Aciu Dilma. O tai vis galvodavau ka daryt kai akiniai aprasoja nuo dregno oro ir visa kita

Parduodu vaikiškus akinukų rėmelius, kuriuos mes nešiojome nuo 7 mėnesių, dabar išaugome, buvo labai patogūs. Vieni yra žali su geltonu, o kiti - oranžiniai su geltonu. Vienų kaina 60 Lt (optikoje kainuoje 125 Lt). Nuotraukytes galiu atsiųsti el.paštu.

Negi niekam neteko operuoti žvairuojančių vaiko akyčių...

Mielos mamos, reikia patarimo: dukrytei nuo 3 mėn. amžiaus atrado silpną trumparegystę (buvo maždaug pusantros dioptrijos), kuri nuo pusės metų pasikeitė į astigmatizmą. laukėm iki metukų, dabar yra +0,5 ir -1 kiekvienoje akytėje. Gydytoja priimygtinai kuo skubiau siūlo mažei užkabinti akinukus (visam gyvenimui....
) Išrašė 0,1 % atropino tirpalo ir liepė lašinti 3 dienas tam, kad galėtų tiksliai nustatyti akinukus.... Kadangi viena nuomone nepasitikiu, noriu konsultuotis su kitais daktarais.... visur eilės. Aišku būtų gerai rankose turėti išrašytą receptą ir lyginti su kitom nuomonėm, na bet klausimas: ar tokiem mažiukam tik su tais lašiukais išrašinėjami akinukai? pati nešioju akinius, tad žinau, kad bentjau suaugusiems akių dugną galima tirti arba su lašais, arba su aparatūra. O kaip vaikučiams? Ir dar, patarkite autoritetingą akių gydytoją Vilniuje. Kol kas lankėmės Šeškinės poliklinikoje, dar užrašiau į "regą", atrodo pas Ruzgį.... Bet nepakenks ir daugiau nuomonių. O tai dabar visa giminė man priekaištauja, kad vaikui, kuris "nei skaito, nei rašo, nei žvairuoja" nuo lopšio akinius kabinu....

Kas kad priekaištauja - paskui dar labiau priekaištaus, jei pablogės (neduok, dieve). Trumparegystė, ne taip kaip toliaregystė, neišaugama, ji gali progresuoti. Jei neklystu...
Mano dukrai akių dugną tikrino ir lašindami vaistus, ir su aparatūra. Tiesa, manoji jau buvo beveik dvejų, kai prie kompiuterio pasodino. Bet mūsų pusseserę ir dar mažesnę, nei metukų, tikrino su aparatūra
Mano dukrai akių dugną tikrino ir lašindami vaistus, ir su aparatūra. Tiesa, manoji jau buvo beveik dvejų, kai prie kompiuterio pasodino. Bet mūsų pusseserę ir dar mažesnę, nei metukų, tikrino su aparatūra

QUOTE(Dilma @ 2006 12 06, 20:51)
Kas kad priekaištauja - paskui dar labiau priekaištaus, jei pablogės (neduok, dieve). Trumparegystė, ne taip kaip toliaregystė, neišaugama, ji gali progresuoti. Jei neklystu...

Ačiū už info. O dėl trumparegystės šventa tiesa - progresuoti gali, bet jeigu netinkamus akinukus tokiam mažiui uždėsi, irgi progresuos, o vaikas nepasiskųs, nes papraščiausiai dar nemoka kalbėti.... vat užtat ir aš tokia pasimetus. O pas kokius gydytojus jūs lankotės?
QUOTE(anastazas @ 2006 12 06, 19:04)
Ir dar, patarkite autoritetingą akių gydytoją Vilniuje. Kol kas lankėmės Šeškinės poliklinikoje, dar užrašiau į "regą", atrodo pas Ruzgį.... Bet nepakenks ir daugiau nuomonių. O tai dabar visa giminė man priekaištauja, kad vaikui, kuris "nei skaito, nei rašo, nei žvairuoja" nuo lopšio akinius kabinu.... 

Mes esame uzsirase pas gyd. Danieliene Regoje Antakalnyje gruodzio 15 d. Bet neisim ta diena. Tai galime perleisti savo termina jums. Rasyk AZ arba paskambink (8 650 91343), susitarsim.
Puiki gydytoja, mano abu vaikus ziurejo, igavo mano pasitikejima. Tai buvo trecia gydytoja, su kuria konsultavomes ir veliau vaikus vesiu tik pas ja

QUOTE(anastazas @ 2006 12 06, 21:22)
Ačiū už info. O dėl trumparegystės šventa tiesa - progresuoti gali, bet jeigu netinkamus akinukus tokiam mažiui uždėsi, irgi progresuos, o vaikas nepasiskųs, nes papraščiausiai dar nemoka kalbėti.... vat užtat ir aš tokia pasimetus. O pas kokius gydytojus jūs lankotės?
Matai, jis nepasiskųs, bet jam ir neuždėsi netinkamų akinių - paprasčiausiai plėš šalin, kaip svetimkūnį. Ir tik suvokęs, kad geriau mato (o čia jau tinkakmi akiniai), juos paliks ant nosies

O mes lankomės Klaipėdoje

Visai neseniai įvertinau spec. darželio privalumus - vieną rytą patino ir užraudo akytės. Nuėjom į darželį, auklėtoja nuvedė pas gydytoją - ta prirašė vaistukų, ir uždegimas pagydytas dar nė dorai nespėjęs prasidėt

Tai va ir as manau kad turejo priprast reiskia akiniai ne tokie parinkti. Dabar kai sutvarkem didziaja problema, rimtai uzsiimsim ir akytem ir i peledziuka bandysim patekt, nes dabar kol kas darzelio is vis nelankom. O apie peledziuka tikrai girdejau tik labai gerus atsiliepimus

QUOTE(Jurate1971 @ 2006 12 07, 11:12)
Tai va ir as manau kad turejo priprast reiskia akiniai ne tokie parinkti. Dabar kai sutvarkem didziaja problema, rimtai uzsiimsim ir akytem ir i peledziuka bandysim patekt, nes dabar kol kas darzelio is vis nelankom. O apie peledziuka tikrai girdejau tik labai gerus atsiliepimus 

Būsim grupiokės