apsaugą, atsakomybę ir kt. lytinio gyvenimo aspektus. Su tėvais irgi tas pats, o gal net ir baisiau. Jeigu patys tėvai vengia šių temų, tai ką jau kalbėt apie vaiką/paauglį, kai jam tai mažai žinoma ar yra daug dezinformacijos. Gėdos nuraudoninti veidai ir drebantys balsai paverčia seksą kažkuo gėdinga, ką reikia daryti pasislėpus ir niekam nepasakoti.
Tokia jau yra visuomenė. Garsiai rėkiama ne apie tai, kas iš tikrųjų reikalinga ir naudinga.
Ne paauglių kaltė, o toks amžius, kai jūra iki kelių ir atrodo, viską moki ir žinai cool.gif Asmeniškos pamokos - visai gera mintis, tik kas apsiims? Jokių traumų nematau - per tv ir internetą susitraumuoti gali dar labiau. Be to, juk nekalbame apie pradinuko švietimą sekso klausimais. Kiekvienam amžiuje atitinkama informacija turi būti. Ir idealu, kai ji pateikiama būtent tada, kai reikia - kai vaikui jau laikas žinoti, o dar nėra spėjęs gauti neteisingos informacijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 11 birželio 2008 - 14:03
Nu, mano galva čia viskas susideda bendrai: ir mokykla, ir tėvai ir bendrasis auklėjimas. Jei vaikas neatviras su tėvais, tai ko norėti. Nors kita vertus, būna, kad tėvai neteisingai auklėja vaikus, bet paaugliai sugeba neprisivirti košės. Tai kaip jie gauna tos informacijos g.gif Gal nuo noro priklauso: pirma gauti pakankamai informacijos, o tik paskui fiziškai tai išbandyti rolleyes.gif
Atsakyti
pritariu, kad įtakos turi ir auklėjimas, ir mokykla. dar labai daug priklauso ir nuo paties vaiko brandos lygio. nors, iš kitos pusės, būna, kad ir vadinamos 'geros mergaitės' įklimpsta... gal dar taip vadinamų draugų įtaka? juk dabar seksas labai madingas... kaip tu gali nedaryti "to", kai visi draugai jau seniausiai išbandė? tai nesuvokiamai kvailas požiūris, bet, deja, paauglių tarpe tikrai tikrai egzistuoja.
Atsakyti
Pas mus mokykloje nuo sestos klases kas met budavo po viena paskaita vedama, atskirai mergaitem atskirai berniukam, ir buvo kalbama apie apsaugos priemones, apie lytini brendima ir pan. Manau, ankstyvas pastojimas yra visisko nebrandumo irodymas. Viskas yra suplanuojam, viskas yra padaroma, gyvenam civilizuotoj valstybej, ivairi informacija tikrai yra pasiekiama, tad nereikia vaidint kvailiu ir apsimest, kad info apie seksa pasiekiama, o apie jo pasekmes ne, tai kas per ta tv ziurima, pilna publicistiniu laidu, kuriose pasakojama ta pati giesmele: "as pastojau ir mane paliko", "as ji labai mylejau, tada pastojau ir jis isejo", "jis mane mylejo, as pastojau ir jis prase pasidaryti aborta". Musu visuomene pateikia labai daug informacijos tik reikia mastyt su galva, o ne lytiniais organais ir viskas bus tvarkoj. Ka kalbet tiems, kas gyvena salyse kur is viso nera svietimo, o mes turim be galo daug informacijos, tik esam tiek islepe, kad nuo to informacijos pertekliaus tyngim patys ir bemastyt.
O cia dar nori zmones issireikalaut, kad butu pripazistamos issiskyrusios seimos ir traktuojamos pilnavertemis seimomis, tai kur ta Lietuva nusiris ir taip jau visi tuokiasi be jokio atsakomybes jausmo, skiriasi kada sauna i galva, tai jei dar vienisas mamas traktuot kaip seimas, tai nebebus jokio stimulo ta seima islaikyt. Zodziu ir taip chaosas kalbant apie lietuvos seimas, tai norima visa sistema dar labiau sujaukti...
Ot pasisakiau....
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 06 11, 15:05)
Nu, mano galva čia viskas susideda bendrai: ir mokykla, ir tėvai ir bendrasis auklėjimas. Jei vaikas neatviras su tėvais, tai ko norėti. Nors kita vertus, būna, kad tėvai neteisingai auklėja vaikus, bet paaugliai sugeba neprisivirti košės. Tai kaip jie gauna tos informacijos  g.gif Gal nuo noro priklauso: pirma gauti pakankamai informacijos, o tik paskui fiziškai tai išbandyti  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif Kadangi auklėjimas prasideda nuo pat gimimo, būčiau linkusi manyti, kad tėvai patys ir užsiaugina tokius vaikus, kurie su jais nesikalba g.gif
Kitavertus, nereiktų jų smerkti - gal jie patys buvo taip pat auklėjami.

