dar puiki skoni burnoj jausdama prisedau jum parasyt koks skanus TIRAMISU isejo man pagal BEATOS recepta

kazkada dariau kitos mergytes-nepamenu koks receptelis ,tai nesigavo

o siandien puikiai pavyko

tik ir as nusprendziau kad kita karta ilgiau teks pasidarbuot ir daryt porcijomis,nes labai jau sunkiai tas porcijas graziai padalint i lekstutes,gaunasi kosiskai

ar jum gal iseina

jei taip tai butu smagu suzinot jusu paslapti :h
REIKĖS:
maskarponės sūrio 500g
4 kiaušiniai (visi tryniai, 2 baltymai)
5 šaukštai cukraus
200g (400g) sausainių-pirštelių (tokie spec sausainiai, labai lengvi ir labai pilni oro, jokie kitokie netiks, LT tikrai yra)
300ml juodos stiprios kavos
50g (galima ir daugiau:) tamsaus romo, (jei romo nėra, tiks ir brendis, ar konjakas (jei negaila), bet ponas romas čia geriausiai tinka)
geros, tamsios kakavos
1. Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išsukti su cukrumi, kol pabals. Sumaišyti su maskarpone.
2. Pasiruošti labai stiprios juodos kavos, į kavą įpilti romo. Negerti.
3. Iki standumo išplakti baltymus, įmaišyti į maskarponės ir trynių masę. (aš dar kartais, įkvėpimo pagauta, į maskarponės kremą įpilu kavos sirupo arba grietinėlės likerio (Bailey's),bet vėlgi, labai nedaug, bet čia visai nebūtina)
4. Pasiruošti indą. Labai puikiai tinka stiklinis negilus pailgas indas, jei tokį turite, arba galima į stiklines viską sluoksniuoti... jei darau stiklinėse, tai sausainių prireikia mažiau, jei vienas didelis indas - sausainių sunaudoju daugiau. Taigi, priklauso nuo situacijos. Paskutinį kartą, kai pirkau LT tuos spec sausainius, tai jų buvo didžiulis įpakavimas, apie 400g, sunaudojau visus, o pastarajį kartą, kai dariau maskarponę stiklinėse, užteko ir mažo įpakavimo 200g)
5. Sausainius trumpam įmerkti į kavą, bet tik kad jie truputį sudrėktų, jokiu būdu nepermirktų ir nevirstų į košę. Jie turi "paragauti" kavos su romu, o ne "prisiliuobti". Kloti sluoksnį sausainių, ant jų sieteliu užbarstyti kakavos ir tiesti kremo sluoksnį, tą patį pakartoti, kol baigsis kremas ir sausainiai. Užbaigti viską kremu, pabarstyti kakava ir į šaldytuvą. Geriausia palikti šaldytuve mažiausiai 8 valandom. Žodžiu, pagaminti "iš vakaro" ar bent jau iš ryto. Jei norite pagreitinti procesą, galima dėti į šaldiklį ir palikti keliom valandom, tada rimtai sustingsta viskas ir beveik ledai išeina..... tokio kiekio turėtų užtekti bent aštuoniem žmonėm arba keturiem labai alkaniem
recepteli sugalvojau iterpt,nepykit gal jau ir buvo cia jis,tiesiog geru emociju ikvepta noriu as pasidalint