Įkraunama...
Įkraunama...

Baltijos-Amerikos klinika

Tikrai kažkoks briedas.
Atsakyti
QUOTE(Portuke @ 2008 02 01, 09:18)
Taip, kaina didelė, bet visada yra alternatyva - valstybinė ligoninė  verysad.gif

Arba gimdymas namuose hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiffany @ 2008 02 02, 00:40)
sveikos, gal padesiu apsispresti negimdyti BAK  tongue.gif
zodziu, buvo taip, kad paciente buvo atvezti kritinej busenoj, buvo atliktas cezaris, gyd. atsisedo operacines kamputyje, o tuo tarpu pacientegul iant stalo prapjauta, narkoze i pabaiga....o gyd. nesijudina...zodziu, stogas ciuozia..  tongue.gif
gerai, kad buvo pasiekiamas kitas gyd. ir staigiai sureagavo ir greit atvykes viska uzbaige, bet isivaizduokit, jei tuio metu kito gyd. neprisisauktu, visai ne kas atsibusti su prapjautu pilvu  doh.gif gerai, kad nors vaikiukas jau buvo isimtas....
tai va, mergaites, uz ka jus mokat tokius pinigelius... doh.gif ir kas zino, kad neuztaikysit ant to paties gyd. gimdydamos..?! galit ir neprabusti po narkozes....
cia juodas humoras, bet tikimybe yra...
kai lauksiuos ir noresiu gimdyti - rinksiuos tik valstybine istaiga, nes tie patys gyd, kurie dirba privaciose, pukiai ta pati atlieka ir valstybinej.

Pati sau prieštarauji. Pirma teigi, kad BAKe gali "užsirauti" ant gydytojo "pačiuožusiu stogu", o paskui rašai, kad tie patys gydytojai puikiai dirba valstybinėse įstaigose. Tai tas gydytojas taip pat gali pasielgt ir valstybinėje ligoninėje.
Be to, jei svaidaisi tokias kaltinimais, tai turi minėti ir pavardes, nes kitu atveju tai jau tik pletkai.
P.S. Neagituoju nei už BAK nei už valstybines, tiesiog turiu patirties - abejuose pagimdžiau po vaikelį. Deja, valstybinėje ligoninėje veiksmas po gimdymo priminė realybės šou - "kaip išgyventi ekstremaliomis sąlygomis", tuo tarpu BAK'e praleistos dvi paros buvo atostogos ir poilsis po nėštumo ir gimdymo.
P.P.S. Kiekvienas protingas žmogus renkasi kur gimdyti pagal savo norus, galimybes ir faktus. Tamstos poste , deja, faktų pasigesta.....
Atsakyti
kai pagimdysiu, galėsiu parašyti, kaip ten buvo, tačiau manau, kad BAK'as kaip pelno siekianti įstaiga negali sau leisti netinkamai prižiūrėti savo pacienčių. be to, esant tokiai situacijai Vilniuje, kai alternatyvos normaliai, padorioje aplinkoje gimdyti ir atsigauti nėra, tai visiškai normalu, kad kainas pakėlė - aš irgi pakelčiau ax.gif
Atsakyti
ech ir as mielai ten gimdyciau, buvau susiruosus, na bet kai jau uzkele kaina tai tiek to, nors turiu pinigu, bet pagalvojau kad pakentesiu tas kelias dienas valstybineje ligonineje, o uz ta sumele vasara puikiai pailsesiu kur nors tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(rozinee @ 2008 02 02, 02:44)
Kažkokią čia nesąmonę parašei. Neva pacientas miršta, o gydytojas stovi ir žiūri  doh.gif  Taip ir gimsta pletkai  doh.gif

visu pirma - nerasiau, kad mirsta mirksiukas.gif atidziau skaityk tongue.gif
ir tai nera bridas - tikra istorija, tik gaila, ta vargse moteris net nezino, kaip ji fainai gimde doh.gif
patikek, mieloji, dar ir ne tokiu istoriju zinau apie BAK.... lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Portuke @ 2008 02 02, 11:58)
Pati sau prieštarauji. Pirma teigi, kad BAKe gali "užsirauti" ant gydytojo "pačiuožusiu stogu", o paskui rašai, kad tie patys gydytojai puikiai dirba valstybinėse įstaigose. Tai tas gydytojas taip pat gali pasielgt ir valstybinėje ligoninėje.
Be to, jei svaidaisi tokias kaltinimais, tai turi minėti ir pavardes, nes kitu atveju tai jau tik pletkai. 
P.S. Neagituoju nei už BAK nei už valstybines, tiesiog turiu patirties - abejuose pagimdžiau po vaikelį. Deja, valstybinėje ligoninėje veiksmas po gimdymo priminė realybės šou - "kaip išgyventi ekstremaliomis sąlygomis", tuo tarpu BAK'e praleistos dvi paros buvo atostogos ir poilsis po nėštumo ir gimdymo.
P.P.S. Kiekvienas protingas žmogus renkasi kur gimdyti pagal savo norus, galimybes ir faktus. Tamstos poste , deja, faktų pasigesta.....

