Tai va, perskaiciau as receptus, tai nusprendziau ir savo ideti..

Idedu klasikini tiramisu deserta. Cia pas tebejau, kad daugumoje desertu dedasi grietinele, tai manajam jos nereikia, nes siaip pats maskarpone pakankamai riebus.
6 kiaušiniai
200 g cukraus
500 g maskarponės
300 ml stiprios espresso kavos
40-50 vnt. biskvitinių pirštelių (savoiardi)
100 ml Amaretto likerio
2 valgomieji šaukštai kakavos
Trynius plakti su cukrumi, kol masė taps balta ir tiršta. Sudėti maskarponę ir lengvai permaišyti. Į lėkštę supilti kavą ir likerį. Sausainius mirkyti kavos sirupe ir dėti į formą. Sudėti pusę kremo, ant viršaus likusius sausainius (taip pat mirkytus) ir likusį kremą. Pabarstyti kakava, palikti šaldytuve bent 4 valandoms. Prieš patiekimą dar pabarstyti kakava
P.S. sausainius pirkau IKI, jie tokiam permatomam pakeli ir vadinasi biskvitiniai pirsteliai. Is esmes jie nesiskiria nuo savoiardi (pastaruju mano mieste tik su glajais yra). Visko dejau kaip recepte, nieko netruko, nieko nebuvo perdaug. Pirstelius tuos tik imerki ir istrauki, kad per daug neprisigertu. Pagrindui kai dedi tuos pirstelius, tai truputi paspausti, kad nebebutu perskyrimu. Krema kai dariau, tai as maskarpone irgi isplakiau su plaktuvu, nors nezinau, ar yra oks skirtumas maisant..

.Taip pat as dar dejau zelatinos (nezinau kaip kitoms, bet man ta mase neatrode panasi i tokia, kuri sutirstetu veliau). Zelatinos dejau 2 arb. saukstelius, istirpinau nedideliam kieki karsto vandens. Svarbu neperdaug idet tos zelatinos, kad nesigautu tas kremas pernelyg standus. Beje, ant virsaus uzbarsciau ne tik kakavos(per arbatos sieteli), bet ir juodo sokolado. Tada geriausia palikt per nakti, nes tada viskas nusistovi, susigeria, tai skaniausia kita diena valgyti.
Ir svarbiausia: nenaudoti pakaitalu ( cia apie maskarpones suri).
Skanaus