Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

nežinau ar šioje temelėje klausiu, bet pabandysiu išaisškinti problemikę unsure.gif

Mano tėvukas per šiuos metus turėjo 2 širdies stentavimo operacijas. Po jų priklausydavo tam tikras dienų skaičius reabilitacijai. Berods, po pirmos operacijos gavo 90 dienų, o po antros atrodo 30 g.gif Kol kas dirbti gali, bet gavo ir invalidumo grupę. Paskutiniu metu sveikata vėl pradėjo šlubuoti ir pergyvena, kad vėl kas negerai su širdies kraujagyslėmis. Siūlau eiti pasitikrinti, bet jis sako, kad jis jau išnaudojo visas nedarbingumo dienas ir daugiau jam nepriklausytų . Tiesiog jei reiktų vėl operuotis, po operacijos arba iš kart į darbą turėtų grįžti, arba reabilituotis nemokamai, nes nieks nemokėtų... O gyventi nebūtų iš ko...

Norėjau paklausti, kaip čia su tom nedarbingumo dienom. kaip jos skaičiuojasi (kalendoriniai metai) Ar nuo sausio iki gruodžio, ar nuo tos dienos, kai paėmė šiais metais nedarbingumą iki kitų metų tos dienos. Nes tada lauktų ir eitų tikrintis po sausio mėnesio unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Maja*: 18 spalio 2008 - 14:52
QUOTE(*Maja* @ 2008 10 18, 15:52)
nežinau ar šioje temelėje klausiu, bet pabandysiu išaisškinti problemikę  unsure.gif

Mano tėvukas per šiuos metus  turėjo 2 širdies stentavimo operacijas. Po jų priklausydavo tam tikras dienų skaičius reabilitacijai. Berods, po pirmos operacijos gavo 90 dienų, o po antros atrodo 30  g.gif  Kol kas dirbti gali, bet gavo ir invalidumo grupę.  Paskutiniu metu sveikata vėl pradėjo šlubuoti ir pergyvena, kad vėl kas negerai su širdies kraujagyslėmis. Siūlau eiti pasitikrinti, bet jis sako, kad jis jau išnaudojo visas nedarbingumo dienas ir daugiau jam nepriklausytų . Tiesiog jei reiktų vėl operuotis, po operacijos arba iš kart į darbą turėtų grįžti, arba reabilituotis nemokamai, nes nieks nemokėtų... O gyventi nebūtų iš ko...

Norėjau paklausti, kaip čia su tom nedarbingumo dienom. kaip jos skaičiuojasi (kalendoriniai metai) Ar nuo sausio iki gruodžio, ar nuo tos dienos, kai paėmė šiais metais nedarbingumą iki kitų metų tos dienos.  Nes tada lauktų ir eitų tikrintis po sausio mėnesio  unsure.gif

unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*Maja* @ 2008 10 19, 10:55)

Ligos pašalpos mokėjimo laikotarpiai:
......
Neįgaliesiems, gaunantiems valstybinio socialinio draudimo netekto darbingumo (invalidumo) pensiją – ne ilgiau kaip 90 kalendorinių dienų per kalendorinius metus.
.....
T.y. nuo sausio iki gruodžio.
Atsakyti
QUOTE(Gitulia_Fai @ 2008 10 19, 12:44)
Ligos pašalpos mokėjimo laikotarpiai:
......
Neįgaliesiems, gaunantiems valstybinio socialinio draudimo netekto darbingumo (invalidumo) pensiją – ne ilgiau kaip 90 kalendorinių dienų per kalendorinius metus.
.....
T.y. nuo sausio iki gruodžio.

Ačiukas drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labai labai reikia Jūsų pagalbos. Noriu paklaust štai ko. Dabar auginu vaiką ir jam vasario mėn. sueis 2 metukai. Tada grįšiu į darbą ir iškart noriu pasiimt neišnaudotas kasmetines atostogas. Jei atostogų metu pasiimčiau biuletenį, ar mokėtų Sodra pinigėlius už jį. Ar man nepriklauso? Ačiū už atsakymą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loora @ 2008 10 23, 12:53)
Labai labai reikia Jūsų pagalbos. Noriu paklaust štai ko. Dabar auginu vaiką ir jam vasario mėn. sueis 2 metukai. Tada grįšiu į darbą ir iškart noriu pasiimt neišnaudotas kasmetines atostogas. Jei atostogų metu pasiimčiau biuletenį, ar mokėtų Sodra pinigėlius už jį. Ar man nepriklauso? Ačiū už atsakymą.  4u.gif