niu tikrai nesiruosiu pavardem svaidytis... lotuliukas.gif o jas puikiai zinau... biggrin.gif ir tai nera kaltinimai mirksiukas.gif
galvok kaip tau patogiau...kiekvienos pasirinkimo laisve kur gimdyt tongue.gif
tik norejau perspeti merginas, kad jos nepultu aklai i ta BAK biggrin.gif nes ten nera taip gerai, kaip atrodo... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiffany: 03 vasario 2008 - 13:03
Na Tiffany, Tu juokingai cia pasisakei:) Atrodo, kad niekas nieko nezino tik tu...Tai ar pati matei, ar paciai taip nutiko, o gal dirbai ten?smile.gif))))))))) lotuliukas.gif Neitikino manes.

Beje, kas gimdziusios BAK'e gali parasyti, ar gimdymo metu visa laika buna daktaras, o gal daugiausia visko padeda akuseres? Cis tik siaip del idomumo:) MAn regis as vis tiek apsisprendziau del BAK'o...Ir dar, kaip vyksta gydytojo pasirinkimas, pvz jei as lankausi pas gyd. Ziobaka, ar galiu tiketis kad jis priims gimdyma, ar gali bet kuris pagal grafika???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burbulytis: 03 vasario 2008 - 17:48
QUOTE(Burbulytis @ 2008 02 03, 17:45)
Beje, kas gimdziusios BAK'e gali parasyti, ar gimdymo metu visa laika buna daktaras, o gal daugiausia visko padeda akuseres? Cis tik siaip del idomumo:) MAn regis as vis tiek apsisprendziau del BAK'o...Ir dar, kaip vyksta gydytojo pasirinkimas, pvz jei as lankausi pas gyd. Ziobaka, ar galiu tiketis kad jis priims gimdyma, ar gali bet kuris pagal grafika???

As dar negimdziau, bet gimdymas ant nosies smile.gif
Taip pat lankausi pas gyd.Ziobaka, tai jis planuoja mano gimdyma priimti. Tiesiog aisku visada islieka galimybe priimti ir kam nors kitam. Kaip jis pats sako "jei busiu gyvas ir jokiu nenumatytu nesklandumu, tai butinai priiminesiu as" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiffany @ 2008 02 03, 13:01)
visu pirma - nerasiau, kad mirsta  mirksiukas.gif atidziau skaityk  tongue.gif
ir tai nera bridas - tikra istorija, tik gaila, ta vargse moteris net nezino, kaip ji fainai gimde  doh.gif
patikek, mieloji, dar ir ne tokiu istoriju zinau apie BAK....  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Papasakok bigsmile.gif Mes klausom ausis ištempę cool.gif

QUOTE(Burbulytis @ 2008 02 03, 17:45)

Gimdžiau BAK. Gydytojas buvo ne visą laiką šalia, bet užeidavo gal kas 5 min., priklausomai nuo gimdymo veiklos. Visąlaik šalia buvo akušerė, atsakinėjo į visus klausimus ir komentavo, ką daro, ką reiškia skaičiukai aparate, prijungtam prie pilvo ir t.t. Kai prasidėjo stūmimas, palatoj buvo gal 3-4 gydytojai, nelabai jau pamenu, bet dėmesio tikrai pakako biggrin.gif Kiekviena akimirka praleista BAK verta tų pinigų.
Atsakyti
Nėštumo priežiūra BAK'e man kainavo 2800 Lt. (papildomai kainavo apie 1500 Lt. vizitai, kurie buvo neplanuoti, t.y. pasijutus negerai...tikiuosi daugiau nebekainuos iki gimdymo niekas..)
Aš lyg ir galiu lyginti, kaip "buvo anksčiau" ir kaip "yra dabar" (juo labiau, kad man yra darytos 2 operacijos BAK'e, kurios aišku kainavo smagius pinigus ax.gif ).
O dabar net nežinau, ėmiau jaustis nelabai patikimai. Gavau nėštumo priežiūros programos lapą ir galiu palyginti pažadus su realybe: ne visus tyrimus atliko ir jau nebeatliks. Norėjau gimdyti komfortiškai, bet gimdysiu valstybinėje ligoninėje.
Per dideli pinigai už normalų gimdymą ir tikrai susidaręs įspūdis, kad labai daug "neplanuotų Cezario pjūvių" g.gif Iš tiesų gal taip brangiau, lengviau, patogiau, mažiau rizikos, bet kas pasakys ar tai nebuvo skubota g.gif

