Įkraunama...
Įkraunama...

Karoliniškės: Medynėlis

QUOTE(juratija @ 2008 04 10, 14:10)
Mes kaip tik ieškom darželio. Pagal adresą lyg ir Medynėlis priklausytų (Asanavičiutės 38), bet kai pro šalį ėjau nieko man labai patinkančio nemačiau sad.gif Iš lauko tikrai apšiuręs, tvora skylėta, smėlio dėžės išlaužytos ir t.t. Mamytės, iš patirties parašykit, ar vaikus veda į lauką? Ar daugiau viduje su jais užsiima?
Be to, kažkaip labai langai užkliuvo. Bijau, kad ten ventiliacija natūrali labai intensyvi... Maniškis užsigrūdinęs, bet jei leisčiau į daržą, tai pati jau nežinočiau, jam šilta ar šalta...
Vakar buvom Strazdelyje (Šimulionio g). Vaizdas visai kitoks... Laukas labai didelis, prie gražaus miškelio, daug visokių sūpynių. viduje taip pat labai susitvarkę, langai plastikiniai. Kiek skaičiau, ir su vaikais labai užsiima. Tai ir spendžiu, ar svarbiau, kad daržas prie namų būtų, ar kad gražu ir tvarkinga...  g.gif

Man tai svarbiausia kokios auklėtojos. Nes vaikui plastikiniai langai nesvarbu. Svarbu kokie santykiai su aukletoja ir grupes vaikais. Aisku idealiausia kai ir darzas sutvarkytas ir personalas geras.
Atsakyti
Savaite atlankem, viskas ciki.
smile.gif
Atsakyti
Mes Medyneli lankom nuo 2006 lapkricio. Pradzioj buvom Ziogeliu grupej. Kaipo ir aukletojos nieko pasirode. Bet po poros men nepranesusi atejau pasiimti pries pietu miega, turejom eiti pas chirurga. Vaikai pietavo. O maniske tokia tinginuke budavo, reikdavo kalbinti, kad pati valgytu, sededavo ir svajodavo. O isgirdau aukletoja su maniske snekant: Greitai valgai man! Nevalgysi, gausi dirzo! Ismokysiu cia tave valgyt! blink.gif Nieko as tai aukletojai nesakiau, ji pati mane pamate po siu savo zodziu ir labai israudo, tada suminkstintu balseliu su maniske snekejo. Tai cia ta jaunesnioji, Edita. o vyresnioji, apskritai issiziojusi kazkokia. Pasiimu praeita pavasari saviske is darzo, ziuriu melyne ant zando(aukletoja buvo anksciau isejusi, su vaikais likusi seimininke, tad negalejo nieko atsakyt). Kita diena aukletojos paklausiau kas nutiko mano vaikui, atsake, kad vienas vaikas musasi. Po keliu dienu ateinu pasiimt, vaikai lauke, maniskes veidas perdrekstas- klausiu, kas vel. Sako: tai gal ji cia taip issitepusi. g.gif
O dabar jau kitoj grupej. Bet irgi- rudeni vyras nuejo pasiimt, aukletoja pasake, kad dukra visa diena irzli, kad kazka skauda. Vyras parvede namo, vaikas skundesi, kad labai skauda kakla, sake, kad griuvo darzely lauke. Kita ryta vaikas nebegalejo pakelt rankos- luzes raktikaulis blink.gif Suprantu, kad vaikai griuna ir nesuziuresi ju visu, bet bent pamatyt po to, susimastyt del ko vaikas skundziasi- juk tai aukletoju pareiga priziuret vaikus g.gif
Nenoriu nieko isgasdint siuo pasakojimu, nes kita dabartine aukletoja tikrai labai gera, ir daug naudingos veiklos, ir visad pranesa, jei kas nutinka, nenumoja ranka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terbelė: 14 balandžio 2008 - 21:21
o kokia dabartine aukletoja? Koks vardas? Kokia grupe?
Kaip su lopseliu buvo? Ar bent ten vaikui galvos nenusuko? blink.gif
Atsakyti
O mes vel sergam...
verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Terbelė @ 2008 04 14, 22:15)
Mes Medyneli lankom nuo 2006 lapkricio. Pradzioj buvom Ziogeliu grupej. Kaipo ir aukletojos nieko pasirode. Bet po poros men nepranesusi atejau pasiimti pries pietu miega, turejom eiti pas chirurga. Vaikai pietavo. O maniske tokia tinginuke budavo, reikdavo kalbinti, kad pati valgytu, sededavo ir svajodavo. O isgirdau aukletoja su maniske snekant: Greitai valgai man! Nevalgysi, gausi dirzo! Ismokysiu cia tave valgyt! blink.gif  Nieko as tai aukletojai nesakiau, ji pati mane pamate po siu savo zodziu ir labai israudo, tada suminkstintu balseliu su maniske snekejo. Tai cia ta jaunesnioji, Edita. o vyresnioji, apskritai issiziojusi kazkokia. Pasiimu praeita pavasari saviske is darzo, ziuriu melyne ant zando(aukletoja buvo anksciau isejusi, su vaikais likusi seimininke, tad negalejo nieko atsakyt). Kita diena aukletojos paklausiau kas nutiko mano vaikui, atsake, kad vienas vaikas musasi. Po keliu dienu ateinu pasiimt, vaikai lauke, maniskes veidas perdrekstas- klausiu, kas vel. Sako: tai gal ji cia taip issitepusi. g.gif
O dabar jau kitoj grupej. Bet irgi- rudeni vyras nuejo pasiimt, aukletoja pasake, kad dukra visa diena irzli, kad kazka skauda. Vyras parvede namo, vaikas skundesi, kad labai skauda kakla, sake, kad griuvo darzely lauke. Kita ryta vaikas nebegalejo pakelt rankos- luzes raktikaulis blink.gif  Suprantu, kad vaikai griuna ir nesuziuresi ju visu, bet bent pamatyt po to, susimastyt del ko vaikas skundziasi- juk tai aukletoju pareiga priziuret vaikus g.gif
Nenoriu nieko isgasdint siuo pasakojimu, nes kita dabartine aukletoja tikrai labai gera, ir daug naudingos veiklos, ir visad pranesa, jei kas nutinka, nenumoja ranka smile.gif

