Įkraunama...
Įkraunama...

Marketingistės plepa čia!

Sveikos,

neseniai pradėjau dirbti ir mdažytė sudedamoji darbo dalis yra pardavimai telefonu. Labai sunku prisiversti ir patirties nelabai turiu. Galvoju apie kokius mokymus ar seminarą, kas užvestų ant kelio.. Gal kuri esat dalyvavusi šiuose mokymuose o gal planuojat sudalyvauti?? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2007 11 03, 16:43)
Sveikos,

neseniai pradėjau dirbti ir mdažytė sudedamoji darbo dalis yra pardavimai telefonu. Labai sunku prisiversti ir patirties nelabai turiu. Galvoju apie kokius mokymus ar seminarą, kas užvestų ant kelio.. Gal kuri esat dalyvavusi šiuose mokymuose o gal planuojat sudalyvauti?? ax.gif

Sveika, šituose nesu dalyvavusi, bet ir kiek dalyvavau man asmeniškai didėlės naudos nedavė. Taigi abejoju ar verta, bnebent darbivietė apmoka mirksiukas.gif
Atsakyti
Susiplanavau kitų metų biudžetą ir jau imu nerimauti, kad neužteks man pinigų doh.gif Pradėjo plaukti naujienos, kad beveik visi media kanalai didina kainas ir ne po kelis procentus blink.gif Lenkia visus infliacijos tempus...
Atsakyti
O man dabar pirmą kartą reikia suplanuoti metų biudžetą. O kadangi niekad to nedraiau-net nežinau nuo ko pradėti.................
Toks jausmas, kad su šita užduotimi mane norima "pakišti"...........

Gal ką galite patarti?
Atsakyti
QUOTE(Janike @ 2007 11 05, 23:42)
O man dabar pirmą kartą reikia suplanuoti metų biudžetą. O kadangi niekad to nedraiau-net nežinau nuo ko pradėti.................

Gal ką galite patarti?

Gaila negaliu patarti, nesu to dariusi...

Bet gal nepakišti nori, o išbandyti ir po to paaukštinti 4u.gif Nežinau nei ką pasakyti. Sėkmės tau, gal atsiras kas gali padėti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Janike @ 2007 11 05, 22:42)

Jeigu tokie įtarimai kyla, turėtų būti nesmagu darbe g.gif

Ką gali panaudoti savo biudžetui:
- Jeigu yra, praeitų metų rezultatai. Imi planuotus arba faktinius ir adaptuoji pagal kitų metų planą. Didini skaičius, jeigu planuojamas augimas, nauji produktai, naujos rinkos ir pan. Jeigu yra ambicingų planų didinti rinkos dalį arba jei didelė konkurencija. Neišvengiamas išlaidų augimas, jeigu naudojat media reklamą - viskas brangs nuo naujų metų. Yra kritikų, kurie sako, kad neteisinga planuoti žiūrint į praeitį, bet aš tuo naudojuosi.
- Kitas būdas: skaičiuoti kaip procentą nuo pardavimų. Yra visokių minčių, kiek reikėtų skirti procentaliai, bet čia priklauso nuo veiklos srities. Plataus vartojimo prekėms skiriama 10-15%, prabangos: 30% ir daugiau.
- Dar būtų galima žiūrėti į konkurentus, bet čia dar sunkiau. Jeigu nėra legalių būdų įsigyti info (pvz.pirkti reklamos monitoringą), tai belieka "pasivogti"

Kokį būdą benaudotum, svarbu, kad tikėtum savo darbu ir nebijotum pastovėti už savo nuomonę 4u.gif
Atsakyti
Aš darau remiantis visias šiais metodais: pirma žiuriu kokia rinka, kiek pinig investuoja konkurentai į media. Paskui žiriu kiek nauj produktu įsivesiu kitais metais. Įvertinu praejusius metus, konkurentu aktyvumus. Pasižiuriu produktu pelninguma, ir isuplanuoju bendra biudzeta. Aisku, galutini skaiciu lentele is anksto bunu suderinusi, jisai yra apie 8 proc nuo apyvartos ir leidizu sau ji koreguoti 5-10 proc i didesne puse. bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos panos 4u.gif
gal zinote, kur LT galima studijuoti marketinga? Noreciau baigti magistra, nes bakalaura jau turiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Relax.in.real. @ 2007 11 15, 17:00)
Sveikos panos  4u.gif
gal zinote, kur LT galima studijuoti marketinga? Noreciau baigti magistra, nes bakalaura jau turiu  4u.gif

KTU ekonomikos ir vadybos fakultete mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Relax.in.real. @ 2007 11 15, 16:00)
Sveikos panos  4u.gif
gal zinote, kur LT galima studijuoti marketinga? Noreciau baigti magistra, nes bakalaura jau turiu  4u.gif

Yra ir VGTU. Man net gėda už VU, kad iki šiol tokios programos magistrams neturi ax.gif
Atsakyti
Sveikutės,o ką galite pasakyti apie tinklinį marketingą?
Atsakyti
Alio, marketingistės, kur visos prapuolėt? bigsmile.gif
Atsakyti