4 kiausiniai
500 gr. mascarpones
didelis puodelis kavos (dar reiktu brendziuko, vyno italisko tirsto arba kito alhogolio, bet as nedejau)
pokas sausainiu 400 gr. Man liko tik kokie 5 sausainiukai
Cukraus pudros 3 valg. saukstai
Tortukas buvo darytas 21 cm skersmens formoje.
Kiausinius gerai nuploviau
Isplakiau atskirai baltymus su 2 saukstais cukraus pudros iki labai standziu putu. Plakiau 10 min.
Isplakiau trynius su likusia cukraus pudra iki standaus kremo. Gal kokias 5 min. uztrukau
Atskirai isplakiau truputuka suri (suris t.b. kambario temperaturos)
Sumaisiau tryniu mase su suriu, idejau baltymus, viska lietai ir atsargiai sumaisiau
Ant lekstes pastaciau isardomos formos borta, idejau pora saukstu kremo ir palei borta sustaciau sausainius, sausainiu vidine puse siek tiek su teptuku patepiau salta kava.
Toliau paprastai. labai greitai sausainius nardinau i kava, sudejau sausainiu sluoksni, kremas, vel sausainiai, kremas, sausainiai ir kremo likuciai. Ant virsaus pabarsciau kakava.
Tortuka dariua velai vakare, galima sakyt jau nakti, tai ryte jis jau buvo gerai sustinges. Nuemiau formos borta, papuosiau grietinele. Sausainiukai laikesi kuo puikiausiai.
Tortukas Cia
O cia pjuvis