siaubas blink.gif doh.gif
maniškis tai pastoviai grįšta iš daržo su mėlynom kojom doh.gif kadangi žinau koks jis hyperaktyvus tai labai netorizuoju auklėtojos,nors norisi kad labaiu prižiūrėtų vaikus unsure.gif nuo rudenio keliausim gal į kitą grupę tai kažin kokia auklėtoja papuls g.gif
Atsakyti
QUOTE(juratija @ 2008 04 15, 00:36)
o kokia dabartine aukletoja? Koks vardas? Kokia grupe?
Kaip su lopseliu buvo? Ar bent ten vaikui galvos nenusuko?  blink.gif

Tai Ziogeliu grupe ir buvo lopselis. Dabar pas mus 2 aukletojos, abi Daivos, grupe Drugeliai smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės 4u.gif Vat man irgi labai įdomu,kaip čia vienai rašiusiai mamytei, ką veikia vaikai lauke? Ar jie išvis retai į jį eina? Kodėl šitam vienam darželyje lauke nėra nei supynių, nei karstylių vaikams,nei suoliuko, kiauros tvoros? Ar niekad per susirinkimus nebuvo keliams šis klausimas? Aš suprantu, kad vaikams svarbu geros auklėtojos, bet juk vaikams ir lauke norisi kažkuo užsiimt, ar jie laksto iš kampo į kampą? O kaip grupėse? Nes užeit į grupę kol nelankai darželio nieks neleidžia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgičiukas @ 2008 04 17, 15:16)
Sveikos mamytės  4u.gif Vat man irgi labai įdomu,kaip čia vienai rašiusiai mamytei, ką veikia vaikai lauke? Ar jie išvis retai į jį eina? Kodėl šitam vienam darželyje lauke nėra nei supynių, nei karstylių vaikams,nei suoliuko, kiauros tvoros? Ar niekad per susirinkimus nebuvo keliams šis klausimas? Aš suprantu, kad vaikams svarbu geros auklėtojos, bet juk vaikams ir lauke norisi kažkuo užsiimt, ar jie laksto iš kampo į kampą? O kaip grupėse? Nes užeit į grupę kol nelankai darželio nieks neleidžia  schmoll.gif

