Įkraunama...
Įkraunama...

Grindinis šildymas

QUOTE(Giedruolė @ 2010 02 11, 13:44)
Priklauso kokie patalpos šilumos nuostoliai ir koks patalpos plotas.

Kadangi namas dar nepastatytas, tai pasakysiu, kaip planuojame: kambario plotas apie 27m2, langas 1,5*1,5, stiklines durys 0,9*2,1, vitrininis langas 2,35*1,85. sienos ir grindys t.b. apsiltintos iki keliamu reikalavimu.
Atsakyti
QUOTE(MantasR @ 2010 02 11, 12:54)
Radiatorių 1kW galima nusipirkti irgi už 150Lt, bet...
Vamzdį galima įsigyti irgi už 1,40, bet...

Viskam savos kainos.

Išduosiu paslaptį, daug santechnikų važiuoja pas mus ir mes keliame jų klasifikaciją wink.gif

Aš nenoriu nei kokio šildymo būdo supeikti nei kurio išaukštinti. Tiesiog man įdomus tokie niuansai, kai vieni žmonės tuo gyvena, mokosi, studijuoja, dirba ir negali taip kategoriškai pasakyti, kad čia rasos o čia ne. O kiti pasistatę vieną namą, išgirdę 3 vadybinkų ir 2-jų santechnikų nuomonęs pasakoja kaip ir kur kas tūri būti smile.gif Pabandykite pasikalbėti su VGTU, KTU žmonėmis nagrinėjančius šiuos reiškinius, nė vienas neturės kategoriškos nuomonės. O įdomus faktas pasidaro tada, kai bendrauji su "atestuotais" santechnikais ir jie žino sistemos efektyvumus, naudingumus (nors neskiria šių sąvokų). Žino kaip pasiskirstys šilumos srautai, nors net akyse nematė programos arba prietaisų jiems nustatyti.
Pačiam tekę ne vieną km vamzdžių pakloti ir dar po šiolei nežinau, nei kuris šildymo būdas efektyvenis, ekonomiškesnis nei ką. Tik pagal busvusių klientų atsiliepimus žinau, kuris iš jų konfortabilus kuris patogus ir t.t.
Asmeniškai, viską žinantį santechniką vyčiau lauk smile.gif

Nesiveliant i gincus-jus teigiate kad galima nesideti konvektoriu? O jei pvz pas mane nebus sildomu grindu,o yra beveik kiekviename kambaryje dvieju metru stikline siena iki grindu? Nes miegamajyje tai tikrai grindinio sildymo nebus. g.gif

taip ir neatsakete kam atstovaujate. bigsmile.gif Bet jau i AZ galetumete unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(gutegute @ 2010 02 11, 13:54)
Kadangi namas dar nepastatytas, tai pasakysiu, kaip planuojame: kambario plotas apie 27m2, langas 1,5*1,5, stiklines durys 0,9*2,1, vitrininis langas  2,35*1,85. sienos ir grindys t.b. apsiltintos iki keliamu reikalavimu.

schmoll.gif nepakanka duomenų, jei jau galvojat kad šildymas per grindis bus ant ribos, tai reikia normalius skaičiavimus atlikti. neaišku kiek lauko sienų, kaip jos orientuotos, kaip šiltintos grindys, stogas, vėdinimas ir pan.

QUOTE(biesas66 @ 2010 02 11, 13:58)
Nesiveliant i gincus-jus teigiate kad galima nesideti konvektoriu? O jei pvz pas mane nebus sildomu grindu,o yra beveik kiekviename kambaryje dvieju metru stikline siena iki grindu? Nes miegamajyje tai tikrai grindinio sildymo nebus.  g.gif   

Čia jums vienas iš punktų kodėl turėtumėt statyti namą bent artimą pasyviam biggrin.gif . Gal turint šiltus langus ir sienas, bei grindis užtektų bent palei vitrinas sutankinto grindinio šildymo, o likusioj kambario daly šildymo išvis nedaryti. Tarp kitko konvektoriai su ventiliatoriais miegamuosiuose tikrai nepatartini. O parenkant be ventiliatorių nepasitikėkit santechnikų skaičiamais wink.gif geriau bent jau gamintojas tegu parenka jei projekto nedarot.
Atsakyti
Nesiveliant i gincus-jus teigiate kad galima nesideti konvektoriu? O jei pvz pas mane nebus sildomu grindu,o yra beveik kiekviename kambaryje dvieju metru stikline siena iki grindu? Nes miegamajyje tai tikrai grindinio sildymo nebus.  g.gif   

taip ir neatsakete kam atstovaujate. bigsmile.gif  Bet jau i AZ galetumete  unsure.gif

Nuo to ir reikėjo pradėti. Tada aš tik už konvektorius smile.gif Kiekvieną projektą reikia žiūrėti individuoliai. Aš už Jaga konvektorius wink.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 02 11, 12:32)
Noretusi tiketi jusu teiginiais kad konvektoriai nereikalingi,tai sutaupytu papildomus 5000 litu. Beje,is kur jus istraukete kad metras kainuoja 1000 litu? Kiek as domejausi ir radau kainas pigiausiai buvo apie 1000-1200 dvieju metru konvektorius su medinemis grotelemis.  cool.gif

