QUOTE(Nome @ 2007 11 03, 12:18)
Gal galima detalizuoti?
Už moteriškus su pakuote Lalique (sužavėjo tikrai

), be pakuotės - likau ištikima savo pirmam įspūdžiui iš seniau - už Nina. Vienas iš vertinimo kriterijų man yra estetinis pasitenkinimas žiūrint į buteliuką, kitas - funkcionalumas. Šie du dalykai man neišvengiamai susiję, kalbant apie buteliukų dizainą, kadangi šie meno kūriniai skirti ne tik akims paganyti, bet ir jais pagal paskirtį naudotis. Kita priežastis tokio mano pasirinkimo yra grynai subjektyvi - jaučiu silpnybę metalinėms detalėms, ar tai būtų masyvus dangtelis, ar kita (lakoniška) puošyba.
Už vyriškus, tiek su pakuote tiek be jos - E. Zegna.

Krypo akis ir į Vuarnet su pakuote (ta iš medienos) bet kadangi per mano ilgą kaklą (nors visai jis neilgas sakyčiau, potrumpis toks

) "nedaėjo" kokiu būdu ji ten atsidaro, tai ir nesirinkau.

Iš vaikiškų su pakuote - tas su megstinuku, be pakuotės - su zuikio ausytėm.
Na va, kaip per išpažintį pavariau.
QUOTE(Africa @ 2007 11 03, 16:41)
Dolce Vita 
labai įdomūs pastebėjimai dėl buteliuko turinio spalvos ir paties kvapo. Mėlyna spalva man tikrai asocijuojasi su gaiva ar šalčiu, o štai dizaineriai kitaip sugalvoja.
O aš kadangi savo kvepaliukus laikau originaliose dėžutėse, tai pastebėjau, kad mano kolekcijoje daug baltos spalvos dėžučių.

O patys kvepaliukai dažnai geltonos
sysiuko 
spalvos. Pastebėjau, kad neturiu žydros, melsvos, violetinės spalvos kvepalų (skysčio). Visi arba geltoni, balti, vienas rausvas. Pastebėjau, kad balta dėžutė ne visada reikškai lengvus, gaivius šaltus kvepalus. bent jau mano atveju.
Africa, malonu, kad yra bendramintė, kuriai taip pat įdomu.

Ir žinai, kažkur giliai man kirba nuojauta, kad ta mėlyna spalva (jei atkreipei dėmesį, ji kiek skiriasi nuo dangiškos - vandeninės, būdingos gaivių kvapų sąvininkams, ji labiau į violetinumą) simbolizuoja šių kvapų prigimtį, kuri kaip-ne-kaip yra ganėtinai nutolusi nuo gamtos, šie kvapai neprimena nei kažkokių konkrečių gėlių, nei medienos - degintas cukrus, karamelė, vanilė, dar biesai žino kas, nesiasocijuoja nei su gėlynais, nei su mediena ar vandeniu, kaip ir pati ši mėlyna nežemiška spalva. Bet čia tik mano tokia prielaida. Nors... va ką tik atradau buteliuką, kuris ją tuoj pat sugriauna...

Ralph Lauren Blue:

Taip kad dainelė dar nesudainuota, teks toliau gilintis ir tyrinėt.
O dėl baltos spalvos - tai klasikinė pakuotės spalva, ir man ji tiesą sakant atrodo idealus derinys su klasikinio kvapo kvepalais (pastebėjau, kad visi klasikiniai dažniausiai būna gelsvi, bet ne visi gelsvi - klasikiniai).
Įdomu kas sieja kvapus, kurių pakuotė juoda - reiktų pasigilint...