Tik truputį prisibijau valst. medikų dabar, jų požiūris į privačias klinikas daugiau nei skeptiškas, netgi neigiamas g.gif Jau teko su tuo susidurti, kad "nežinau kur dėti pinigų", o štai iš bėdos tenka traukti valst. ligoninės reanimacijos medikams (žiauriai iškritikavo viską...teko girdėti, kad ir "nagus nukapotų", kad kažkokius vaistus suleido..priekaištus, kad iškart nevažiavau į valst. ligoninę doh.gif) Bet aš pretenzijų jokių neturiu.
Jei gimdant kas nutiktų ir kažkur vežtų, nesinorėtų.. g.gif

Pats aptarnavimas irgi pakito į negerą pusę, bet gal nebesiplėsiu.
Atsakyti
Na va, gerai, kad visokiu pasisakymu yra...IS tiesu, galvoju, man pasiseke, kad nereikia tu papildomu apsilankymu sumokejus 2800, preiziura labai patenkinti mes, bet nemanau, kad kitur privaciai uz 1200 butu prasciau...
Va dabar kai vaisingumo klinikos pacientai prisides, as tikiu, kad gali kokybe suprasteti...Ir kaina tikrai labai didele uz gimdyma. Po teisybei, mane labiausiai baugina tai, gal cia pasakysiu kaip paranojike bobute, bet bijau, kad ten daromi cezariai daugiau nei reikia, vis del pinigu, cia aisku be pagrindo gal tokie pamastymai, bet man neramu doh.gif Tai va...
P.S. Rasma, o man tai visus tyrimus atlieka, dar paklausia, ar noriu...Syki net krauja papildomai padare kai paprasiau...BEt nesijauciu kitaip nei kitur privaciai, as ejau i prieziura BAK su tikslu, kad bus zinomas gyd. ir aplinka gimdymui, bet dabar pasimetus juodai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burbulytis: 04 vasario 2008 - 08:36
QUOTE(Burbulytis @ 2008 02 04, 08:33)
Po teisybei, mane labiausiai baugina tai, gal cia pasakysiu kaip paranojike bobute, bet bijau, kad ten daromi cezariai daugiau nei reikia, vis del pinigu, cia aisku be pagrindo gal tokie pamastymai, bet man neramu doh.gif Tai va...

Priežiūra ir aš patenkinta, nes iš esmės esu patenkinta nėštumą prižiūrinčia gydytoja smile.gif
Bet tyrimus atliko ne visus, tiesa, aš labai dėl jų ir nesiaiškinau, nes gal dar ne viskas prarasta g.gif Gal kad buvo bėdų su nėštumu, tai viskas susijaukė..visa priežiūros programa išėjo iš rikiuotės. Tačiau iš kitos pusės pagalvojus, juk priklausė, ar aš turėjau galvoti apie tai.

Žinai Burbulyti, bijau to paties blush2.gif Tai natūralu, kad bijau, nes kiek girdžiu, ten tikrai labai dažnai viskas baigiasi Cezario pjūviu. Niekur neskelbiama koks ten procentas, bet iš šioje temoje pasisakiusių, pažįstamų ten gimdžiusių, galų gale nuogirdų, įžymybių interviu spaudoje, panašu, kad pjauna daug g.gif
Man baugu tiesiog ne vien dėl pinigų, kad Cezario pjūvis brangus, bet baisiai bijau būti supjaustyta vien dėl to, kad gyd. neprisiėmė atsakomybės ir rizikos dar padėti man pagimdyti natūraliai.
Mano pirmas gimdymas vien gydytojo profesionalumo dėka nesibaigė pjūviu. O čia nesu tikra, kad taip būtų..todėl niekaip negaliu apsispręsti blush2.gif Vis skaitau šią temą..
Kažko man labai viskas ten pavirto komerciškumu blush2.gif
Man labai didelis kontrastas, kaip buvo pirmų operacijų metu, kaip po jų..ir su tuo, kas dabar ax.gif
Atsakyti