Įkraunama...
Įkraunama...

Lazdynai: Giraitė

QUOTE(JustinaD @ 2010 05 29, 14:54)
Aciu uz atsakymus smile.gif  O jei mano sunui sausio menesi sueis 3 metai, tai jis po kazkiek laiko bus perkeltas i kita grupe ar nebus?

Kadangi 3 metai sueis jums tik 2011 m, nuo rugsėjo mėn. greičiausiai eisite į lopšelinukų grupę. O po to, kartu su kitais grupės vaikais, po metų pereisite į darželinukų grupę, kurią lankysite 3 metus, tada grupė dar kartą pasikeis, nes pereisite į priešmokyklinę grupę.
Atsakyti
taip, man lyg minejo,kad eisime i lopselinuku grupe,tik va buvo idomu,ar suejus 3 metams perkels i kita grupe ar ne.labai dziaugiuosi,nuraminote,nes galvojau,kad pripras prie vienu vaiku,tai po to pereiti i kita grupe gali buti nelengva.O kokia sio darzelio tvarka,kaip vyksta pratinimas vaiku prie darzelio,ar suejus rugsejo pirmai dienai atvedi ir palieki, ar kazkaip dar pries rugseji pradedama pratinti? pasidalinkite savo ziniomis.Aciu labai
Atsakyti
QUOTE(JustinaD @ 2010 05 29, 22:40)
O kokia sio darzelio tvarka,kaip vyksta pratinimas vaiku prie darzelio,ar suejus rugsejo pirmai dienai atvedi ir palieki, ar kazkaip dar pries rugseji pradedama pratinti? pasidalinkite savo ziniomis.Aciu labai

Apie tai jau kalbesite su savo aukletoja, manau, kad Jus ir ji kartu matysite, kaip Jūsų vaikui yra geriau. Nes visi vaikai skirtingi ir vieni jau po poros dienų pradeda lankyti darželį visą dieną, o kitiems reikia daugiau laiko pripratimui.
Mes tai kazkur savaitę lankeme po pusę dienos.
Bet dar kartą pasikartosiu, kad pradėjus lankyti darželį yra labai sunku išvengti ligų. Nes pasikeitusi aplinka, rytinis keliavimas į darželį (nes iš ryto, tik prabudus, juk nelekdavot iškart laukan) veikia visus vaikučius, todėl mažyliai tik pradėjus keliauti į darželį, dažnai suserga. Ir tam reikia būti pasiruošusiems. 4u.gif
Atsakyti
siaip problemu nera man su vaiko komunikabilumu,jis pamato vaikus ir mama jam nebereiklainga biggrin.gif tik siaip mastau ar iskart palikti pietu miego ar nepalikti ir t.t.bet zinoma ziuresiu pagal vaika smile.gif o del ligu jau nusiteikusi,kad prasideda darzelis prasideda ir ligos. Bet visi tai praeina praeisime ir mes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JustinaD @ 2010 05 31, 14:11)
prasideda ir ligos.

arba neprasideda.
Atsakyti
Mamytes gal pasidalintumete patirtimi.Ka reikia tureti vaikui darzelyje.Ka pirkti? 4u.gif
Atsakyti
Lopselinukui darželyje prireiks:
seilinuko,
lengvų šlepečių
pižamos
lengvos, patogios aprangos grupėje
drabužėlių persirengti - jei apsipils ar pan.
drabužėlių eiti į lauką.
Atsakyti
Aciu uz atsakyma 4u.gif Pasidalinkite mamytes nuomone.As labai pergyvenu,kad mano sunus,kuriam rugseji bus 2.8 menesiai eis i lopselinuku grupe.Nes teko girdeti,kad vaikai budami su mazesniais vaikais pradeda pagal vystymasis gryzdineti atgal.Nes maniskis nuo 1metu laiko be pampersu, kalba puikiai, valgo, skaiciuoja, abecele moka, as nemokinau pats jis ismoko savaime.Todel bijau,kad pabuves su visai maziuliukais leliukais jis gali vel i pampersa pradeti daryti arba negraziai kalbeti ( ta prasme vel vaiku sneka kalbeti).Gal as cia prisigalvoju.Gal galite mane nuraminti tuo klausimu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(JustinaD @ 2010 06 03, 09:16)
Aciu uz atsakyma 4u.gif  Pasidalinkite mamytes nuomone.As labai pergyvenu,kad mano sunus,kuriam rugseji bus 2.8 menesiai eis i lopselinuku grupe

Jei manot, kad vaikas brandesnis nei bendraamžiai, tarkitės, kad jūs leistų į darželinukų grupę, kur trimečiai, nes nedidelis čia skirtumas tarp 2,8 ir 3 m.
Atsakyti
Ne manau,kad beveik 3 metu vaikas ir neturintis 2 metuku yra bendraamziai. As nekalbu apie tai,kad mano vaikas yra brandesnis, protingesnis ir t.t. isiskaitykite ka as parasiau anksciau.As rasau,kad 2 metu ir 3 metu vaiku issivystymas labai skiriasi, tiek kalba, tiek pampersu reikalais ir t.t. Todel ir klausiu, ar nemanote,kad vyresnis vaikas eidamas i grupe kur kaip sake vaikuciai buna nuo 1.8 menesiu iki 3 metu.prades gryzdineti atgal, megdziodamas jaunesnius g.gif Ar aiskiau dabar parasiau.O del grupiu,tai man niekas net nesiule, pasake, kad pagal kalendorinius metus jis turi eiti i lopselinuku grupe.O gime jis sausio 17, tai kaip sakau, 16 dienu pavelavo,kad eitu i darzelinuku grupe jau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JustinaD @ 2010 06 03, 11:24)
Ne manau,kad beveik 3  metu vaikas ir neturintis 2 metuku yra bendraamziai.

Na, negirdejau kad vaikas labai jau regresuotu savo elgesiu del to... Gal kai gimsta seimoje maziukas leliukas, tokie 'vyresneliai' irgi uzsimano kad ir juos mamyte pasuptu kaip mazaji, suvystytu ar paciulpt soske, bet man regis cia daugiau del seimos, demesio, leliuko.. o ne todel kad jis prarastu igudzius. Tiesiog vaikui mazojo gimimas yra labai nemazas sukretimas, tad jis, matydamas, kiek atima mazasis demesio, nori taip pat gaut to demesio ir sugalvoja visokiu budu.. As bent jau sitaip manyciau. 4u.gif O siaip, nepergyvenkite, stebesite kaip vaikas elgiasi kolektyve, ka aukletojos sakys... 4u.gif
Atsakyti
Mes turime namie dar viena pagranduka 10 menesiu, bet kazkaip del to nekilo problemu.O va drauges mergaite isleista i darzeli, pradejo vel kakoti i kelnytes,nors metai laiko jau be pampersu ir kas baisiausia, snekejo ji jau galima sakyti idealiai, sakiniais, o palankius darzeli vel pradejo balbatuoti, kaip zaidybine forma ir nebekalba normaliai.Del to as ir pergyvenu.Bet zinoma visi vaikai skirtingi,palankysime ir ziuresime kaip ten kas bus smile.gif
Atsakyti