Įkraunama...
Įkraunama...

skausmas kiaušidėse

QUOTE(ritukas696 @ 2007 11 04, 17:29)
Sveikutes mamytes busimos ir esamos.
Jau seniai turiu beda- SKAUSMAS KIAUSIDESE. Pries pirma pastojima skausmai sonuose nebuvo tokie stiprus. Uzsiminus apie tai ginekologui nestumo pradzioje, i tai nebuvo kreipta demesio, tik pamineti besitempiantys raisciai. Gydytojui sakiau, jog skaudejo ir pries nestuma, bet tai nebuvo sureiksminta, o ir antrame trimestre skausmai liovesi ir as nebekreipiau demesio. Po gimdymo, praejus pusei metu, skausmai kiausidese vel prasidejo. Prisiekiau sau, jog nueisiu del to pas ginekologa, issiaiskinti, kas vis delto yra? taciau didziam nusivylimui, tai pritrukdavo laiko, tai ryzto verysad.gif  po 2,5 metu smarkiai paastrejus skausmams, kai is viso negaledavau atsistoti neuzsiemus uz abieju sonu, ar suspausdavo skausmas kosint ar smarkiai nusiciaudint, ryzausi nueiti pas gydytoja.... labai bijojau verysad.gif
po patikrinimo ir mano baimiu, gydytoja pranese naujiena: JUS  nestuke.gif. Pagulde i ligonine del gresencio... ten i mano klausima del skausmu sonuose atsakė taip: raisciai, uzkieteje viduriai arba stresas g.gif
O KIAUSIDES? NIEKAM NEIDOMU, KAD SKAUSMAS KAMUOJA JAU 5 METUS!!!!!!!!!!!
18 savaiciu gyvenu su baime, ar liga kiausidese galejo pakenkti mano kudykeliui?

o tu is kokio miesto? Vaikstai privaciai ar pas beleka poliklinikoj? g.gif
Nes kiausides paskauda per Ovuliacija, nestumo metu tai gali but del viduriu, del raisciu ar dar del ko, nes mums tiesiog gali atrodyt, kad kiausides skauda. Ir skauda iskart abiejuose sonuose? unsure.gif

As manau, kad reikia paziuret echo del cistu, jei kiausidziu dydis normalus ir jose nera jokiu cistu tai tas skausmas galbut visai ne kiausidese unsure.gif
Atsakyti
Kreipiausi ne i viena ginekologe del skausmo kiausidese. Nieko ten nerado nei viena'as. Ir echoskopai, ir maigymai, tyrymai. Tipo nieko tokio, tas anas. Kita buvo pripaisiusi kiausidziu uzdegima, bet taip ir nesugebejusi jo isgydyti siagnozavo chronini kiausidziu uzdegima, kurio tipo gydyk negydziusi, turesi gyventi su besikartojanciu skausmu.
Pirma vaika gimdant, buvo atliktas CP. Kadangi buvau "per pus gyva", isgirdau tik vienos is gyd. aiktelejima. Ziurek, kas pas ja cia..... Man tada pasake, kad mano kiausides lipe sulipe, suauge, suvire ir jas vos ne rankiniu budu reikia draskiti, kitaip nieko nebus.
Na, tada ziurejo vaika...mane susiuvo ir liepe kreipris i poliklinika kai vaikas paaugs, pati atsigausiu. Kvaisa nepaprasiau jokiu israsu, nes nuejus pas savo gine apziurai po gimdymo bandziau jai paaiskinti.....tai ji i mane tokiom akym pasiziurejo, net susigedau, tipo kokias as cia nesamones sapalioju. Na, susigedau, nutylau. Skausmas aisku nepraejo. Tai sustipreja, tai nurimsta. Antra vaika gimdant kilo dar kitokiu komplikaciju, kad apie mano kiausides pamirsome visi. Rezultate, man iki siol geda eiti pas gine su savo sapaliojimais, o ir tiesa sakant, nieko ir nesitikiu. Jei jos jau su aparatura bei tyrymu rezultatais nieko nemato...tai ka as joms galiu paaiskinti. O ta daktaryte, kuri man atliko CP, deja emigravusi ir pasiklausti, pasikonsultuoti su ja jokiu galimybiu jau senai nera doh.gif verysad.gif Musiau teks sulaukti senatves ir mirti su nesutvarkytom kiausidem. Aciu joms, bent jau savo pareiga atliko. Du vaikiukai yra, ir tai stebuklas wub.gif
Atsakyti
as jusu vietoje suabejociau, ar tai apskritai kiausides - i kur jus tokia isitikinusi? as pries kelis metus su tuo buvau susidurusi - skaudejo, kartais sunkiai net atsikeldavau is skausmo, ir taip pat galvojau, kad kiausides - cista ar uzdegimas, ar pan. vaiksciojau pas kelias gines, ir tos kelios sake, kad su kiausidemis nieko. Galiausiai tyriausi viska - zarnyna, kepenis ir t.t. problema atrado zarnyne... o skausmas kankindavo kaip del kiausidziu... todel as jusu vietoje nebuciau visiskai 100 proc. uztikrinta, kad problema kiausidese ir niekur kitur... pabandykite gal nueiti pas seimos gydytoja ir pasiprasyti daugiau tyrimu?
Atsakyti
QUOTE(spanguolele @ 2007 11 04, 17:29)
Sveikutes mamytes busimos ir esamos.
Jau seniai turiu beda- SKAUSMAS KIAUSIDESE. Pries pirma pastojima skausmai sonuose nebuvo tokie stiprus. Uzsiminus apie tai ginekologui nestumo pradzioje, i tai nebuvo kreipta demesio, tik pamineti besitempiantys raisciai. Gydytojui sakiau, jog skaudejo ir pries nestuma, bet tai nebuvo sureiksminta, o ir antrame trimestre skausmai liovesi ir as nebekreipiau demesio. Po gimdymo, praejus pusei metu, skausmai kiausidese vel prasidejo. Prisiekiau sau, jog nueisiu del to pas ginekologa, issiaiskinti, kas vis delto yra? taciau didziam nusivylimui, tai pritrukdavo laiko, tai ryzto verysad.gif  po 2,5 metu smarkiai paastrejus skausmams, kai is viso negaledavau atsistoti neuzsiemus uz abieju sonu, ar suspausdavo skausmas kosint ar smarkiai nusiciaudint, ryzausi nueiti pas gydytoja.... labai bijojau verysad.gif
po patikrinimo ir mano baimiu, gydytoja pranese naujiena: JUS  nestuke.gif. Pagulde i ligonine del gresencio... ten i mano klausima del skausmu sonuose atsakė taip: raisciai, uzkieteje viduriai arba stresas g.gif
O KIAUSIDES? NIEKAM NEIDOMU, KAD SKAUSMAS KAMUOJA JAU 5 METUS!!!!!!!!!!!
18 savaiciu gyvenu su baime, ar liga kiausidese galejo pakenkti mano kudykeliui?

