Įkraunama...
Įkraunama...

Mažylių akutės

QUOTE (Atize @ 2004 01 29, 14:52)
tai ir tavo mazylei akinius uzkabins? o kaip tu be akiniu zadi uzdengus akyte laikyt? maniskei tai akinius israse o apie uzdengima tai nieko nesake. ir kokioj poliklinikoj lankotes?

Mes ne poliklinikoj buvom, o ,,Regoj'' , Antakalnyje (ten privati E. Danielienės akių klinika). O akytę užklijuojam tokiu specialiu pleistru ir viskas. Tik iš vidaus reikia ,,paklijuoti'' nelipnia pleistro puse, kad prie blakstienyčių nepriliptų. O akinius tai gal po poros mėn. dės. Neįsivaizduoju, kaip tokia mažulė su jais jausis - nusiraus greičiausiai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (raganiuke2002 @ 2004 01 29, 20:44)
Mes ne poliklinikoj buvom, o ,,Regoj'' , Antakalnyje (ten privati E. Danielienės akių klinika). O akytę užklijuojam tokiu specialiu pleistru ir viskas. Tik iš vidaus reikia ,,paklijuoti'' nelipnia pleistro puse, kad prie blakstienyčių nepriliptų. O akinius tai gal po poros mėn. dės. Neįsivaizduoju, kaip tokia mažulė su jais jausis - nusiraus greičiausiai unsure.gif

nieko ji nesiraus pamatysi svarbu kad remus gerus isrinktum mes vat taikem taikem ir taip isejo kad baisuokliski tokie kaip suriko labiausiai jai tinka t.y. ju nerauna nes kitu tai neimanoma net uzdet zviegia lupa ir vsio. kol maza tai isvaisda kaip ir nelabai rupi nei mums nei jai smile.gif. keista kad ne akinius o is kart pleistra liepe unsure.gif . mums tai antakalnio poliknikoj akinius israse smile.gif
Atsakyti
Mano vyresnėlė kartais viena akute pažvairuoja. Poliklinikoje liepė nusiraminti (bjaurybės, dar ir dabar nervai ima). Nuvedžiau privačiai - pasakė, kad įgimta trumparegystė ir dar kas tai (užkrito pavadinimas). Liepė lašinti vaistukus ir daryti pratimus, raumenukams stiprinti. Minėjo, kad gali prireikti akinukų. cool.gif Gal kas susidūrėte su šia problema? Kaip vaikai juos nešioja? (nežinau, kaip maniškei reikėtų juos pritvirtinti, kad nenusiimtų - be galo judri mergytė) Kokios prognozės? Ar visą laiką jau ir nešios, ar yra vilčių, kad regėjimas pasitaisys? Gal kas žinot tikrai gerų okulisčių (aš buvau Grybo gatvėj pas gyd. Bartkienę)? Ačiū smile.gif
Atsakyti
Maniske nesioja nuo saules akinus, tai juos labai megsta, net neleidzia nuimti.
O del zvairumo, mano mergina irgi truputi viena akimi zvairuoja. Zadu vesti i privatu kabineta pasitikrinti.
Gal turi koki telefona ar adresa kur vedei saviske?
Atsakyti
Aš vedžiau į Grybo gatvę, pas Liliją Bartkienę. blink.gif Registratūros tel. 2709120. Kaina 80lt. už konsultaciją. Šiaip nepigu, bet gerai, kad jei reikia po to vaikščioti nors ir kiekvieną dieną visą mėnesį, konsultacija nieko nekainuos (išskyrus tyrimus). Kitą mėnesį - 40lt. Prisiminiau tą pavadinimą doh.gif - astigmatizmas. Tai yra, kai spinduliai susikerta kažkaip per vidurį, berods. Bijau primeluot.
Atsakyti
Astigmatizmas ir yra zvairavimas. Zvairavima butina koreguoti kuo anksciau, nes jis lemia, kad viena akute pradeda tingeti ir silpti. Smegenyse zvairavimas pasilieka, jei nepavyko pakoreguoti akuciu iki 10 metu. Net jei akys atrodo tiesios, problema tuomet lieka.
Mano vyresnei mergaitei dabar irgi reikes panesioti akinukus. Dar viena idomu pratima jai dave: uzdengti kokiomis marlemis darbsciaja aki ir su ta tingine vakarais paziureti televizoriu laugh.gif Sitas jai turetu patikti smile.gif
Atsakyti
Dekui uz telefona. Maniskei ir astigmatizma (nustate poliklinikoje).
Liepe rudeni pasirodyti, bet as galvoju dar pirma i privatu kabineta nuvesiu.
Tik maniske labai bijo daktaru, net nezinau kaip reikes susitvarkyti.
Kai buvo mazyte stipriai isgasdino (lor gydytojai)
Atsakyti
Man rodos, dar su tokia maziuke gali viskas gerai baigtis ir be privaciu daktaru (juolab jei poliklinikoj pasiule palaukti). Kudikiukams beveik visiems akys kreivoja, ypac kai pavargsta. Bet aisku ne man spresti smile.gif
Atsakyti
Guste,
Ką reiškia išlieka smegenyse? Tai ji dabar visą gyvenimą pažvairuos? Man kažką minėjo, kad aštuoniolikos sulaukus, galima koreguoti lazeriu. Bet čia kažkada girdėjau, kad po operacijų dar visokių problemų iškyla g.gif
Atsakyti
Mes vyresneliui uzkabinom akinukus kai buvo 2 metuku. Jam toliaregyste per didele buvo. Na nelengva buvo pripratint, nesiojau ir as akinius nuo saules, kad tik jam pavyzdys butu. Bet remeliu teko daug pakeist, nes sulanstydavo kartais negriztamai. Ir nulauzdavo ir i kamuoliuka sulankstydavo.
Atsakyti
Guste,
Mums irgi poliklinikoje ramino, nors tikrino mažiausiai du kartus. O privačiai gydytoja sakė, kad tas yra beveik neišgydoma. Nebent labai uoliai darysi pratimus. Bet kur tu tokį zuikį priversi po kelis kartus per dieną sekioti pirštą aukštyn žemyn ,į kairę į dešinę. Juk nepasukiosi jos akučių unsure.gif
Atsakyti
Summer,
jus jau didesni ir, manau, labai laiku susigriebet. Tejos lelius dar lelius biggrin.gif
Mano mergaitei dabar akys tiesios ir grazios, o smegenyse likes zvairumas. Gydytojos pastebejusios net isbalo. Del sitos info ir prisiklausiau smile.gif Mums koreguoti smegenu zvairuma liko apie puse metu (tikiuosi, pades, stengsimes is paskutiniuju), o jei pacios akys kreivos butu, galima butu koreguoti operacija, lazeriais ir pan ir veliau.
Beje, jei neiseina daryti pratimuku, tada butini akinukai, viena akele truputi dengia, kad antroji labiau dirbtu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ir Guste: 29 rugsėjo 2004 - 14:58