Įkraunama...
Įkraunama...

Mažylių akutės

QUOTE(mamius @ 2006 01 07, 22:17)
Norejau paklausti - ar buvo kam taip, kad zvairumas atsirado nuo 8 menesio?  g.gif  Nes mums butent niekada nezvairavo gimes, o pradejo nuo 8 menesio.

Mano sūneliui žvairumas atsirado nuo 5 mėnesių verysad.gif .
Atsakyti
Labas mamytes,

As turiu bedele ir noreciau su jumis pasikonsultuoti.Mano mazylei 3men truputi pazvairuoja,bet tikiuosi mes tai susitvarkysim.Didesne bedele ta,kad pas dukryte beveik nera raineliu.Ji vengia sviesos.Gydytojai labai nenuliudino teks nesiot tamsintus akinukus,bet as numanau kaip sunku vaikui uzdeti akinukus.Zinau,kad galima raineles istatyti,bet gydytojai nepataria.Gal kas is jusu jau susidurusi su sia bedele ir gali mane daugiau informuoti bei ka patarti.Labai prasau.
Atsakyti
Dudi deja tuo klausimu nieko negaliu atsakyti unsure.gif

Mes jau po daktaru. Buvom Grybo g-vej, galiu pasakyt kad nusivyliau. Tikejausi atidesnes apziureo, mums skirto laiko. Gerb gydytoja Bartkiene matyt speciliste gera, taciau bendraviams - teko po zodi pesti, kas, kodel, ka daryti. Ir nieko doro nepasake - zvairumo koreguot nesiule, as pati jai issaiskinau kad NORIM koreguot, to ir atejom, o atrado kad pas Kaspara abi akytes +3, israse akinukus, juos jau turim ir nesiojam.
Bet man dabar dilema, ar juos apskritai reik nesiot? g.gif gi iki 2 metu skaitosi isaugama toliaregyste. o akyte viena paklijuojam, uzdenge vaikstom namie, kad tinginuke musu dirbtu smile.gif Aciudie Kasparui kol kas netrukdo akinukai, neplesia ju, vaiksto kaip kokis profesorius.
Antradieni vaziuojame konsultuotis i Kauno klinikas pas kita daktare.
Atsakyti
Toliaregystė išaugama, tas tiesa. Bet yra tam tikros amžiaus normos, kurios nesiskaito patologinės, ir yra negydomos. O +3 tai matyt jau per daug, todėl ir skirti akinukai. Ir dėl žvairumo tap pat... Mums gydytoja irgi sakė, kad jei akytės būtų linkusios į žvairumą, tai išrašytų akinius tokio stiprumo, kiek kieviena akis turi dioptrijų, O kadangi kol kas žvairuot nesiruošiam, tai išrašė silpnesnius smile.gif
O tie vaikai, pasirodo, nėr jau tokiekvailiukai, kaip mes manėm. Aš irgi su siaubu galvojau, kaip man savo vijurkei reikės tuos akinius ant nosies užtupdyt ir kiek porų reik užsisakyt, ir kiek mantai kainuos biggrin.gif . O ji jau trečią mėnesį be problemų nešioja tuos pačius akinukus, ir jei kada neuždedi, reikalauja pati thumbup.gif - kuo puikiausiai supranta, kad su jais geriau mato mirksiukas.gif

Mamiau, tavo abejnes dėl akinukų aš kuo puikiausiai suprantu - man galvoj lygiai tokios pačios mintys sukosi po diagnozės. Dėl to važiavom net į KMUK konsultuotis pas gyd. Kairienę. Dabar dėl to tik džiaugiuosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dudi @ 2006 01 12, 04:18)
Labas mamytes,

As turiu bedele ir noreciau su jumis pasikonsultuoti.Mano mazylei 3men truputi pazvairuoja,bet tikiuosi mes tai susitvarkysim.Didesne bedele ta,kad pas dukryte beveik nera raineliu.Ji vengia sviesos.Gydytojai labai nenuliudino teks nesiot tamsintus akinukus,bet as numanau kaip sunku vaikui uzdeti akinukus.Zinau,kad galima raineles istatyti,bet gydytojai nepataria.Gal kas is jusu jau susidurusi su sia bedele ir gali mane daugiau informuoti bei ka patarti.Labai prasau.

O kaip jūsų oficiali diagnozė vadinasi? Jei labai maža pigmentacija, tai liga vadinasi albinizmu, akys labai jautrios šviesai. Bet gal čia kokia kita problema g.gif
Keisčiausia tai, kad vaikai sunkiai pripranta prie skaidrių akinukų, su dioptrijomis, bet labai lengvai pripranta prie tamsių, nes iškart pajunta komfortą. Neblogus tamsius akinukus vaikams Prestige firmos veža UAB Virnesta. Jie skirti mažiems vaikams, lankstus rėmelis, išlenkti, todėl gerai apsaugo šonus nuo šviesos.
Atsakyti
Nežinau, gal turi omeny būtent vaikiukus su dudi dukrytės bėda, bet maniškė be problemų priprato prie skaidrių akinukų su dioptrijomis - tiesiog uždėjau ir viskas. O vat tamsius akinukus lupa šalin. Dabar gal kiek mažiau, nes nosies jau nespaudžia biggrin.gif
Atsakyti
Aciu mamytes,kad dalinates su manimi savo patirtimi.Paprastais zodziais kai gydytoja aiskino tai dukrytes dideli vyzdziai ir beveik nera raineliu.Vyzdziai nesusitraukia tai ji bijo sviesos.Zinau,kad yra daugiau tokiu vaiku ir gimsa visai be raineliu.Man smalsu ar sunku gyvent su tokiu trukumu.Kaip galiu padet savo vaikui,nes gydytojai sako palaukti.Bijau,kad paskui nebutu per velu. verysad.gif
Atsakyti
Tada tai panašu į aniridia.

Ačiū, Dilma, už pastabą - galvoje turėjau tokius vaikus, kurių akys jautrios, kurie turi specifinius regėjimo sutrikimus kaip aniridia, albinizmas, achromotopsija. Jie daug greičiau pripranta prie tamsių akinių.
Atsakyti
Taip Tara tu teisi.Perskaiciau ligos lape(cia tiek visko prirasyta lotyniskai) ANIRIDIA CONGENITA ir dar ANAEMIA(turbut cia ir prie akyciu,nes mes turim ir daugiau bedeliu).Tu susidurus su sia bedele?
Atsakyti
Anaemia ne prie akyčių - tai mažakraujystė. Geležį gert jums prirašys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dudi @ 2006 01 12, 19:13)
Taip Tara tu teisi.Perskaiciau ligos lape(cia tiek visko prirasyta lotyniskai) ANIRIDIA CONGENITA ir dar ANAEMIA(turbut cia ir prie akyciu,nes mes turim ir daugiau bedeliu).Tu susidurus su sia bedele?

Su aniridia nesusidūrus. Daugiau info apie tai www.aniridia.org.
Mano sūnaus akys labai jautrios, nešiojam tamsius akinius, regėjimas ~30%. Tiksli diagnozė nenustatyta, bet greičiausiai tai bus achromotopsija.
Atsakyti
Aciu.Pasiskaiciau ir suzinojau truputi daugiau. smile.gif
Atsakyti