Aisku geriausiai i viska atsakytu gydytojai. Bet galiu pasakyt kaip mums buvo.
Mano dukrytei dabar 7 m. Kada ji pradejo zvairuot net nezinau

Kazkaip nekreipiau demesio. Taciau kai jai buvo apie 3 metukai sunerimau, nes aplinkiniai pradejo atkreipt mano demesi i dukros akis. Nuejom pas gydytoja, nusiunte pas okuliste. Ta ziurejo ziurejo ir nieko konkretaus nepasake, neva tai dukra nesusikaupia, nieko nesako (jai rode paveiksliukus ir tipo ji turejo juos vardint) ir pan. Na o ka noret, vaikas gi mazas, ka ten ir prisakys

Tada nuejau i privacia klinika. Labai maloniai mus prieme, nors dukra buvo irzli, gydytoja kantriai su ja cackinosi. Paveiksliukus irgi rode, bet visu pirma patikrino aparatu kazkokiu, tad problemu maziau buvo. Vnz., nustate astigmatizma (berods), paskyre lasiukus, veliau labai stiprius akinius su linzem. Su akiniais tai beda buvo, nes niekaip dukryte nenorejo pro juos ziuret, vis nuleidzia juos ant nosies ir pro virsu (o ne pro akinius) ziuri

Mucinomes, mucinomes, kol galu gale privati ta gydytoja nepasake, kad reik operuot

Nors sakau, vizualiai tas zvairumas nebuvo labai baisus, labai matomas ar pan. (ne taip, kaip buna kad vaiko akiu nuolat nesimato

), tiesiog "sukryziuoja" akis "i nosi", ir vel normaliai ziuri

Istorija ilga, tai ji sirgo, tai as, tai man sesija, po to ir darba susiradau ... Taip iki ligonines ir nedaejo. Uztat poliklinikoj mus nukreipe i spec darzeli. Lankem ji kazkur apie 2,5 metus. Per ta laika dukrai kiekviena diena budavo specialus uzsiemimai akims (tokia spec gimnastika), + viena diena uzklijuodavo viena akiniu stikliuka, kita diena - kita stikliuka. Taip ir vaiksciojom kaip pirates

Darzely pasakiau, kad mus siuncia operuotis, bet mane atkalbejo aukletojos, sake, buvo rimtesniu atveju, bet tos akiu gimnastikos padejo. Netikejau labai. Bet visgi galu gale, t.y. po kokiu 2,5 m. gydytoja pasake, kad akiniu nesiot nereikia

Dabar jau 2 m. akiniu nenesiojam, taciau kartais pastebiu, kad dukra vos-vos suzvairuoja, bet iskart pasitaiso
Vnz., labai nepergyvenk. bet su gydytojais pasikonsultuok. Geriausiai tureti kelias nuomones: is pradziu - pediatres, po to - oftolmologes. Veliau gali ir pas kita oftolmologe (akiu gyd.) nueit del viso pikto, ar netgi privaciai. Konsultacijosa nepakenks.
Bet puikiai suprantu tavo jauduli, pati tiek nervu del to praradau
Sekmes tau ir tavo leliukui