QUOTE(siaulietuke @ 2008 06 11, 17:29)
Pas mus mokykloje nuo sestos klases kas met budavo po viena paskaita vedama, atskirai mergaitem atskirai berniukam, ir buvo kalbama apie apsaugos priemones, apie lytini brendima ir pan. Manau, ankstyvas pastojimas yra visisko nebrandumo irodymas. Viskas yra suplanuojam, viskas yra padaroma, gyvenam civilizuotoj valstybej, ivairi informacija tikrai yra pasiekiama, tad nereikia vaidint kvailiu ir apsimest, kad info apie seksa pasiekiama, o apie jo pasekmes ne, tai kas per ta tv ziurima, pilna publicistiniu laidu, kuriose pasakojama ta pati giesmele: "as pastojau ir mane paliko", "as ji labai mylejau, tada pastojau ir jis isejo", "jis mane mylejo, as pastojau ir jis prase pasidaryti aborta". Musu visuomene pateikia labai daug informacijos tik reikia mastyt su galva, o ne lytiniais organais ir viskas bus tvarkoj. Ka kalbet tiems, kas gyvena salyse kur is viso nera svietimo, o mes turim be galo daug informacijos, tik esam tiek islepe, kad nuo to informacijos pertekliaus tyngim patys ir bemastyt.
O cia dar nori zmones issireikalaut, kad butu pripazistamos issiskyrusios seimos ir traktuojamos pilnavertemis seimomis, tai kur ta Lietuva nusiris ir taip jau visi tuokiasi be jokio atsakomybes jausmo, skiriasi kada sauna i galva, tai jei dar vienisas mamas traktuot kaip seimas, tai nebebus jokio stimulo ta seima islaikyt. Zodziu ir taip chaosas kalbant apie lietuvos seimas, tai norima visa sistema dar labiau sujaukti...
Ot pasisakiau....

Nu prajuokinai lotuliukas.gif Publicistinės laidos tavo minėtomis temomis? biggrin.gif Aš tai matau tik apie politiką, nusikaltimus, žmogžudystes. O visokių išsityčiojimų iš televizijos nepavadinčiau publicistika.

O tamstai leiskit primint, kad vienišos mamos nėra tik tos, kurios nuo 14 metų sūpuoja vaikus iš norėjimo kuo greičiau suaugt. Tai ir našlės, ir smurtaujančių vyrų buvusios žmonos/draugės, ir šiaip paliktosios, o palieka ne tik jaunutes ir kvailutes.
Tikiuosi, tavo žodžiai neatsisuks prieš tave pačią ir neliksi su vaikais viena ir basa ir dar su špyga nuo valstybės.
Atsakyti
Nomeda ziuredavai? Ne viena laida panasia tema buvo.
O del vienisu mamu, tai isimti TIK naslem padaryciau, nes cia jau nieko nepakeisi, o visa kita yra istaisoma, jei neziuretu visos panos i vyrus kaip i paskutinius sansus, paziurekit, kiek merginu graziu turim, ir su kokiais jos susideda. Atkreipk demesi kada nors i mieste vaiksciojancias poras, ir ivertink abi puses vyriskaja ir moteriskaja. Galiu pasakyt moteriskoji visada geriau atrodo, tai pries renkantis reikia atkreipti demesi ka renkames ir su kuo ryztames gyventi. Matom kaip musu uosviai gyvena, kokios pas juos vertybes. Pastebejau viena tikrai gera dalyka. Kai vyras elgiasi su savo mama, lygiai taip elgsis ir su zmona.

As cia ne piktai tiesiog diskusijos forma, man taip atrodo, galbut po kiek laiko nuomone ir keisis. Prasau nepykti ir nedeti i juodas dienas.
Atsakyti
QUOTE(Marjorie @ 2007 10 17, 23:08)
Ką manote apie jaunu mamu neštuma? PVZ: 13, 14, 15, 16, 17, 18 ????? Man atrodo kad jo dar per jaunos gymdyti o jū ką manote?

Gal jos ir per jaunos, bet kai yra faktas, belieka tik ramiai laukti ateinancio vakelio. Tada apie amziu svarstyti buna velu rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=siaulietuke,2008 06 11, 17:29]
Pas mus mokykloje nuo sestos klases kas met budavo po viena paskaita vedama, atskirai mergaitem atskirai berniukam, ir buvo kalbama apie apsaugos priemones, apie lytini brendima ir pan.

Nepyk bet tikrai biski kalbi lankas, na nieko nesakau tavo nuomone...
As nekalbu apie tavo poziuri y sexa bet apie jo svietima. 6 klasei buna pasakojama apie menesines, 9 klasei apie tamponus ir panasu brendima, o apie sexa tik 12 klasei!!! kai jaunuoliam buna jau 19 metu smile.gif ir tik vienetai buna dar nepradeja lytinio gyvenimo. Tai kur cia tas svietimas? tada kai jo jau nebereik. Vidurkis lietuvoj sexo nukrito iki 15-16m. tai manau reiktu imtis kazkokiu priemoniu vyriausybei sviest jaunima anksciau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(siaulietuke @ 2008 06 12, 07:40)
Pastebejau viena tikrai gera dalyka. Kai vyras elgiasi su savo mama, lygiai taip elgsis ir su zmona.

As cia ne piktai tiesiog diskusijos forma, man taip atrodo, galbut po kiek laiko nuomone ir keisis. Prasau nepykti ir nedeti i juodas dienas.

del sito tikrai galiu pritart smile.gif thumbup.gif 4u.gif nieks ir nededa i juodas dienas, diskusijos tik..
Atsakyti