Nu ka,buvau as siandien celsi... Apie vitrinas ir konvektorius gyvenamosiose patalpose nebuvo nei kalbos... konvektorius siule tik miegamosiuse, kur langai iki zemes ir radiatorius labai nekaip atrodytu... I klausima,kodel reikia konvektoriu cia o netinka grindinis sildymas atsakymas buvo paprastas- grindini sunkiau reguliuoti- kadangi jis ir vesta ir isyla leciau... Jei jus nejausite diskomforto,kad vakare,kol isils miegamasis (nes per diena jis atveso svieciant saulei)teks laukti ne pusvalandi ar trumpiau(cia su radiatoriais ar konvektoriais) ,o kelias valandas- tai grindinis sildymas jums tinka ir miegamuosiuose.. Manes tie argumentai neitikino, nes as noriu siltu grindu...MB dar masto biggrin.gif
Nu jus man isduokit paslapti tada is kur gauti tuos 2metru konvektorius su grotelemis uz 1000-1200? ir kaip jus paskaiciavote,kad butent tu 2metru jums uzteks?
Idomiai,pasirodo, tie konvektoriai skaiciuojami- priklauso ne tik nuo ju ilgio, bet ir nuo gylio ir nuo plocio... normalaus plocio 7ar 9 cm gylio 1,6 ilgio konvektoriaus uztenka 5kv/m apsildyti... o jei gylis 15 ar 20cm. tai tiems patiems 5kv/m apsildyti reiks metro, o gal ir maziau mirksiukas.gif Ir kainos ju pagal tuos gylius ir plocius ziauriai skiriasi... ir dar daug daug niuansu juos pasirenkant...
Tiek as siandien suzinojau..na ne is atestutu santechniku, bet manau is pakankamai suprantanciu konsultantu (nu jis mums ir kaimynas pasirodo biggrin.gif , tai ne tik patarimu nepagailejo, bet ir nuolaidu mirksiukas.gif ).. o toliau jau musu visu teise rinktis 4u.gif
Atsakyti
renkantis konvektorius būtinai atkreipkite dėmesį ir į šilumnešį. Katalogų lentelėse būna parašyta prie kokių temp. paskaičiuotas metro galingumas. Įpač į tai turėtų atkreipti dėmesį tie kas įsirenginės žematemperatūres sistemas. Galingumamas perskaičiuoti yra formulės.
Atsakyti
Sveiki,
Neradau, gal jau ir buvo rašyta, jei taip gal nuorodą įmestumėte, nes dabar man galvosūkis kaip įrengti šildymą mansardoje, nes perdango kol kas tik mediniai balkiai, projekte nebuvo numatyta ten gyvenamų patalpų, o aš šiek tiek keičiu projektą, todėl atsirado stoglangiai ir reikalingas šildymas, ten bus vaikų kambariai. Pirmame aukšte planuoju grindinį šildymą, o šilumos šaltinis bus geoterminis. Taigi va kol kas tik džutę turiu su mediniais balkiais vietoj perdangos.
Atsakyti

taip ir neatsakete kam atstovaujate. bigsmile.gif  Bet jau i AZ galetumete  unsure.gif

As ir sakau, kad sildomos grindys daug pigiau ir patogiau. O konvektoriuose tik dulkes ir siuksles renkasi
Atsakyti
Gal truputy ir ne i tema dbr parasysiu. Ruosiames statyboms ir vieni draugai mus ispejo, jog nesugalvotume daryti sildomas grindis miegamajame ir vaiku kambariuose. Atseit -ilgiau pabuvus patalpoj, kur grindys sildomos, istinsta kojos, sutrinka kraujotaka. Todel niekur ofisuose ir nera grindinio sildymo, nes kitaip neitu dirbti...
Ka jus manot apie tai?
Atsakyti
QUOTE(Muskat @ 2010 02 11, 14:01)
Gal truputy ir ne i tema dbr parasysiu. Ruosiames statyboms ir vieni draugai mus ispejo, jog nesugalvotume daryti sildomas grindis miegamajame ir vaiku kambariuose. Atseit  -ilgiau  pabuvus  patalpoj, kur grindys sildomos, istinsta kojos, sutrinka kraujotaka. Todel niekur ofisuose ir nera grindinio sildymo, nes kitaip neitu dirbti...
Ka jus manot apie tai?

visiska nesamone. nebent uzsikaitinsit patalpa kaip pirty, tada tikrai prades ir kojos tint ir kraujospudis kilt ir tt ir panasiai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Muskat @ 2010 02 11, 17:01)
Gal truputy ir ne i tema dbr parasysiu. Ruosiames statyboms ir vieni draugai mus ispejo, jog nesugalvotume daryti sildomas grindis miegamajame ir vaiku kambariuose. Atseit  -ilgiau  pabuvus  patalpoj, kur grindys sildomos, istinsta kojos, sutrinka kraujotaka. Todel niekur ofisuose ir nera grindinio sildymo, nes kitaip neitu dirbti...
Ka jus manot apie tai?

pas jusu draugus istinusios kojos, nes pas juos grindinis sildymas? Ar jie tai irgi is kazkokiu draugu girdejo ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 02 11, 14:58)

aha ir mane domina, kam atstovaujate blush2.gif ir kiek kainuotu KKK PROJEKTAS namas iki 100kv m nors apytiksliai. galima az
Atsakyti