QUOTE(tralaila @ 2007 12 28, 19:43)
Tiek Oras Saga, tiek Hansgrohe labai gera santechnika, pasirinkusi, neapsiriksit. Jei neklystu, oras yra pigesnė. Šie modeliai yra išbandyti extremaliomis salygomis: dauguma prekybos centrų technologijai naudoja tik oras santechniką (daugiausia oras saga modeliai ). Pagrindinė jų problema - filtriukas kemšasi esantis krano gale (abiejų problema). Bet gana lengvai galima issivalyt. Viduriai Oras saga (del hanzo... nesu tikra) yra keramikiniai, nera jokių gumiakų, lemia ilgaamziskumą.
Va, pavariau čia
Va, pavariau čia
na, ką gi - nusipirkau hansgrohe focus e tiek vonios, tiek praustuvės maišytuvus. Jau galiu pasidalint pirmaisiais patyrimais:
1. Sudėtingas vonios maišytuvo montavimas dėl nelabai gerai padaryto (pats dariau. ir dar pirmą kartą) vamzdyno - per daug išlindusios alkūnės iš sienos. Jei montuot komplekte esančiom medžiagom - būtų buvę katastrofiškas vaizdelis - teko improvizuot ir dabar viskas normaliai :)
2. Nepatinka man, kai dušo perjungiklis pats nušoka į padėtį "čiaupas", kai užsukamas vanduo. Negaliu normaliai katės išmaudyt - stiprios srovės bijo, o silpna nesifiksuoja :( (kinietiškuose pigesniuose modeliuose man labiau patiko). Na, dar yra išeitis - išsiardyt ir išimt spyruoklę :D (gal kada ir subręsiu iki tokios rekonstrukcijos)
3. Praustuvės maišytuvui reikia perėjimų iš 3/8'' į 1/2'' - tai gerai, kad dar parduotuvėj pažiūrėjau - sutaupiau papildomą važiavimą.
4. Praustuvės maišytuvą jau buvau išardęs (inžinierius aš dūšioje ;) ). Ką radau - panašu į plastiką (nors, tiesa, nežinau, kaip keramika turėtų atrodyt). Pora guminių tarpinių ir silikoniniai šepetėliai, kad sumažinti vandens keliamą triukšmą. beje, labai nepatiko, kad prijungimo žarnelės yra NEKEIČIAMOS :(
5. Fiksavimas ir valdymas tikrai labai švelnūs ir tikslūs - patiko :)
Oras nepirkau, nes ir vėl pataupiau... (tikiuos šį kart nereiks keist anksčiau laiko - gi vis tik atseit 5 metų garantija...)