QUOTE(Asta @ 2005 03 12, 19:47)

tundra as...oi, tundra...nu bet...pasakykit jus man - kas per salotos yra tos "cezario"?
Cezario salotos
(paruošimas 30 min)
4 porcijos
1 salota (arba kiniškas kopūstas)
150 ml aliejaus
2 storos riekės baltos duonos be plutos
4 ančiuvių file, nusausinta
55 g parmezano sūrio
šviežiai sumaltų pipirų
padažas:
2 kiaušiniai
150 ml alyvų aliejaus
1 citrinos sultys
1/2 šaukštelio vusterio padažo
1 česnako skiltelė, sutrinta
druska ir šviežiai malti pipirai
Salotas nuplauti ir suplėšyti. Aliejų įkaitinkite keptuvėje, duoną supjaustykite kubeliais, pakepinkite ją iki bus traški. Nusausinkite. Susmulkinkite ančiuvius.
Kiaušinius įdėkite į puodą su šaltu vandeniu, užvirkite ir virkite 2 min. Likusius padažo ingridientus sumaišykite kombainu. Tada įmaišykite minkštai virtus kiaušinius. Padažas turi tapti kreminis. Paragaukite ir jei truks, įdėkite druskos ar pipirų.
Sudėkite salotas į dubenį, ant jų parmezano sūrį stambiomis drožlėmis, užpilkite padažą ir suberkite ančiuvių file. ant pačio viršaus suberkite krutonus (kepintą duoną) ir pabarstykite pipirais. Skanaus.