Įkraunama...
Įkraunama...

Petunijos

QUOTE(linker @ 2007 03 12, 09:50)
...bet daigai tokie ploni ir ištįsę ar čia jos tokios ir turi būti ar kažkas negerai? verysad.gif  verysad.gif

Nesk i sviesa. Dabar jau nereikia jiems tokios silumos, svarbu sviesa. Nebus tokie ishtyse mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linker @ 2007 03 12, 09:50)
Sveikutes, na o aš pasisėjau petunijas antradienį, laikiau taip pat ant radiatoriaus, uždengtas, ir sulaukiau daigeliu, žiuriu tiek daug jų sudygo:valio , bet daigai tokie ploni ir ištįsę ar čia jos tokios ir turi būti ar kažkas negerai? verysad.gif  verysad.gif

Ištįsta kai trūksta šviesos. Dėkit ant palangės - bus šviesiau, o be to ir temperatūra sudygusiom turi būti žemesnė - tada geriau vystosi šaknys. Tik žemė turi dabar jau išdžiūti, nes daigeliai pradės virsti - susirgs diegavirte.
Atsakyti
ačiū, taip ir padariau, dabar duosiu saulute pasidžiaugt jiems smile.gif
Atsakyti
Mano petunijos taip pat jau baigia sudygti. Šiemet išsirinkau trijų rūšių: pilnavidurių mišinį, rausvai violetinių su gyslelėmis ir panašios spalvos surfinijų. Labai įspūdingai atrodo pilnavidurės. Pirmą kartą jas auginau pernai, o sėklų nusipirkau visai netyčia. Ant pakelio buvo pavaizduotos paprastos raudonos baltais krašteliais, bet kai ėmė krauti žiedus, iš pradžių net nesupratau, ko tie pumpurai tokie stori thumbup.gif
Atsakyti
o maniskes nedygsta. jau virs dvieju savaiciu. neuzkasiau as seklyciu, bet gal jos per daug ant virsaus g.gif ? ka daryyyyt?!!!
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis @ 2007 03 15, 13:08)
o maniskes nedygsta. jau virs dvieju savaiciu. neuzkasiau as seklyciu, bet gal jos per daug ant virsaus g.gif ? ka daryyyyt?!!!

Tai petunijų ir nereikia užkast wink.gif Palauk gi dar ax.gif
Atsakyti
bet man tai keisčiausia, kad nusipirkau Nojaus sėklų petunijas ir sudygo taip greit blink.gif nors anksčiau su šios firmelės sėklom nieko gero neišeidavo verysad.gif
Atsakyti
Mano sudygo ir jau po keleta lapeliu isleido, bet atrodo silpnokai g.gif ir taip letai auga schmoll.gif maniskis sako kad kitiems metams gal prazys lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ievux @ 2007 03 15, 20:51)
Mano sudygo ir jau po keleta lapeliu isleido, bet atrodo silpnokai  g.gif  ir taip letai auga  schmoll.gif maniskis sako kad kitiems metams gal prazys  lotuliukas.gif

Pirmiausia tai nereikia tikėtis kad iš namie sėtų bus tokie daigai kaip pvz Senukuose - ten ir kitatokiom sąlygom auginta ir nežinia kokių trašų/stimuliatorių prikimšta doh.gif O žydėt tai tikrai žydės bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiglė @ 2007 03 15, 21:01)
Pirmiausia tai nereikia tikėtis kad iš namie sėtų bus tokie daigai kaip pvz Senukuose - ten ir kitatokiom sąlygom auginta ir nežinia kokių trašų/stimuliatorių prikimšta  doh.gif  O žydėt tai tikrai žydės  bigsmile.gif

Nesutinku schmoll.gif
Mano daigintos petunijos buvo nekuo prastesnes uz pirkta daiga.Nes pirmais metais sodinau i loveli ir savo gamybos, ir is Senuku drinks_cheers.gif
Atsakyti
siaip jei pirkti jau uzaugusias, tai geriau is turgaus. ten zymiai pigiau.
Atsakyti
QUOTE(Smiglė @ 2007 03 15, 23:01)
Pirmiausia tai nereikia tikėtis kad iš namie sėtų bus tokie daigai kaip pvz Senukuose - ten ir kitatokiom sąlygom auginta ir nežinia kokių trašų/stimuliatorių prikimšta  doh.gif  O žydėt tai tikrai žydės  bigsmile.gif

O kodėl nereikia tikėtis...? Jeigu užtenka šviesos, šilumos, trašų ir vietos augti, tai būna ir dar gražesni. Pastaraisiais metais perku tik stratifikuotas sėklas, tas kur pakelyje po 10 vienetų. Dėžutėje sėklytes su degtuku išdėlioju maždaug 1 cm. atstumu. (Niekada nebandžiau į tabletes)Sudygę toje pat dėžutėje auga iki pradeda lapeliais liestis. Tada persodinu į nedidelius, apie 9 cm. skersmens vazonėlius. Sustatau ant palangės. Juose auga kol būna galima sodinti į lovelius. Vazonėliuose jokiom specialiom trašom netręšiu, tik kartais palaustau augimo stimuliatoriumi, kurio yra visose Vilniaus sėklų parduotuvėse. Loveliuose laistau su trąšom žydinčioms gėlėms.

Atsakyti