QUOTE(j.a.v @ 2011 08 23, 10:44)
Perziurejau namu darzelio tinklapi ir nuotraukose matau, kad Jeruzaleje yra kilimine danga

Mes irgi galvojame pradeti vesti savo kleckiuka i si darzeli, bet jeigu ta danga yra, tai man nepatinka

, nes kilimines dangos svariai neisvalysi, ir nepatikrinsi kiek kartu ji valoma. Ant grindu, tai is karto dulkiu sluoksnis matysis, o ant kilimo nieko nesuprasi, taciau kai maziukai miega ant grindu, tai nesinoretu, kad jie kvepuoti tuo kas prisikaupe kilimuose

Gal tos foto senos, gal dabar yra kitaip? Pasakykit tos, kurios dabar vedat vaikucius i si darzeli, ar ir siandien yra grupes patalpose kilimine danga. Nezinau, bet is foto, man Fabijoniskiu patalpos ir kiemas pasirode kazkokie jaukesni. Gal zinot ar i Fabijoniskiu darzeli galima irgi ivairaus amziaus vaikucius vesti, pvz., dar neturicius 2 metuku. Ir dar girdejau, kad lyg tais grupes patalpos kvarcuojamos. Ar tai tiesa?
Ir mane dar jaudina vienas klausimas. Jis Fabijoniskiu darzeliui gal ir nelabai aktualus, bet Jeruzales tikrai. Idomu ar darzelis yra apsidraudes nuo nelaimingu atsitikimu? Pvz.: Jeruzales kieme yra daug betoniniu laiptu lauke ir tikrai yra didele tikimybe, kad gali buti traumu. Mano vaikutis dar nelabai stabiliai vaiksto ir juo labiau begioja, ir bijau, kad aukletojos gali nesuziureti, o vaikas ir nudardes tais laiptais, neduok Dieve kam tokios nelaimes. tad ir iskilo klausimas kas tada atsakys. Valstybiame darzelyje visgi darzelis uz tai atsakytu, o kaip cia? O gal jau yra buve tokiu ar panasiu nelaimiu? kaip issisprende?
Perskaiciau visa temos zinutes ir noreciau naujausiu ziniu apie tuos ranku raksluoscius, t.y. ar liko tai, kad visi vaikai vienu sluostosi rankytes ir veidukus, ar visgi kazkaip issprende sia problema?
Galiu atsakyti nes mano vyresnelis jau metus lanko si darzeli Jeruzalej, o rudeni ir mazyli leisim. Musu grupej kilimas yra nedidelis tik sutupti vaikuciams i ryto rata, o kitur - medzio parketo grindys. Ir tai tas kilimukas ne koks pukuotas, o toks plonas kaip supintas, neaustinis. Jame tikrai maziau kaupiasi nei iprastuose kilimuose. O ten kur miega vaikai nera kilimu, o parketas.
Del kvarcavimo teisybe, periodiskai tai atliekama, ypac saltuoju metu ir po kazkokiu ligu (pvz stomatito, vejaraupiu).
Del draudimo tai nezinau, klauskit direktores geriau. Bet tie laiptai visi yra su varteliais uzveriamais, ir visi teveliai samoningi uzdaro po saves, tad mazieji turetu buti saugus.
Del ranksluostuku - sluostuosi vienu trys vaikai, tikrai ne visi! bet jei teveliai pageidauja, gali duoti vienkartini popierini ranksluosti jusu vaikui. Na tiesa pasakius, ir man sis momentas sukele abejoniu del higienos, kai apziurinejau ir kalbejau su direktore. Bet per metus tikrai nepastebejau kazkokiu ligu daugiau kad sirgtu...
Tai va, tikiuosi bus naudinga musu info