Mokėtų.
Atsakyti
Sveiki,
Turiu toki klausimeli:)
Sefas neisleidzia atostogu, o pas mane jau suplanuota kelione:) Jei as pasiimciau biuleteni ir jo metu isvykciau is Lietuvos ar man Sodra moketu uz ta nedarbinguma ar kaip?
Aciu
Atsakyti
QUOTE(Meškėnė @ 2008 10 25, 20:21)
Sveiki,
Turiu toki klausimeli:)
Sefas neisleidzia atostogu, o pas mane jau suplanuota kelione:) Jei as pasiimciau biuleteni ir jo metu isvykciau is Lietuvos ar man Sodra moketu uz ta nedarbinguma ar kaip?
Aciu

Ne, Sorda Jums nemokėtų:
"Ligos pašalpa laikinai nedarbingam asmeniui nemokama, jeigu jis:
nedarbingumo ar šeimos nario slaugos laikotarpiu dirbo ar dėl ligos ar šeimos nario slaugos neprarado darbo pajamų arba elgėsi taip, kad jo veiksmai galėjo užtęsti laikinojo nedarbingumo ar šeimos nario slaugos trukmę (mokėsi, keliavo), ligos pašalpa už tą laikotarpį nemokama. Šiuos pažeidimus gali nustatyti Asmens sveikatos priežiūros įstaigos gydytojai, „Sodros“ teritorinio skyriaus valstybės tarnautojai ar darbdavio sudaryta komisija."
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2008 10 25, 23:45)
Ne, Sorda Jums nemokėtų:
"Ligos pašalpa laikinai nedarbingam asmeniui nemokama, jeigu jis:
nedarbingumo ar šeimos nario slaugos laikotarpiu dirbo ar dėl ligos ar šeimos nario slaugos neprarado darbo pajamų arba elgėsi taip, kad jo veiksmai galėjo užtęsti laikinojo nedarbingumo ar šeimos nario slaugos trukmę (mokėsi, keliavo), ligos pašalpa už tą laikotarpį nemokama. Šiuos pažeidimus gali nustatyti Asmens sveikatos priežiūros įstaigos gydytojai, „Sodros“ teritorinio skyriaus valstybės tarnautojai ar darbdavio sudaryta komisija."

Tai ok, ta suprantu. Taciau jei as pasiimu oficialu biuletini ir darbdavi informuoju, kad segu. Ar skrendant lektuvo i kita ES sali, kur netikrinama pasai mane kas nors gali susekti (zinoma, jei specialiai to nedarys), t.y. ar yra kazkokios salygos, kad orouostas perdavineja info sodrai kad tuo metu skridau?
Atsakyti
Sveiki. Gal kas galit paaiškinti kaip iš tikro gali būti. Savo sename darbe jau dirbu 6 matai, tačiau nesenai (nuo rugpjūčio 1) įsidarbinau papildomam darbui antraeilėse. (dirbu dviejuose darbuose) Rugsėjo pabaigoj apsirgau. Tai norėjau paklausti ar sodra nedarbingumo pašalpą man skaičiuos sudėjus abiejų darboviečių atlyginimą ar tik senosios. Vyras sako, kad jei naujoj darbovietėj neišdirbau 3 mėn tai sodra man neskaičiuos pinigų. Ką manot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2008 10 26, 12:21)
Sveiki. Gal kas galit paaiškinti kaip iš tikro gali būti. Savo sename darbe jau dirbu 6 matai, tačiau nesenai (nuo rugpjūčio 1) įsidarbinau papildomam darbui antraeilėse. (dirbu dviejuose darbuose) Rugsėjo pabaigoj apsirgau. Tai norėjau paklausti ar sodra nedarbingumo pašalpą man skaičiuos sudėjus abiejų darboviečių atlyginimą ar tik senosios. Vyras sako, kad jei naujoj darbovietėj neišdirbau 3 mėn tai sodra man neskaičiuos pinigų. Ką manot? g.gif

Ima užpraeito ketvirčio draudžiamąsias pajamas. Sirgot rugsėjį (t.y. III ketv. ), tai skaičiuos iš Jūsų 2008 m. I ketv. draudž. pajamų.
Atsakyti
QUOTE(Meškėnė @ 2008 10 26, 10:09)
Tai ok, ta suprantu. Taciau jei as pasiimu oficialu biuletini ir darbdavi informuoju, kad segu. Ar skrendant lektuvo i kita ES sali, kur netikrinama pasai mane kas nors gali susekti (zinoma, jei specialiai to nedarys), t.y. ar yra kazkokios salygos, kad orouostas perdavineja info sodrai kad tuo metu skridau?

Garantuoti negaliu, nes tikslių duomenų neturiu, bet mano vidaus ligų gydytoja sakė, kad nekeliaučiau net ir ES, nes neva Sodra sužino, tai paskui neva ir gydytojai būna problemos dėl išrašyto nedarbingumo lapelio, bet čia tik VBS bigsmile.gif
Atsakyti