karstykliu yra, tiesa jos tarybines, bet maniske tai jau ir pernai budama 1, 8 amziaus pasikarstydavo tilteliais.
i lauka vaiksto kai geras oras, o toks dar nedaznai buna, bet dabar jei nelyja i kiema isveda vakare pries paimant, as pati vis ruosiuosi veliau nueiti, kad vaikas pabutu su draugais kieme, bet is iprocio vis 16:30 nueinu, tai kaip tik visi rubinej sedi- laukia kol aprenks.
del uzsiemimo lauke tai manau tiek kiek yra vaikams uztenka kitka padaro fantazija biggrin.gif . zinoma gerai butu jei nauju kokiunors karstykliu pristatytu, bet manau geriau jau langus susideda is tu 2% surinktu lesu .
o paciose grupese tikrai jauku.
del uzejimo i vidu ir pasidairymo kodel neleidzia? pati kai atejau pries pora metu uzejau pas direktore, (tiesa ji tuo metu atostogavo , tai pavaduojanti prieme) , tai uzrase vaiko duomenis ir tiesiai nuvede i grupe, vaikai tada miegojo tai aukletoja man ramiai viska paaiskino ko reikia, tuo paciu ir apsidairiau.
Atsakyti
QUOTE(Terbelė @ 2008 04 16, 20:14)
Tai Ziogeliu grupe ir buvo lopselis. Dabar pas mus 2 aukletojos, abi Daivos, grupe Drugeliai smile.gif

ah..Drugeliai, Drugeliai..ah.. Daiva, Daiva.. vasara lankem sia grupe, patiko nerealiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgičiukas @ 2008 04 17, 14:16)
Sveikos mamytės  4u.gif Vat man irgi labai įdomu,kaip čia vienai rašiusiai mamytei, ką veikia vaikai lauke? Ar jie išvis retai į jį eina? Kodėl šitam vienam darželyje lauke nėra nei supynių, nei karstylių vaikams,nei suoliuko, kiauros tvoros? Ar niekad per susirinkimus nebuvo keliams šis klausimas? Aš suprantu, kad vaikams svarbu geros auklėtojos, bet juk vaikams ir lauke norisi kažkuo užsiimt, ar jie laksto iš kampo į kampą? O kaip grupėse? Nes užeit į grupę kol nelankai darželio nieks neleidžia  schmoll.gif

Kai tik nelyja, tada vaikai ir eina į lauką: VISADA prieš pietus maždaug valandai ir po vakarienės, tuomet dažniausiai tėvai iš lauko į namus pasiima. Kai lietus lyja ar šiaip prastas oras, tai vietoj lauko prieš pietus labai dažnai eina į salę pasportuoti. O kad lauke nėra kažkokių tai ypatingų sūpynių ar karstyklių, tai tik į gera, nes grupėje vaikų yra VISOKIŲ (nuo kai kurių lauke negali nė minutei akių į šoną nusukti ar toliau kaip per 5 žingsnius nuo savęs paleisti) ir auklėtojai būtų per didelė atsakomybė kiekvieną suganyti, kad kuris nors nenusisuktų sau sprando mirksiukas.gif . Kol neatidarytas smėlio dėžių sezonas, tai truputį sunkiau rasti užsiėmimų lauke, bet pasak mano sūnaus, dabar jie lauke daug vaikšto, bėgioja, auklėtoja daug visko pasakoja, visokių judrių žaidimų suorganizuoja.
Pritariu misterijai, grupėse tikrai jauku ir veiklos tikrai pakanka. Kas dieną iš ryto vaikai daro kažkokį tai darbelį (piešia, klijuoja, lanksto irt.t.t.). Po darbelių du kartus per savaitę eina į salę dainuoti, šokti. Kiekvieną savaitę yra kažkokia tai tema, pagal kurią ir grupėje vyksta veiksmas. Žaidimų-eilėraštukų pagalba mokosi raides, susipažįsta su skaičiais. Dabar, pavyzdžiui, ruošiasi Motinos dienai, tai patys mokosi eilėraščių, dainelių, kaip žiūrovai keliauja į svečius į kitą grupę pasiklausyti "koncerto". Žaidimams irgi užtenka laiko mirksiukas.gif .

Čia rašiau konkrečiai apie mūsų grupę tongue.gif .

Aš irgi manau, kad apžiūrėti kokią nors grupę tikrai nėra problema. Pašnekėk su direktore ir ji tikrai leis kur nors apsilankyti mirksiukas.gif .

Atsakyti
Matyt, darzelio direktore isskiria pinigus ne pagal poreikius (cia del lauko aiksteles). Kazkaip nesimato kur keliauja tie pinigai... Pas mus langai tai siaubas... blink.gif
Ir kazkaip su maistu nelabai normaliai gaunasi verysad.gif , aukletoja minejo kad buna pietums duoda didelius gabalus mesos ir vaikai paprasciausiai nesuvalgo, uzkimsa pilvukus bulviu kose arba keptom bulvem blink.gif . Lyg tai praeita penktadieni buvo darzelio vadovybes susirinkymas del maisto patiems maziausiems, gal kas kokiu naujienu turi? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adrian@M: 18 balandžio 2008 - 20:06