Man taip pat yra tokie pat skausmai. Buva jau prieš nėtumą ir nėštmo metu. Ginekologė taip pat nesuregavo. Dabar man 21-a savaitė ir skausmų beveik nebėra. Aš taip pat maniau, kad čia kiaušidės, bet iš kitų žinučių suprantu, kad gali būti žarnynas ir man tai visa tikėtina.
Atsakyti
Na, bet kai gydytojos naturoj buvo atvere man visa papilve ir mate tas kiausides plika akimi (kiek mano medicinines zinios leidzia isivaizduoti) ir konkreciai ivardino esama situacija..... jau kaip ir nebedrystu abejoti unsure.gif
Atsakyti
Labukas visoms smile.gif pasidalinsiu ir as savo pojuciais...iki nelaukiamu mmm like apie 5 dienos...vakar dariausi NT ir parode vaiduokliuka lotuliukas.gif nestumo pozymiai apie savaite...krutine be galo jautri, skauda galva, ima miegas, skauda strenas ir t.t..bet kas mane neramaina kelias dienas...kai padarau staigu judesi, pvz., atsikeliu is lovos, tai taip suskausta pilvo apacia, kad net suriecia...toks kaip tempimo jausmas greiciau....bet kartais viena sona pilvo apacioje, o kartais kita...nebezinau ne ka ir begalvoti... blink.gif skausmas trunka tik kelias sekundes, o paskui vel lyg niekur nieko...kas tai galetu buti, m? g.gif pas ginekologe vasario 7d. esu uzsirasiusi...
Atsakyti
QUOTE(indroooote @ 2011 01 25, 10:50)
Labukas visoms  smile.gif pasidalinsiu ir as savo pojuciais...iki nelaukiamu mmm like apie 5 dienos...vakar dariausi NT ir parode vaiduokliuka  lotuliukas.gif  nestumo pozymiai apie savaite...krutine be galo jautri, skauda galva, ima miegas, skauda strenas ir t.t..bet kas mane neramaina kelias dienas...kai padarau staigu judesi, pvz., atsikeliu is lovos, tai taip suskausta pilvo apacia, kad net suriecia...toks kaip tempimo jausmas greiciau....bet kartais viena sona pilvo apacioje, o kartais kita...nebezinau ne ka ir begalvoti...  blink.gif skausmas trunka tik kelias sekundes, o paskui vel lyg niekur nieko...kas tai galetu buti, m?  g.gif pas ginekologe vasario 7d. esu uzsirasiusi...

Man tokie sekundiniai, labai astrus skausmai pilvo apacioje buvo per abieju nestumu pirmas savaites, nezinau ar tai normalu, bet.... veliau jie dingo, tad ir nebesiaiskinau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2011 01 25, 11:01)
Man tokie sekundiniai, labai astrus skausmai pilvo apacioje buvo per abieju nestumu pirmas savaites, nezinau ar tai normalu, bet.... veliau jie dingo, tad ir nebesiaiskinau  unsure.gif

na labai tikiuosi, kad tai tikrai del nestumo ax.gif pasikonsultuosiu dar su gydytoja ir pranesiu, ka ji pasakys mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(indroooote @ 2011 01 25, 11:05)
na labai tikiuosi, kad tai tikrai del nestumo ax.gif pasikonsultuosiu dar su gydytoja ir pranesiu, ka ji pasakys  mirksiukas.gif

Laikysiu spygas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2011 01 25, 21:39)
Laikysiu spygas  4u.gif

Nu zinok man tas pats buvo tai paeiskejo kad kiausidziu uzdegimas man bet nualpti norejau tai pagulejau ligoninei 1 menesi tai isgyde tai va vyras guode visa ta laika console.gif console.gif console.gif console.gif console.gif console.gif console.gif console.gif
Atsakyti
Labas,man taip pat nestumo 18 savaite pradejo skaudeti viena sona apacioje,uzeina praeina,buvau pas gyditoja tai ji speja kad gali vaisius remtis i kiauside,sake palaukti paziureti kaip bus,tikuosi tai ilgai nesites, pradejau nesioti specialas kelnaites kurios prilaiko pilva ,nors dar nera ir toks didelis,bet dziauguosi jos nors truputi padeda.
Atsakyti