Įkraunama...
Įkraunama...

Tiramisu, tikras itališkas desertas

sveikos moterys auksarankes 4u.gif

zodziu savo draugo mamai mamos dienos proga noriu pagamaint skanu pyraga ar torciuka su mascarpones suriu, bet kai bandziau daryt su tais sausainiais tai man istizo ir issileido viskas verysad.gif

tai dabar klausimas, gal imanoma kaip nors pasigamint koki tiramisu, bet kad butu standus toks, ir kad butu galima naudojant ta sonu uzdaroma forma apvalia, krastus po to nuimt ir liktu toks kaip pyragas?

na nzn ar supratot, nzn ar tai tiramisu, bet jei kazka pan galit pasiulyt tai siulykit ir kuo greiciau! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyritityri: 03 gegužės 2006 - 19:02
Kažkada internete radau tokį receptą:

user posted image

Tiramisu su braškėmis

Biskvitinis pagrindas
4 kiaušiniai
150 ml cukraus
50 ml bulvių krakmolo
1 a. š. kepimo miltelių
100 ml miltų

Sirupas
50 ml apelsinų sulčių
50 ml konjako
50 ml kavos

Sūrio masė
2 kiaušiniai
200 ml cukraus
200 ml riebios grietinėlės
200 g sūrio (mascarpone)
2 a. š. tarkuotos apelsino žievelės

Papuošimas
Kakavos milteliai
500 -600 g šviežių braškių


1. Išplakti kiaušinius su cukrumi. Persijoti į tešlą krakmolą, miltus ir kepimo miltelius.
Iškloti torto formą kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 8 min. iki 225C įkaitintoje orkaitėje.
Išimti biskvitą, padėti ant cukrumi pabarstyto popieriaus ir pridengti.

user posted image

2. Paruošti sūrio masę: išplakti sūrį su kiaušiniais ir cukrumi, dėti apelsino žievelę. Išplakti grietinėlę ir įmaišyti į sūrio masę.

user posted image

3. Biskvitą perpjauti pusiau ir sulaistyti puse sirupo. Dėti pusę sūrio masės, uždengti antru biskvito sluoksniu, sulaistyti likusius sirupu ir sudėti likusią sūrio masę.

user posted image

4. Padėti Tiramisu kelioms valandoms į šaldytuvą.

Pabarstyti kakava ir papuošti braškėmis.

user posted image
Atsakyti

super! sita ir pameginsiu pagaminti thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 04 gegužės 2006 - 10:03
Parašyk, kaip gavosi, nes ir aš žadu už kelių savaičių daryti smile.gif
Atsakyti
As dariau tiramizu savaitgali su sausainiukais,dabar galvoju,kad tuo kremu but visai skanu ir torto biskvitus pertepti,vietoj paprastai naudojamos grietineles
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 04, 12:06)
Parašyk, kaip gavosi, nes ir aš žadu už kelių savaičių daryti smile.gif


nu nzn as kepiau ta biskvita 18min ir dar mazai blink.gif naudoju apvalia sonu atsidarancia skarda ~23 cm skersmens, tai vuduryj apie 10cm skersmesn bynas neiskepes. dar kepu. bet jauciu kad is sito nelebai kas gausis. per nauja kept ta pagrinda g.gif
o su kremu tai viskas ok. skanus jau dabar thumbup.gif
bet laukiu kol tas biskvitas iskeps blink.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyritityri: 05 gegužės 2006 - 12:06
na tai stai as kepiau ~38min: 18 min 225C orkaitej ir 20 min 200C
sutepiau ir idejau i saldytuva smile.gif
rytoj skanausim ax.gif
Atsakyti
Na, labai įdomu... Parašyk, kas gavosi g.gif O tas biskvitas nesigavo kietas?
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 05, 15:48)
Na, labai įdomu... Parašyk, kas gavosi g.gif O tas biskvitas nesigavo kietas?


nu viskas kaip ir gerai. biskvitas tikrai nebuvo kietas, tik vietom man kazkaip sodos skonis jautesi, sakau gal as kepimo miltelius kazkaip blogai imaisiau blush2.gif

del to sirupo, tai zinokit, konjako mano nuomone nereikia, geriau tiktu koks likeris, nes toks karstelejimas vos vos juntamas (niekas kitas nepastebejo, bet mano liezuvis viska jaucia mirksiukas.gif ). ir as dar pagalvojau, kad reiketu zelatinos i krema imaisyt, kad dar kiek stangresnis butu bet tai jau gausis nelabai tiramisu ax.gif

ir maziau cukraus, nes laaaabai jau saldus gavosi doh.gif man vieno mazutelaicio gabalelio buvo per akis.

nu anyway, sakiau kita karta pirksiu biskvita ir krema su zelatina maisysiu 4u.gif
bet siaip liuksusovas thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Supratau smile.gif Bandysiu ir aš daryti ir dėsiu mažiau cukraus 4u.gif Šiaip dedant kepimo miltelius, o ne sodą, sodos skonis išvis neturi jaustis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 10, 16:41)
Supratau smile.gif  Bandysiu ir aš daryti ir dėsiu mažiau cukraus 4u.gif  Šiaip dedant kepimo miltelius, o ne sodą, sodos skonis išvis neturi jaustis g.gif


nu zinok, bet skonis buvo kaip sodos g.gif as ir nustebau nes dejau tik kepimo miltelius ax.gif
bet ten vietom toks tarsi kartumas buvo tai gal del to konjako unsure.gif nu nzn, sakiau kita kart jo nedesiu ir paziuresiu kas gausis mirksiukas.gif
Atsakyti
O gal tada geriau paprasta biskvita iskepti arba krakmolo nedeti,gal del to jautesi kepimo milteliu skonis
Atsakyti